Κατοικιδια

Ντέιβ ο γάτος: Oι άγγλοι διεθνείς υιοθέτησαν την μασκότ του προπονητικού τους κέντρου

Ανάδοχοι ο Γουόκερ και ο Στόουνς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντέιβ ο γάτος
© Martin Rickett/PA

Μουντιαλ 2022: Οι άγγλοι δεν γύρισαν με άδεια χέρια - Φέρνουν τον γάτο Ντέιβ

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας να επιστρέφουν στην πατρίδα τους χωρίς το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά δεν έφυγαν τελείως με άδεια χέρια από την προπονητική τους βάση την Κυριακή.

Οι αμυντικοί Κάιλ Γουόκερ και Τζον Στόουνς, οι οποίοι ξεκίνησαν αμφότεροι για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην ήττα του Σαββάτου με 2-1 από τη Γαλλία, έγιναν φίλοι με μια αδέσποτη γάτα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Κατάρ, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Στόουνς ονόμασε τον όμορφο νέο αιλουροειδή σύντροφό τους Ντέιβ, ενώ ο Γουόκερ είχε δηλώσει ότι σκόπευαν να υιοθετήσουν τον γάτο και να τον φέρουν στην Αγγλία. 

Ο γάτος μεταφέρθηκε σε τοπική κτηνιατρική κλινική για εξετάσεις και εμβολιασμούς και θα περάσει τέσσερις μήνες σε καραντίνα πριν από την κατά πάσα πιθανότητα δωρεάν μεταφορά του στη Μάντσεστερ Σίτι - ή στη φροντίδα του Στόουνς ή του Γουόκερ, οι οποίοι αγωνίζονται αμφότεροι στους πρωταθλητές της Premier League.

«Την πρώτη μέρα που φτάσαμε εκεί ... Ο Ντέιβ πετάγεται έξω», δήλωσε ο Στόουνς. «Κάθε βράδυ καθόταν εκεί και περίμενε το φαγητό του».

Ο Γουόκερ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο Ντέιβ ενεπλάκη σε καυγά με αντίπαλη γάτα πριν από την ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από τους Les Bleus. «Ο Ντέιβ είναι καλά, ευχαριστώ που ρωτάτε», αποκάλυψε ο Γουόκερ.

Ο Ντέιβ δεν είναι ο μόνος γάτος που έχει τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στο Κατάρ. Πριν από την προημιτελική ήττα τους από την Κροατία, στη συνέντευξη Τύπου της Βραζιλίας εισέβαλε μια γάτα που κάθισε μπροστά στις κάμερες δίπλα στον επιθετικό Βινίσιους Τζούνιορ, πριν την διώξει από το τραπέζι ένας αξιωματούχος της ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ