Κατοικιδια

Ένα διαφορετικό real estate… για γάτες στον Άλιμο

Διώροφα ξύλινα καλόγουστα σπιτάκια προσφέρουν θαλπωρή στις αδέσποτες γατούλες της περιοχής

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλιμος: διώροφα ξύλινα καλόγουστα σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μιλάει στην ATHENS VOICE για τις ξύλινες μικρές κατοικίες για τα αδέσποτα γατάκια της πόλης.

Με αγάπη, φροντίδα και ευαισθησία τοποθετήθηκαν στον Άλιμο διώροφα ξύλινα καλόγουστα σπιτάκια έτοιμα να υποδεχθούν αδέσποτα γατάκια. Τα όμορφα γατοσπιτάκια βρίσκονται τον τελευταίο καιρό σε διάφορα σημεία του Αλίμου με στόχο να προσφέρουν θαλπωρή στις αδέσποτες γατούλες της περιοχής. Τώρα μάλιστα που σταδιακά ο καιρός λόγω χειμώνα γίνεται πιο κρύος και βροχερός οι μικρές αυτές φωλίτσες έχουν στόχο να προσφέρουν ουσιαστικά ένα καταφύγιο για τις γατούλες που θέλουν να χουχουλιάσουν.

διώροφα ξύλινα καλόγουστα σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες

Μιλώντας στην ATHENS VOICE για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία για τα αδέσποτα γατάκια  ο Δήμαρχος  Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης τόνισε: «Η αληθινή ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας, γράφει ο Μίλαν Κούντερα, η θεμελιώδης δοκιμασία της, αποτελείται από τη στάση της απέναντι σε εκείνους που είναι στο έλεός της: τα ζώα. Έχουμε τη χαρά να ζούμε σε μια πόλη που οι άνθρωποί της αγαπούν πολύ τα ζώα. Μεγάλος αριθμός κατοίκων έχουν στα σπίτια τους γάτες και σκύλους. Όμως υπάρχουν και τα αδέσποτα. Στον Άλιμο μπορεί κανείς να βρει γατογειτονιές, αποικίες δηλαδή αδέσποτων γατιών, που φροντίζει ο Δήμος Αλίμου μαζί με τους εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία του Δήμου. Υπάρχουν εκεί ειδικές ταΐστρες με φαγητό και νερό. Αλλά και τις ημέρες του καλοκαιρινού καύσωνα σε κάθε δυο βήματα συναντούσες παντού μπωλ με φρέσκο νερό για τα ζώα που τα νοιάζονταν οι κάτοικοι. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ήρθε και η ιδέα για τα γατοσπιτάκια».

διώροφα ξύλινα καλόγουστα σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες

Ειδικότερα αναφερόμενος σε αυτά τα ξεχωριστά σπιτάκια «καταφύγια» ο Δήμαρχος Αλίμου πρόσθεσε: «Έχουμε εγκαταστήσει περίπου είκοσι στις γατογειτονιές μας! Οι γάτες είναι «χουχουλιάρες». Αγαπούν τη ζεστασιά, τη θαλπωρή, τον ύπνο. Αυτά όμως τα χαίρονται, όταν αισθάνονται ασφαλείς. Και τα γατόσπιτα αυτό το στόχο έχουν. Να μπουν μέσα και να αισθανθούν ασφάλεια, να προστατευθούν από το κρύο που έρχεται και τις βροχές. Αθώα πλάσματα στο έλεος μας… Και για να επανέλθουμε στον Κούντερα: “Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη».

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης
Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ