- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Skate 276
Skate and the city
Το σημαντικότερο event της ελληνικής σκηνής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ξιφασκίας (στο παλιό αεροδρόμιο). Για 2 μέρες η αφρόκρεμα του ελληνικού skateboarding έδωσε το παρών από κάθε σημείο της χώρας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 3 διαφορετικές κατασκευές (rail, curb, hip to hip) και οι skaters κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν τα καλύτερά τους κόλπα. Μπορούσαν να επιλέξουν μία από τις τρεις κατασκευές, αν και κάποιοι προτίμησαν και τις τρεις. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με τους νεότερους και από αυτούς οι κριτές ξεχώρισαν τους 5 καλύτερους που προστέθηκαν στην κατηγορία των μεγαλύτερων. Κάθε ομάδα είχε 10΄ στη διάθεσή της για να ξεδιπλώσει τα κόλπα της. Το θέαμα αποζημίωσε όσους το παρακολούθησαν, γιατί ο βαθμός δυσκολίας των κόλπων ήταν μεγάλος, άρα ήταν και θεαματικότερα. Μετά από αρκετή ώρα ξεχώρισαν και οι νικητές. Στο rail με απόλυτο flow διακρίθηκε ο Θάνος Πάνου, στο curb ο Γιώργος Παπαδημητρίου, και στο hip to hip ο άνθρωπος-πουλί Giorgio Ζάβος. Και οι τρεις πήραν από 350 ευρώ ο καθένας. Μετά το διαγωνισμό οι καλεσμένοι από την Jart skateboards, ο Bastien Salabanzi, ο Ivan Rivado, ο Julian Bechet κι ο Pepe Tacori, έκαναν επίδειξη για το κοινό που έμεινε άφωνο, αφού πολλοί έβλεπαν τέτοιο θέαμα για πρώτη φορά. Το διαμάντι της ημέρας ήταν φυσικά ο Bastien, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, που έκανε τις ράμπες να κλάψουν και κάποιους από εμάς να χάσουμε τη φωνή μας.
Battle of color
Την επόμενη μέρα, 18/10, πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο και η τελική φάση του γνωστού μας “Battle of Color”, στο οποίο πήραν μέρος 8 ζευγάρια skaters. Στον τελικό έφτασαν ο Koger Sarbast μαζί με τον Μιχάλη Βασιλάκη. Από την αρχή ο Μιχάλης Β. έδειχνε να έχει πυγμή, κάνοντας δύσκολα κόλπα με πολλή άνεση, κι έτσι κατάφερε να νικήσει και τον Koger σε ένα καθαρό παιχνίδι και να πάρει την επιταγή των 1.000 ευρώ. Ήταν ένα διήμερο με πολύ skate, γέλιο, αμέτρητα κόλπα, μερικά ράμματα για κάποιους και καρούμπαλα για ενθύμιο. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν για αυτό, την έκθεση Sport show που στηρίζει το skateboarding και φυσικά την ATHENS VOICE που ήταν χορηγός επικοινωνίας. Αναμένουμε το επόμενο, και ως τότε… ραντεβού στους δρόμους!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς είναι να μεγαλώνεις και να ζεις στην Ελλάδα και πώς νιώθει μια Ιρανή για τις δραματικές εξελίξεις στο Ιράν
Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της παράταξης Μπακογιάννη
Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοιχτό, προσβάσιμο και φιλόξενο χώρο για το κοινό της Αθήνας όλες τις εποχές του χρόνου
Με ποικιλίες κρασιών από όλο τον κόσμο και φαγητό που θες να ξαναπαραγγείλεις
Τι συμβαίνει και τι πρέπει να αλλάξει - Το παράδειγμα της οδού Πανεπιστημίου
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Ένας όμιλος που μεγάλωσε μαζί με την Αθήνα
Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι
O Δήμαρχος Αθηναίων μιλά στην Athens Voice για το πώς η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα «κέντημα γιορτής» τα φετινά Χριστούγεννα
Αθόρυβα πυροτεχνήματα και το μεγαλύτερο drone show της πόλης.
Εκατοντάδες φαναράκια από μικρούς και μεγάλους έδωσαν χρώμα τον ουρανό
Μουσική και Χριστούγεννα στην καρδιά της Αθήνας
Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
To glo έκανε το κέντρο της πόλης να «ανθίσει»
Η αθηναϊκή φιλοξενία όπως πρέπει να είναι
Τι ώρα θα πραγματοποιηθεί η δράση
500 θέσεις στο κέντρο και δύο ώρες δωρεάν μέχρι το τέλος του χρόνου
Standup, έντεχνα, pop και μουσικοθεατρικές παραστάσεις συνθέτουν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που διαμορφώνει τον ρυθμό του χώρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.