- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Μία (πολύ μικρή) Μονμάρτη στο Χαλάνδρι
Σκέφτομαι να πηγαίνω για ποτό στο μπαρ του ΑΘΗΝΑ, ακόμα και αν δεν μου αρέσει η ταινία που θα παίζει μετά
Κινηματογράφος ΑΘΗΝΑ στο Χαλάνδρι, το τέλειο set up.
Κανονικά δεν έπρεπε να το γράψω το άρθρο. Μην πλακώσουν οι πάντες να δουν τα (ασφαλή) Εξάρχεια του Χαλανδρίου. Ή ποιητικότερα, σύμφωνα με τη σοφή ρήση της πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (ΠΡΟ.Πο), κυρίας Παπακώσα, της Μονμάρτης των Βορείων Προαστίων.
Μονμάρτη ΒΠ, alors. Πήγα πρόσφατα να δω την ταινία του εξοβελιστέου και ψιλο-εξοβελισμένου ήδη, Woody Allen, που δεν πρόλαβα να δω το καλοκαίρι. Δεν υπήρχε τελειότερο σκηνικό για «Μία βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη», από τον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑ. Νόμιζες ότι ήσουν 30 χρόνια πίσω. Απίστευτο φουαγιέ για το ποτό μας, σαν μεταμοντέρνο γκαράζ-μπαρ. Ζωγραφισμένες αφίσες παλαιών ταινιών κάλυπταν τους τοίχους. Μπαρ με ποτά μέχρι ύψους 4 μέτρων. Ακόμη και το προσωπικό, νόμιζα ότι είχε βγει από τις συνάξεις των Αριστερών Συσπειρώσεων της δεκαετίας του ’80.
Το πιο καταπληκτικό ωστόσο ήταν οι θαμώνες. Συσπειρωσάδες και αυτοί. Κατασταλαγμένοι όμως. Έβλεπες ότι κάποτε ήθελαν, και ίσως προσπάθησαν, να αλλάξουν τον κόσμο. Τώρα όμως συμβιβάστηκαν, χωρίς να κραυγάζει η εμφάνισή τους, ότι δήθεν δεν συμβιβάστηκαν. Τα ρούχα τους, το στιλ τους, το όλο στήσιμο παρέπεμπαν σε μία άλλη εποχή, σε ένα γλυκό σύμπαν. Τότε που και εγώ ήμουν twenty something, και πίστευα ότι μπορώ να βελτιώσω τον πλανήτη.
Η τελευταία έκπληξη ήταν τα καθίσματα. Ο Φασούλας θα χωρούσε άνετα και θα περίσσευε και χώρος. Επιπλέον σε κάθε θέση υπήρχε και τραπεζάκι μπροστά με δύο θέσεις για ποτήρια. Οι θέσεις στα δύο πλαϊνά διαζώματα, design σκέτο, πολυθρονάρες με άποψη. Βυθίστηκα σε New York mood, πριν καν ξεκινήσει η ταινία. Το τέλειο set up.
Σκέφτομαι να πηγαίνω για ποτό στο μπαρ του ΑΘΗΝΑ, ακόμα και αν δεν μου αρέσει η ταινία που θα παίζει μετά. Πού θα ξαναβρώ την ευκαιρία να γυρίσω την ηλικία μου τρεις δεκαετίες πίσω;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η καθημερινή ζωή της παλιάς Αθήνας μέσα από τους πλανόδιους επαγγελματίες, τις φωνές, τα επαγγέλματα και τις μικρές ιστορίες των δρόμων της
Δύο παλάμες ενωμένες ενάντια στη σφαγή του χρόνου. Να τι άλλο απέμεινε. Και είναι αρκετό.
Ο Γιώργος Φακίνος μετασκεύασε έναν παλιό στάβλο και φιλοξενεί τσόπερ μηχανές, παλιά αυτοκίνητα και ρετρό αντικείμενα
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Χάρης Δούκας: «Αυτό το Σαββατοκύριακο κατεβαίνουμε στην οδό Αθηνάς»
Θα βρεις από τέχνη και πολιτισμό μέχρι γαστρονομικά στέκια για φαγητό και ποτό
Η ταράτσα της Στοάς Αρσακείου φιλοξενεί events με μουσική, σινεμά, live, workshops και άλλα πολλά
Μουσική, ποδήλατο, yoga, skate, σινεμά, παιχνίδι και τέχνη
Απαγορεύονται αυστηρά φράσεις όπως «τα κεφάλια μέσα» και «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»
Νέος κύκλος δωρεάν δραστηριοτήτων, με επιλογές από κολύμβηση έως γιόγκα, πιλάτες, χορό και Tai Chi
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο πράσινο
Εκστρατεία αλληλεγγύης από τον Κ.Υ.Α.Δ.Α. και το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο
Το «αγκάθι» της οικοδομικής άδειας
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.