Life in Athens

Νέο παλαιοβιβλιοπωλείο στην πιάτσα

Τι συμβαίνει στην Ασκληπιού 11

Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το μαγαζί άνοιξε πολύ πρόσφατα, λίγο πριν «βγει» το 2017 και, αν κρίνω από την κίνηση, πάει καλά. Πουλάει μεταχειρισμένα βιβλία και σιντί. Είναι στην καρδιά της νεαπολίτικης βιβλιόπιατσας, Ασκληπιού 11 και (σχεδόν) Σόλωνος, πολύ κοντά σε σημαντικά βιβλιοπωλεία, άλλα παλιοβιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπερίπτερα. Δεν έχει –για την ώρα τουλάχιστον–όνομα, δηλώνει απλά «Ασκληπιού 11».

Εξωτερικά δε γεμίζει το μάτι, μοιάζει ανοργάνωτο, μέσα όμως έχει πολλή οργάνωση κατά τομείς και τρομερά βιβλία. Ακόμα πιο τρομερές είναι οι συλλογές των περιοδικών του. Πολύ φιλικό και το κλίμα με τον κόσμο που δουλεύει εκεί, όπως και μεταξύ των πελατών.

Τιμές: 1 ευρώ, 2 ευρώ, τα τρία 5 ευρώ, και στη συνέχεια ποικίλες προς τα πάνω. Από την τιμή που γράφουν τα΄ «ακριβά», αφαιρείς το 50%, αλλά αν η τιμή έχει και μια παύλα δίπλα, τότε είναι φιξ. Αγόρασα μερικά, αφού έψαξα αρκετά.

Από την απόδειξη αγοράς (απίστευτο, αλλά ναι, κόβει αποδείξεις!) βλέπουμε ότι το μαγαζί είναι στο όνομα του Νίκου Σταθόπουλου, και είναι παράρτημα κεντρικού που βρίσκεται στη Μαντζαγριωτάκη 20,  Καλλιθέα, τηλέφωνο: 6944 279 171. Εμένα πάντως μ΄ εξυπηρέτησαν (με επάρκεια) η Σία κι ο Βαγγέλης.