- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Dine Athens διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα
Με την υπογραφή της Alpha Bank, από 1 ως 11 Φεβρουαρίου
Έξοδο σε ένα εστιατόριο που προσφέρει υψηλή ποιότητα και μοναδικές γεύσεις δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνεις εύκολα κάθε εβδομάδα, ενδεχομένως και μία φορά το μήνα. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το εστιατόριο δεν αξίζει τα χρήματα που ζητά για ένα δείπνο έμπνευσης και εκτέλεσης ενός πολυβραβευμένου σεφ με αστέρια Michelin.
Υπάρχουν όμως και οι ευκαιρίες για να δοκιμάσουμε κάτι γαστρονομικά κορυφαίο και διαφορετικό. Όπως αυτή που μας δίνει το Dine Athens, η εβδομάδα γαστρονομίας που διοργανώνεται φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, με την υπογραφή της Alpha Bank, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1 και 11 Φεβρουαρίου. Το γεγονός ότι το φετινό 3ο Dine Athens περιλαμβάνει δύο Σαββατοκύριακα κάνει μάλιστα πιο εύκολο και δελεαστικό για τους φίλους των γαστριμαργικών απολαύσεων να δοκιμάσουν πρωτοποριακά πιάτα σε προσιτές τιμές.
Η επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, με περισσότερους από 12.500 λάτρεις της γεύσης να έχουν δοκιμάσει τα προτεινόμενα μενού πέρυσι, αποτέλεσε οδηγό και για τη φετινή διοργάνωση, με 100 από τα κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας να συμμετέχουν στο Dine Athens, περισσότερες πληροφορίες για τα οποία μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα, στο www.dineathens.gr. Εκεί θα μπορέσετε να δείτε και τα ειδικά διαμορφωμένα μενού τριών πιάτων, τα οποία προσφέρονται στις προκαθορισμένες τιμές των €15, €30 και €60. Ακόμη, για όσους προτιμούν το φαγητό τους να μην περιλαμβάνει επιδόρπιο, επιλεγμένα εστιατόρια προσφέρουν τις δικές τους προτάσεις για lunch menu στις προκαθορισμένες τιμές των €15 και €30. Μάλιστα, έναν επιπλέον λόγο να απολαύσουν την εβδομάδα γεύσης έχουν οι κάτοχοι καρτών της Alpha Bank, καθώς δικαιούνται έξτρα έκπτωση 10% με τη χρήση της κάρτας τους.
Highlight της φετινής διοργάνωσης Restaurant Week της Αθήνας δεν είναι άλλο από την ευκαιρία που θα υπάρξει, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του διάσημου Γερμανού chef Thomas Bühner. Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin chef θα βρεθεί στη Σπονδή για δύο βραδιές (10-11 Φεβρουαρίου) και θα δημιουργήσει ένα ειδικό μενού 6 πιάτων, το οποίο αναμένεται με περίσσιο ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κ. Bühner έχει βαθμολογία 19/20 στον εξειδικευμένο στην υψηλή γαστρονομία γαλλικό οδηγό Gault & Millau. Οι τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να πάρουν και το μενού της βραδιάς υπογεγραμμένο από τον ίδιο.
Οι κρατήσεις για όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα μέσα από τη ιστοσελίδα του Dine Athens, όπως και μέσω του e-table στο 211-311-5555. Σημειωτέον δε πως η προσπάθεια έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς μέσω της διοργάνωσης θα ενισχυθεί η πρωτοβουλία «Μπορούμε».
Τέλος, 20 τυχεροί, που θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση μέσω ραδιοφωνικών διαγωνισμών, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία πρωτότυπη βραδιά οινογευσίας σε ένα από τα προγραμματισμένα Wine Masterclasses που θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Scala Vinoteca στις 2 και 9 Φεβρουαρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Με απόφαση Χάρη Δούκα, παραχωρείται για 5 χρόνια σε μη κερδοσκοπικούς φορείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.