Κατοικιδια

Kate Ward: Η γυναίκα που έσωσε πάνω από 600 ζώα

Πώς κατάφερνε να συγκεντρώνει χρήματα και να έχει την υποστήριξη της αστυνομίας

Αναστασία Στουπάκη
Αναστασία Στουπάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kate Ward: Η γυναίκα που έσωσε πάνω από 600 ζώα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
© Facebook / Remembering Camberley Kate

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, 4 Οκτωβρίου: Η ιστορία της Kate Ward - «Camberley Kate»

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Kate Ward έσωσε ένα κουτσό κυνηγόσκυλο από τον κτηνίατρο της περιοχής που ζούσε, ο οποίος ετοιμαζόταν να του κάνει ευθανασία. Από τότε αφιέρωσε τη ζωή της στη διάσωση των αδέσποτων σκυλιών και γατιών.

Η Kate περπατούσε με το πράσινο καρότσι της από το Yorktown στο Camberley. Η αστυνομία την συνόδευε για να κρατήσει την ίδια και τους σκύλους της ασφαλείς. Μερικά από τα σκυλιά έτρεχαν χαλαρά δίπλα στο καρότσι, μερικά ήταν δεμένα και τα μεγαλύτερα σε ηλικία και τα πιο αδύναμα τα κουβαλούσε μέσα σε αυτό. Είχε πάντα μαζί της λίγο κρέας, μια σφυρίχτρα για να αποφεύγει τα παραστρατήματα και ένα φτυάρι για να μαζέψει τις ακαθαρσίες τους.

Όλοι ήθελαν μια φωτογραφία· αυτή η εικόνα τούς εντυπωσίαζε. Για να καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα πουλούσε καρτ ποστάλ και άφηνε τους ανθρώπους να τραβήξουν μια φωτογραφία της και των σκυλιών της με κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Αν κάποιος της έδινε χρήματα, θα επέμενε να βγάλει και φωτογραφία. Έτσι δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί για επαιτεία.

Με τους φωτογράφους όμως είχε μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης και μίσους. Αν πήγαιναν να τη φωτογραφίσουν κρυφά, νεύριαζε και τσακωνόταν μαζί τους.

New unseen photo of Kate in her back yard with her furry friends. Thanks to Camberley: Photographs from the 1880s to the 1980s.

Posted by Remembering Camberley Kate on Thursday, November 3, 2022

Αρκετοί κάτοικοι προσπάθησαν να τη διώξουν ισχυριζόμενοι ότι τα σκυλιά ήταν επικίνδυνα και ότι αποτελούσαν κίνδυνο για την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους βόλτας. Ωστόσο, κέρδισε την υποστήριξη της τοπικής αστυνομίας παίρνοντας τα αδέσποτα σκυλιά από τον δρόμο και προσφέροντάς τους μια στέγη.

Περνούσε τον χρόνο της εκπαιδεύοντας τα σκυλιά. Η φροντίδα τους ήταν η μεγαλύτερή της μέριμνα. Ήθελε να τους παρέχει ό,τι περισσότερο μπορούσε. Ένας τοπικός κτηνίατρος, ο οποίος θαύμαζε τη δουλειά που έκανε με τα ζώα, τη βοήθησε αφιλοκερδώς προσφέροντας τις υπηρεσίες του στα ζώα που είχαν ανάγκη. Αυτή η γυναίκα με μια μικρή σύνταξη αλλά και γενναιόδωρες δωρεές κατάφερε να φροντίσει πάνω από 600 σκυλιά κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Υπάρχουν τόσα πολλά σπουδαία μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από τη ζωή της Kate Ward, τόσο ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων και άνθρωποι, όσο και για την εξέλιξη των οργανώσεων διάσωσης ζώων.


Αγγελίες VetnPet: Υιοθέτησε ένα ζωάκι

Δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια αλλά να περάσουμε και σε πράξεις. Γι' αυτό η στήλη VetnPet θα δημοσιεύει αγγελίες με ζωάκια που ζητούν σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά. Τη δική σου!

Τι να πεις για αυτό το μωράκι....? Πόσος πόνος και πόση δυστυχία υπάρχει εκεί έξω στους αφιλοξενους δρομους με...

Posted by Φιλοζωική Ομάδα Βόλου on Friday, September 1, 2023

Προς υιοθεσία...!!! Όσο το γρηγορότερο βρεθούν οικογένειες ν' ανοίξουν το σπίτι τους γι' αυτές τις 3 ψυχουλες που...

Posted by Ελπιδα Αδεσποτων Ψυχων on Sunday, October 1, 2023

Είναι η πιο γλυκιά μανούλα. Κατάφερε και προστάτεψε τα έξι παιδάκια της σε ένα παρτέρι με γύρω γύρω νερό. Σίγουρα...

Posted by Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας-Larissa's Stray Volunteers on Saturday, September 30, 2023

Πολλές κοινοποιησεις να βρει οικογένεια ο κούκλος μας❤️ Κουταβουλης μια σταλιά μολις 2 μηνων είναι το αγοράκι μας. Γεννήθηκε από αδεσποτη μανούλα στην Χιο και ψάχνει να βρει τον άνθρωπο που θα τον λατρέψει και θα του χαρίσει μια υπέροχη ζωή. Εχει κανει αποπαρασιτωση, το 1ο εμβόλιο του και θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας και τσιπ. Τα κτηνιατρικα του έξοδα εχουν καλυφθεί απο το πρόγραμμα του Δήμου Χίου. Να ευχαριστήσουμε την αγαπημένη μας φίλη Σουζάνα που φιλοξενεί τα 6 μωρακια εδω και 1 μηνα. Βοηθηστε σας παρακαλούμε με πολλές κοινοποιησεις. Ευχαριστούμε πολύ

Posted by Η Κιβωτός του Θοδωρή - Chios Animal Rescue Shelter on Saturday, September 30, 2023

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ