- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι είναι οι κίτρινοι σηματοδότες που τοποθετούνται γύρω από τους κάδους απορριμμάτων
Θα μπουν σε περισσότερα από 4.000 σημεία στον Δήμο Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων: Τι είναι οι κίτρινοι σηματοδότες που τοποθετούνται γύρω από τους κάδους απορριμμάτων
Τέλος στην άναρχη μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων στους δρόμους της Αθήνας και στις επιπτώσεις της στη λειτουργία της πόλης, μπαίνει από τον Δήμο Αθηναίων, μέσα από τη διαδικασία οριοθέτησής τους, σταδιακά, σε χιλιάδες σημεία της πρωτεύουσας.
Μετά την εγκατάσταση -τους τελευταίους μήνες- νέων πλαστικών και σιδερένιων κάδων στο κέντρο και τις γειτονιές, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, προχωρά πλέον στην τοποθέτηση ειδικών πλαισίων με κίτρινη σηματοδότηση, σε περισσότερα από 4.000 σημεία της Αθήνας. Τα ειδικά αυτά πλαίσια, κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο λάστιχο και πλαστικό, τοποθετούνται περιμετρικά των κάδων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριοθέτησή τους. Με αυτά, ο κάδος παραμένει σε σταθερή θέση και στη σωστή απόσταση από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί από σημείο σε σημείο, δημιουργώντας αυθαίρετες θέσεις πάρκινγκ και εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών.
Ταυτόχρονα, με την οριοθέτηση των κάδων βελτιώνεται και η διαδικασία της αποκομιδής από τα συνεργεία του δήμου, καθώς καθίσταται ευκολότερη, γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Συνεχίζουμε, με μικρές και έξυπνες παρεμβάσεις, να κάνουμε τις γειτονιές περισσότερο φιλικές και την καθημερινότητά μας πιο εύκολη».
Ρωτάτε τι είναι αυτά τα καινούρια κίτρινα πλαίσια στο δρόμο. Είναι το νέο σύστημα οριοθέτησης κάδων σε 4.000 σημεία στην πόλη. Μια απλή & πρακτική λύση για να γίνουν οι γειτονιές μας πιο φιλικές & η καθημερινότητα μας πιο εύκολη. Το τέλος στους κάδους με πόδια & στις καδομαχίες. pic.twitter.com/qmk9jTdZMP
— Kostas Bakoyannis (@KBakoyannis) March 10, 2023
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Αβραμίδης, ανέφερε: «Οριοθετούμε περισσότερα από 4.000 σημεία με κάδους, στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας. Με τέτοιες παρεμβάσεις κάνουμε την αποκομιδή στην πόλη ταχύτερη και τη δουλειά των εργαζομένων μας πιο αποτελεσματική».
Αυτήν την περίοδο, τα συνεργεία του δήμου τοποθετούν τα ειδικά υλικά σε κάδους της 2ης δημοτικής κοινότητας, ενώ στην 3η δημοτική κοινότητα έχουν ήδη τοποθετηθεί στους παρακάτω κεντρικούς δρόμους: Τριών Ιεραρχών- Κοίλης, Ηούς, Θεσσαλονίκης (Άνω και κάτω), Νηλέως, Περιφερειακός Φιλοπάππου, Δημοφώντος, Ηλία Πουλόπουλου, Κειριάδων, Πανδώρου, Αλκμήνης και Περσέως.
Σημειώνεται ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται διαθέτουν κίτρινες ανακλαστικές επιφάνειες, ούτως ώστε να είναι ορατά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ έχουν υψηλή αντοχή στη φθορά και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα θα συμβούν στην πόλη από τα τέλη Μαρτίου
Με ζεστή ατμόσφαιρα, φιλική εξυπηρέτηση και προσεγμένη φιλοσοφία, φιλοδοξεί να γίνει ένα μικρό γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα για κάθε στιγμή της ημέρας
Η Αττική γη πριν τα ξενοδοχεία και τους τουρίστες - σκόνη, ληστές και Παρθενώνας
Για soundratck της Αθήνας διαλέγει τη φωνή της Μαρίνας Σπανού, πρώτη της δουλειά ήταν ομαδάρχισσα σε κατασκήνωση, ενώ λατρεύει το τιρκουάζ ψυγείο της
Πώς ο μικρός δρόμος του κέντρου μετατράπηκε σε hot πιάτσα
Σήμερα, 18 Μαρτίου 2026, συμπληρώνεται ένας αιώνας από την ίδρυσή του - Αυτή είναι η ιστορία του
Τρεις ημέρες γεμάτες πασχαλινά μυστήρια, μουσική και δημιουργία
Burgers με την υπογραφή του Λευτέρη Πέτρου, μουσική, γέλια και μυρωδιές
Αν ήσουν εκεί, ξέρεις ήδη. Αν όχι, δες τι έχασες.
Ο Χάρης Δούκας εγκαινίασε το νέο πάρκο στη Θερμίδα - Σύγχρονος χώρος αναψυχής με εκατοντάδες δέντρα και φυτά
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου ετοιμάσου για ένα party με πολλά μπέργκερ, καλή μουσική και ακόμα περισσότερα δώρα!
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Ένας street-οδηγός για να βρεις καλό καφέ, ενδφιαφέρουσες γκαλερί, νόστιμο φαγητό και μικρά μπαρ ανοιχτά μέχρι το πρωί. Τι μας είπε η Νεφέλη Γεωργιάδου – DJ στη Στέπα
Στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι από μόνο του μια μικρή επανάσταση
Διαγωνισμοί cosplay, manga, 65 workshops και 150+ δημιουργοί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ιαπωνία
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.