Life in Athens

Βγαίνουμε στις αγορές του Κολωνακίου

Βγήκαμε στις αγορές του

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 473
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63027-139603.jpg

Βόλτα στην αγορά του Κολωνακίου

Βγήκαμε στις αγορές του

mah jong
mah_jong

Mah Jong

Είναι το μαγαζί που ορίζει την Κανάρη εδώ και πολλές δεκαετίες. Από τα πιο ενημερωμένα και stylish καταστήματα. Το Μah Jong αποτελεί ιδανική στάση γι’ αυτούς που ψάχνουν κορυφαία ποιότητα και αισθητική στην ανδρική ένδυση (κυρίως) με sur mesure παραγγελίες χειροποίητων ενδυμάτων, όπως κοστούμια, πουκάμισα, σακάκια, πουλόβερ, ακόμα και τσάντες. Εξειδικευμένοι ράφτες διάσημων οίκων, όπως η Kiton και η Sartoria Partenopea για ρούχα ή η Tramontano για τσάντες και είδη ταξιδιού, έρχονται τακτικά στην Αθήνα για να πάρουν τα μέτρα των πελατών και να εκτελέσουν τις παραγγελίες στην Ιταλία. Εδώ φυσικά θα βρείτε και τη μεγαλύτερη συλλογή Moleskine ημερολογίων και αξεσουάρ, καθώς και τις αξεπέραστες μεταξωτές εσάρπες της Roda. 

Κανάρη 14, Κολωνάκι, 210 3622860


georgina-skalidi
georgina skalidi

Georgina Skalidi

Η διάσημη για τα clutch bags και τους φακέλους της σχεδιάστρια στεγάζει τις δημιουργίες της σε νέο φωτεινό χώρο. Θα βρεις ιδιαίτερες τσάντες, μικρές και μεγάλες, από τη νέα συλλογή, σε έντονα χρώματα αλλά και κοσμήματα σε ιδιαίτερα σχέδια. Οι τσάντες είναι χειροποίητες, κυρίως από δέρμα και φελλό, αλλά μη φύγεις χωρίς να δεις τα δύο τελευταία σχέδια από χαλκό.

Λεβέντη 7, 213 0024253, fb: "Ma Chambre" Georgina Skalidi, www.georginaskalidi.com


dc artworks
dc artworks

DC Artworks

Σ’ ένα φωτεινό μίνιμαλ χώρο η Δάφνη Κωστοπούλου δημιουργεί κάτι πολύ όμορφο. Εδώ θα βρείτε κοσμήματα, πίνακες, κεραμικά κ.ά., δικά της αλλά και άλλων καλλιτεχνών με κοινό ορόσημο τη μοναδικότητά τους. Μοιάζει με γκαλερί, η ιδιοκτήτρια επιμένει να αποκαλεί το χώρο μαγαζί. Δικαίως γιατί συνεκδοχικά η γκαλερί θυμίζει «εξαιρετικά πράγματα σε άπιαστες τιμές», ενώ εδώ όλα είναι εξαιρετικά αλλά σε προσιτές τιμές. (Θα μπορούσαμε τελικά να τον ονομάσουμε «γκαλερί προσαρμοσμένη στην εποχή της».) Αν θες, ζητάς και παραλλαγή σε κάποιο κόσμημα ή αντικείμενο, ώστε να γίνει ακριβώς όπως το θες.

Χάρητος 8, 210 7210232


intimissimi
intimissimi

Ιntimissimi: The lingerie spot

Η γοητεία με ιταλική υπογραφή έχει βρει στέγη σε ένα νέο, εκπληκτικής αισθητικής χώρο, στην καρδιά του Κολωνακίου. Στο νούμερο 5 της Κανάρη η Intimissimi boutique, με την εντυπωσιακή πάντα βιτρίνα της, επικοινωνεί το ιδιαίτερο, ελκυστικό μήνυμά της με αποδέκτη το βασικό καταναλωτικό μας ένστικτο. Οι κούκλες που στριφογυρίζουν επιδεικνύοντας το σεξ απίλ των εσωρούχων νέας σοδειάς της σεζόν κεντρίζουν το μάτι και προϊδεάζουν για τα μοναδικά σχέδια των συλλογών του κορυφαίου brand.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όταν περνάς το κατώφλι του καταστήματος έχεις την αίσθηση ότι δεν βρίσκεσαι πια στα πάτρια εδάφη. Γιατί τα πάντα σε αυτά τα 170 τ.μ. του καταστήματος της Intimissimi μαρτυρούν την ιταλικότητα της lingerie φίρμας. Η λιτή αλλά ζεστή διακόσμηση παραπέμπει σε ένα μοντέρνο και κλασικό ταυτόχρονα μπουντουάρ, με τα λευκά, ξύλινα έπιπλα και τις ατμοσφαιρικές λεπτομέρειες, όπως τα λευκά κεριά, να σε κάνουν να αισθάνεσαι cosy. Στους τοίχους φιγουράρουν οι μεγάλες black & white φωτογραφίες των μοντέλων της Intimissimi σε μία λογική που θυμίζει γκαλερί.

Oι μεγάλοι κι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές είναι όμως τα εσώρουχα και τα ρούχα της Intimissimi. Εδώ βρίσκουμε ό,τι πιο αισθησιακό κυκλοφορεί κι ανεβάζει τον εσωτερικό κόσμο της γυναίκας. Lingerie sets με τα πιο sexy υλικά, όπως δίχτυ και διαφάνειες, τούλια αλλά και δαντέλα και μετάξι που δίνουν σάρκα και οστά σε baby doll, κορμάκια, bras – όλα αυτά που λέμε underwear. Τις εντυπώσεις κερδίζει και η συλλογή knitwear με τις μπλούζες, τα φορέματα, τις ζακέτες, που διακρίνονται για τη ρομαντική θηλυκότητά τους και τις διακριτικές sexy λεπτομέρειές τους – τα ανοίγματα στην πλάτη, τα τελειώματα με δαντέλα...

Oύτε ο άντρας μένει, όμως, παραπονεμένος, είτε είναι κλασικός, μοντέρνος ή πιο funky στα εσώρουχα και το easywear ντύσιμό του.

Στα highlights και τα δοκιμαστήρια με τη μικρή καμάρα και το σκαμπό – ένας χώρος που αισθάνεσαι άνετα για να προβάρεις και να επιλέξεις τα πιο προσωπικά είδη της γκαρνταρόμπας σου.

Kανάρη 5, Κολωνάκι, 210 3611883


Κομμωτήριο Δουδέσης
Κομμωτήριο Δουδέσης

Δουδέσης Hair

Ο Γιώργος Δουδέσης έχει κουρέψει και χτενίσει όλη την ελληνική σόουμπιζ, έχει εργαστεί για την τηλεόραση, το θέατρο,τον κινηματογράφο και με όλα τα περιοδικά μόδας. Αν αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δίσταζες να μπεις στο κομμωτήριό του ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς, γιατί στο Δουδέσης Hair οι τιμές είναι πολύ πιο προσιτές απ’ όσο φαντάζεσαι. Το κούρεμα από τους έμπειρους τεχνίτες και τεχνίτριές του κοστίζει €30 και το χτένισμα €15, 20 και 25 – και ο Δουδέσης είναι ένας πραγματικά χαρισματικός δάσκαλος που έχει διδάξει τα παιδιά του να χτενίζουν και να κουρεύουν τόσο καλά όσο εκείνος. Το painting και το ombre κοστίζουν €60-80 (μάλλον ήρθε η ώρα να το τολμήσεις), η ρίζα €35-50 και η ρίζα-άκρη €40-65. Εδώ μπορείς επίσης να κάνεις κοκτέιλ θεραπείας αναδόμησης και ενυδάτωσης (σαν μάσκα αλλά πολύ πιο ενισχυμένη) με €10 και €15, αλλά αυτό που είναι πραγματικά καταπληκτικό είναι η θεραπεία λείανσης με νανοκερατίνη. 100% antifriz, τη φοράς για 30΄ και η κερατίνη που διαστέλλεται και εγκλωβίζεται μέσα στα λέπια της τρίχας σε απαλλάσσει από το φριζάρισμα για 6 ολόκληρους μήνες (από €85). Στο Δουδέσης Hair διατίθενται προϊόντα Kérastase, Redken, Sebastian. Επίσης μπορείς να κάνεις μανικιούρ, πεντικιούρ και φρύδια.

Βουκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ, 210 3629960, www.doudesis.com


Βe seen
Βe seen

Be Seen

Συνεχίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση και στην προσπάθειά του να προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό στο χώρο των οπτικών, δημιουργήθηκε ένα καινούργιο concept όπου τα γυαλιά δεν είναι πλέον απλά ένα χρηστικό αντικείμενο, αλλά ένα αντικείμενο όπου ο καθένας μας μπορεί να φορέσει και να νιώσει όμορφα εκφράζοντας παράλληλα τη μόδα με το δικό του μοναδικό τρόπο. Συγκεντρώνει ιδιαίτερα brands, όπως Thom Browne, Cutler & Gross, Maison Martin Margiela, Oliver Peoples, Lindberg, Retro Super Future, WIldfox, Mykita, Alain Mikli, 3.1 Phillip Lim, Dries Van Notten, Kris Van Assche, Thierry Lasry, TOMS αλλά και πιο mainstream μάρκες μεταξύ των οποίων Celine, Fendi, Ray Ban, Chanel, Prada, Persol κ.ά. Συνεργάζεται και με τις καλύτερες εταιρείες οφθαλμικών φακών οράσεως και φακών επαφής παρέχοντας ένα άρτια καταρτισμένο και εξυπηρετικό προσωπικό, έτσι ώστε κάθε πελάτης να φεύγει απόλυτα ευχαριστημένος.

Ακαδημίας 44 & Σίνα, 210 3620044


Βιβλιοπωλείο Λιβάνης
Βιβλιοπωλείο Λιβάνης

Βιβλιοπωλείο Λιβάνης

Με την είσοδο στο βιβλιοπωλείο της Σόλωνος νιώθεις αμέσως ότι βρίσκεσαι σε ένα χώρο ζεστό και ζωντανό που δημιουργήθηκε με μεράκι και πολλή αγάπη. Δεσπόζουν οι ξύλινες βιβλιοθήκες στις οποίες μπορεί να βρει κανείς όλες τις εκδόσεις του οίκου, από τα παλαιότερα έργα έως τα πιο σύγχρονα. Επιθυμία των εκδοτών ήταν ο χώρος να διατηρήσει τα αρώματα και την ατμόσφαιρα του παλιού καιρού, φέρνοντας τον αέρα του νέου με την έκδοση κάθε καινούργιου τίτλου. Και αυτός ακριβώς ο συνδυασμός χαρακτηρίζει το βιβλιοπωλείο: ένας χώρος σύγχρονος που σέβεται απόλυτα την ιστορία του κτιρίου. Ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη είναι ένας παραδοσιακός οίκος, με πλούσια ιστορία και έντονη σύγχρονη παρουσία, που οι αναγνώστες τον στηρίζουν από το ξεκίνημά του. Το φάσμα των εκδόσεων καλύπτει όλα τα θεματικά ενδιαφέροντα των αναγνωστών: δοκίμιο, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, πολιτική, επιστήμες και τεχνολογία, ιστορία, ψυχολογία, αλλά και παιδική και εφηβική λογοτεχνία. Πάντα στην πρωτοπορία, ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη μεταφέρει τη σύγχρονη σκέψη και τις νέες παγκόσμιες ιδέες με τα πολιτικά, ιστορικά και δοκιμιακά βιβλία που εκδίδει και τα οποία καλύπτουν το 60% της εκδοτικής του δραστηριότητας.

Σόλωνος 98 & Ιπποκράτους, 210 3661200


Notis haute coiffure
Notis haute coiffure

Notis Haute Coiffure

Στην καρδιά του Κολωνακίου υπάρχει μια γωνιά δική σας... Χαλαρώστε στη Shiatsu massage πολυθρόνα, λουστείτε free και βρείτε το χρώμα που σας ταιριάζει, επιλέγοντας απο  βιολογικές υποαλλεργικές βαφές με βάση το γιαούρτι, την καλέντουλα και την αλόη! Η Ελένη και ο Μάνος αναζητούν το χρώμα και το κούρεμα που ταιριάζει στον καθένα από εσάς με οδηγό την άρτια τεχνική τους, τα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και το προσωπικό σας στιλ. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές τους: Happy day κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις τεχνικές εργασίες, αν χτενιστείτε 3 φορές μέσα σε ένα μήνα το 4ο δώρο και αν πάτε με μια φίλη ή φίλο που δεν έχει επισκεφθεί ξανά το Notis Haute Coiffure έχετε έκπτωση και οι δύο 15%!

Ηροδότου 7, 2107230759, fb: Notis Haute Coiffure, web site: notis-coiffure.gr


niriides nail spa
Niriides nail spa
 

Νηρηίδες nail-spa

Οι Νηρηίδες ήταν νύμφες με αέναη νεότητα και ομορφιά που κατοικούσαν κοντά σε ποτάμια και κρήνες. Λειτουργώντας πλέον σε νέο ανακαινισμένο χώρο στην Ηροδότου 7, το Νηρηίδες nail-spa σάς υπόσχεται ότι θα απολαύσετε τόσο τη διαδικασία όσο και το αποτέλεσμα. Το άρτια καταρτισμένο και φιλικό προσωπικό θα επιμεληθεί την εμφάνισή σας από την κορφή ως τα νύχια. Ειδικεύονται στην αποτρίχωση με κλωστή, αιγυπτιακή μέθοδος αποτρίχωσης που αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα χωρίς να χαλαρώνει το δέρμα, καθώς και στο σχηματισμό των φρυδιών προσαρμόζοντάς το στις αναλογίες του προσώπου. Επωφεληθείτε από τις νέες μειωμένες έως και 30% τιμές και τις προσφορές τους: μανικιούρ & πεντικιούρ €25. Παρασυρθείτε σε ένα ταξίδι ομορφιάς και χαλάρωσης

Ηροδότου 7, 210 7221506


The Apivita Experience Store
The Apivita Experience Store

The Apivita Experience Store

Η απόλυτη εμπειρία ομορφιάς, υγείας και ευεξίας, σε ένα πενταώροφο νεοκλασικό κτίριο, με το οποίο η Apivita, η πρώτη εταιρεία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα, βάζει τη σφραγίδα της σε αυτό που ξέρει όσο κανείς: ότι σε όλους μας αξίζει το καλύτερο. Θα βρείτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας, θα δημιουργήσετε τα δικά σας, φυσικά καλλυντικά, με τη βοήθεια φαρμακοποιού, θα περιηγηθείτε ανάμεσα σε μέλια και βότανα απ’ όλη την Ελλάδα, θα περιποιηθείτε τα μαλλιά σας στο πρώτο βιολογικό κομμωτήριο της πόλης, θα χαλαρώσετε στο βιολογικό juice bar, θα νιώσετε τις ευεργετικές επιδράσεις των μελισσοκομικών προϊόντων και των αιθέριων ελαίων, στο σώμα και το πνεύμα σας, μέσα από μια εμπειρία σπα.

Σόλωνος 6 & Κανάρη, 2103640560


Επιμέλεια: Λουκίας Μητσάκου, Μαρίας Αυγέα, Κατερίνας Βνάτσιου, Ναταλίας Δαμίγου-Παπώτη, Μαρίας Κοραχάη

Φωτό: Πάνος Βασιλόπουλος, Γεωργία Πανάκια, Στάθης Καλλιγέρης 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ