Κατοικιδια

Σκύλος πήγε σε λάθος πτήση: Αντί για το Τενεσί κατέληξε στη Σαουδική Αραβία

Τι ζητάνε οι ιδιοκτήτες από την αεροπορική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
They flew to Nashville. Bluebell, their dog, was sent to Saudi Arabia
© Miller Family

Σκύλος πήγε σε λάθος πτήση - Αντί για τις ΗΠΑ κατέληξε στη Σαουδική Αραβία

Όταν ένα ζευγάρι αποφάσισε να μετακομίσει από τη Βρετανία στις ΗΠΑ, δεν φαντάζοταν την περιπέτεια στην οποία θα έμπαινε ο σκύλος τους, που από λάθος κατέληξε στη Σαουδική Αραβία. Την 1η Δεκεμβρίου το ζέυγος Μίλερ πήγε στο αεροδρόμιο Χίθροου μαζί με την Bluebell το κατοικίδιό τους. Όμως, όταν προσγειώθηκαν στο Νάσβιλ του Τενεσί, που ήταν ο τελικός προορισμός τους, διαπίστωσαν πως ο σκύλος τους βρισκόταν σε λάθος πτήση, με προορισμό το Ριάντ. 

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρεις ημέρες προτού το ζευγάρι συναντηθεί ξανά με το κατοικίδιο. Όλη αυτή η περιπέτεια, επηρέασε τον σκύλο, που είναι πέντε ετών. «Απλά δεν μπορούμε να την αφήσουμε μόνη της», δήλωσε στο NPR ο ιδιοκτήτης της Τζέιμς Μίλερ. 

«Κάθε σκύλος που ταξιδεύει σε μακρινές πτήσεις με μεταφορές ελέγχεται και αναπληρώνονται οι λεκάνες με το νερό του», ανέφεραν εκπρόσωποι της αεροπορικής. «Στο Λονδίνο-Heathrow η ομάδα του Κέντρου Υποδοχής Ζώων του Heathrow φρόντισε την Bluebell, επιτρέποντάς της να τεντώσει τα πόδια της και να λάβει αναψυκτικά πριν από το περαιτέρω ταξίδι της στην πατρίδα».

Ωστόσο, το ζευγάρι λέει ότι η η Bluebell πέρασε περισσότερες από 60 ώρες στο κλουβί της, με ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση σε τροφή και φως της ημέρας. Η Μάντισον Μίλερ επισήμανε στην αεροπορική εταιρεία ότι το 2018, όταν ένας γερμανικός ποιμενικός στάλθηκε κατά λάθος από το Όρεγκον στην Ιαπωνία αντί για το Κάνσας, η United Airlines κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να επανενώσει τον σκύλο με τους ιδιοκτήτες του, προσλαμβάνοντας ακόμη και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας προσέφερε επανειλημμένα 50.000 μίλια συχνών πτήσεων στο ζευγάρι ως αποζημίωση, σύμφωνα με ένα email που μοιράστηκε με το NPR. Το ζευγάρι αρνήθηκε. Αντ' αυτού, ζήτησαν από την British Airways περίπου 9.810 δολάρια, απαριθμώντας έξοδα που κυμαίνονται από θεραπεία συμπεριφοράς και τρεις φορές την ημέρα δόσεις φαρμάκων για το άγχος μέχρι την τιμή αντικατάστασης ενός κλουβιού, μιας πόρτας και άλλων αντικειμένων που κατέστρεψε η Bluebell στο νέο τους σπίτι – ζημιές που λένε ότι οφείλονται στο άγχος αποχωρισμού που προκλήθηκε από το μακρύ ταξίδι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ