Life in Athens

34 χρόνια κάτοικος Νέας Σμύρνης

Θα προτιμούσαμε μετρό, αλλά και το τραμ βολικό είναι.

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
ΤΕΥΧΟΣ 438
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42236-94984.gif

Κάτι έχω να θυμάμαι: Στο τοιχάκι ψηλά γράφει ακόμα κάτι για τον Νικολάκη, που μας άφησε νωρίς…

«The Little Wing» και «Ακροβάτισσα» – τα ροκ μπαρ που πηγαίναμε στην Α΄ Λυκείου, το ’86. Τα θυμάστε, αδέρφια; /Άλσος. Το ωραιότερο σημείο της πόλης. Πουλάκια τιτιβίζουν και κοριτσάκια κάνουν τζόκινγκ στη μεγάλη, εξωτερική κυκλική διαδρομή, μήκους 800 μέτρων, με καλοπατημένο χώμα και μια 200άρα ανηφόρα μέτριας κλίσης. Ανοιχτό, φωτισμένο και φυλασσόμενο έως τις 11 το βράδυ. / Το καμπαναριό της Αγίας Φωτεινής είναι ακριβές ομοίωμα του καμπαναριού της Σμύρνης. / Άνω Νέα Σμύρνη. Είναι όλη η περιοχή από την Ελευθερίου Βενιζέλου και πάνω, προς τον Άγιο Δημήτριο και τη Δάφνη. Χαιρετίσματα στο 2ο Λύκειο. / Γαλαξίας.

Στα χρόνια του σχολείου περιμέναμε όρθιοι να αδειάσει κάνα τραπέζι να πιούμε καφέ. Στις αρχές του 2009 πηγαίναμε (και) για τα λαϊκά γλέντια και τα πάρτι που διοργάνωνε η κατάληψη, που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο. Σήμερα είναι δημοτικός χώρος πολιτισμού. / «Άρωμα», «Pop Up» στην πλατεία, στο διαχρονικό «Επιτόκιο» στον Πανιώνιο, στο «Μουσικό Καφενείο», στην πλατεία Καρύλλου. / Κατάστημα «33». Πριν ανακαλυφθεί το Ίντερνετ, ο Σπύρος έκανε τράκα δεκάρικα να παίξει ηλεκτρονικά και δεν πλήρωνε τα στοιχήματα που έχανε στο μπιλιάρδο. / Θα προτιμούσαμε μετρό, αλλά και το τραμ βολικό είναι. / Πανιώνιος, η ομάδα της γειτονιάς, «Πάνθηρες», οι φανατικοί της. Υπάρχουν ακόμα ο Μίλωνας (μπάσκετ, τένις, άρση βαρών κ.ά.) και η Ίρις, με καμάρι της τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ.

Ακόμα πιο ερασιτεχνικός είναι ο ΣΑΦΑΝΣ (Σύλλογος Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης), με παρουσία μελών του σε όλους τους μαραθώνιους που γίνονται στην Ελλάδα. / Νέος Κόσμος, Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Δάφνη, στα σύνορά μας. / Μπούρμπουλας: τα πεζούλια στη γωνία Ελευθερίου Βενιζέλου και 25ης Μαρτίου (πεζόδρομος). Ατελείωτες μπίρες απ’ το περίπτερο απέναντι. Στο τοιχάκι ψηλά γράφει ακόμα κάτι για τον Νικολάκη, που μας άφησε νωρίς…

Στο Polis Park στην πλατεία Καρύλλου μπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου όση ώρα θες για 1 μόνο ευρώ, αρκεί να αγοράσεις κάτι από τη Νέα Σμύρνη και να προσκομίσεις την απόδειξη. Ακόμα και μια εφημερίδα από το περίτπερο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ