Life in Athens

Η Κυψέλη σε ζωντανή σύνδεση με την Αντίς Αμπέμπα

Η αιθιοπική κοινότητα της Αθήνας το γλεντάει δύο μέρες με γεύσεις, ήχους, μόδα και αντάμωμα

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_6791-min.jpg

Ανταπόκριση με εικόνες από το 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Η Αθήνα σε μια διήμερη ζωντανή σύνδεση με Αντίς Αμπέμπα! Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, προλαβαίνεις: 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας. Αλλά και ανάποδα: η Αιθιοπία στην Κυψέλη, στην ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά, που όλο το Σαββατοκύριακο φοράει τα κίτρινα, τα κόκκινα και τα πράσινα χρώματα- σήμα κατατεθέν του διήμερου φεστιβάλ αφιερωμένου στην αιθιοπική κοινότητα Αθηνών. Συμβαίνει τώρα και η Athens Voice, επικοινωνιακός χορηγός του φεστιβάλ, κυκλοφορεί εκεί και γλεντάει παρέα με όλα τα χρώματα στην πίστα! 

img_6796-min.jpg

Δυο μέρες με γεύσεις, ήχους, μόδα, και αντάμωμα με μια χώρα που οι λέξεις ρασταφαριανισμός και χριστιανισμός, λιοντάρια και καφέδες, δρομείς μαραθωνίου, Χαϊλέ Σελασιέ και Μπομπ Μάρλεϊ, αποτελούν σημεία επικοινωνίας και κοινοί τόποι όπου κατοικούν οι μύθοι που τη συνδέουν με τον κόσμο. Αλλά και μας συνδέουν μαζί της. Βολτάρουμε, βλέπουμε, σταματάμε, τρώμε, πίνουμε, χορεύουμε και σας προτρέπουμε να το κάνετε και εσείς! 

img_6822-min.jpg

Φτιάξτε τα μαλλιά σας, ναι ως και κομμωτήριο υπάρχει για ειδικά ρέγκε εξτένσιον λουκ - σύνδεση με Τζαμάικα,πιείτε και απολαύστε ή αγοράστε τα καλύτερα χαρμάνια καφέ, καθώς στο υπαίθριο αυτό πάρτι, παζάρι, αντάμωμα και γιορτή θα βρείτε τα πάντα: εστιατόριο, σόπινγκ με πίνακες tribal ζωγραφικής αλλά και θρησκευτικές αγιογραφίες, υπέροχα τρικολόρ πλεκτά σκουφιά, iron like lion in Zion, φορέματα, ξυλόγλυπτα και φυσικά μουσική, καθώς τα σετ διαδέχονται το ένα το άλλο. 

img_6801-min.jpg

Και φυσικά κουζίνα έξτρα σπέσιαλ με γεύσεις στο πιάτο και ανάπαυλα στους πάγκους της Δημοτικής Αγοράς. Το διήμερο αυτό to know us better πλαισιώνουν και workshops, ομιλίες, συναντήσεις αλλά και μια κλήρωση που θα στείλει κάποιους τυχερούς Αθηναίους από την Κυψέλη κατευθείαν στην Αντίς Αμπέμπα - ταξίδι δώρο και προσφορά της Aithiopian Airlines! Η γιορτή της Αιθιοπίας ξεκίνησε, τελειώνει Κυριακή βράδυ και η Αθήνα- Βαβυλώνα χαίρεται και συνδέεται παρέα με τους Αφρικανούς φίλους. Δραστήρια, ειρηνική και αγαπησιάρα κοινότητα που στην Κυψέλη βρήκε μια συνοικία-φιλοξενία να την αποκαλεί πατρίδα. Τιμή μας και τιμή τους: One love, που θα έλεγε κι ο μέγας Μπομπ. Να πάτε και να το γλεντήσετε, να τους τιμήσετε, όπως χρόνια τώρα μας τιμούν και αυτοί! Let's get together in harmony, που δυο μέρες θα παίζει ο Μάρλεϊ, One love, στο ριπίτ.

fullsizerender-min.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ