- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κυψέλη σε ζωντανή σύνδεση με την Αντίς Αμπέμπα
Η αιθιοπική κοινότητα της Αθήνας το γλεντάει δύο μέρες με γεύσεις, ήχους, μόδα και αντάμωμα
Ανταπόκριση με εικόνες από το 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης
Η Αθήνα σε μια διήμερη ζωντανή σύνδεση με Αντίς Αμπέμπα! Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, προλαβαίνεις: 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας. Αλλά και ανάποδα: η Αιθιοπία στην Κυψέλη, στην ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά, που όλο το Σαββατοκύριακο φοράει τα κίτρινα, τα κόκκινα και τα πράσινα χρώματα- σήμα κατατεθέν του διήμερου φεστιβάλ αφιερωμένου στην αιθιοπική κοινότητα Αθηνών. Συμβαίνει τώρα και η Athens Voice, επικοινωνιακός χορηγός του φεστιβάλ, κυκλοφορεί εκεί και γλεντάει παρέα με όλα τα χρώματα στην πίστα!
Δυο μέρες με γεύσεις, ήχους, μόδα, και αντάμωμα με μια χώρα που οι λέξεις ρασταφαριανισμός και χριστιανισμός, λιοντάρια και καφέδες, δρομείς μαραθωνίου, Χαϊλέ Σελασιέ και Μπομπ Μάρλεϊ, αποτελούν σημεία επικοινωνίας και κοινοί τόποι όπου κατοικούν οι μύθοι που τη συνδέουν με τον κόσμο. Αλλά και μας συνδέουν μαζί της. Βολτάρουμε, βλέπουμε, σταματάμε, τρώμε, πίνουμε, χορεύουμε και σας προτρέπουμε να το κάνετε και εσείς!
Φτιάξτε τα μαλλιά σας, ναι ως και κομμωτήριο υπάρχει για ειδικά ρέγκε εξτένσιον λουκ - σύνδεση με Τζαμάικα,πιείτε και απολαύστε ή αγοράστε τα καλύτερα χαρμάνια καφέ, καθώς στο υπαίθριο αυτό πάρτι, παζάρι, αντάμωμα και γιορτή θα βρείτε τα πάντα: εστιατόριο, σόπινγκ με πίνακες tribal ζωγραφικής αλλά και θρησκευτικές αγιογραφίες, υπέροχα τρικολόρ πλεκτά σκουφιά, iron like lion in Zion, φορέματα, ξυλόγλυπτα και φυσικά μουσική, καθώς τα σετ διαδέχονται το ένα το άλλο.
Και φυσικά κουζίνα έξτρα σπέσιαλ με γεύσεις στο πιάτο και ανάπαυλα στους πάγκους της Δημοτικής Αγοράς. Το διήμερο αυτό to know us better πλαισιώνουν και workshops, ομιλίες, συναντήσεις αλλά και μια κλήρωση που θα στείλει κάποιους τυχερούς Αθηναίους από την Κυψέλη κατευθείαν στην Αντίς Αμπέμπα - ταξίδι δώρο και προσφορά της Aithiopian Airlines! Η γιορτή της Αιθιοπίας ξεκίνησε, τελειώνει Κυριακή βράδυ και η Αθήνα- Βαβυλώνα χαίρεται και συνδέεται παρέα με τους Αφρικανούς φίλους. Δραστήρια, ειρηνική και αγαπησιάρα κοινότητα που στην Κυψέλη βρήκε μια συνοικία-φιλοξενία να την αποκαλεί πατρίδα. Τιμή μας και τιμή τους: One love, που θα έλεγε κι ο μέγας Μπομπ. Να πάτε και να το γλεντήσετε, να τους τιμήσετε, όπως χρόνια τώρα μας τιμούν και αυτοί! Let's get together in harmony, που δυο μέρες θα παίζει ο Μάρλεϊ, One love, στο ριπίτ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Παράταση υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου
Η ιστορία του Πέτρινου, η αναβίωση και οι αντιδράσεις
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Η διάρκεια και οι περίοδοι φιλοξενίας
Λόγω του «9ου Αγώνα Πεδίου 'Αρεως - Στις γειτονιές της Αθήνας»
Με το σύνθημα «Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου»
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά νέο σημείο συνάντησης
10 προτάσεις για πρωινό και καφέ, γιορτινή έξοδο για φαγητό και τη βόλτα, αλλά και για το τέλειο πασχαλινό δώρο
Όσο η πόλη οργανώνεται γύρω από το ιδιωτικό αυτοκίνητο, τόσο ενισχύεται ένας φαύλος κύκλος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης
Ένα οικοσύστημα που αναδεικνύει την αξία της ελληνικής και μεσογειακής κουλτούρας και επαναφέρει τον ιστορικό άξονα της Σταδίου στο επίκεντρο της ζωής της πρωτεύουσας
H αλλαγή είναι δυνατή. Η ιδέα ότι «στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα» λειτουργεί σαν άλλοθι.
Επετειακό φεστιβάλ στις 4 και 5 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Η μέση θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 12,63 βαθμούς Κελσίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.