Κατοικιδια

Το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στην Κηφισιά

Μια ξεχωριστή γιορτή για τους φιλόζωους

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια γάτα.
© Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi

1ο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στην Κηφισιά: Ο Σταύρος Ζαπάντης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ζωοφιλίας, μιλάει για τη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 

Το φεστιβάλ φιλοζωίας του δήμου Κηφισιάς, όπως μας ενημέρωσαν από τον δήμο, αναβάλλεται λόγω της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού και δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου. Ορίστηκε νέα ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, στις 11.00, στο στο Άλσος Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου).


Μια πρωτότυπη, ξεχωριστή γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην Κηφισιά. Πρόκειται για τη Γιορτή των Ζώων, που συνδυάζει το Φεστιβάλ και τα Βραβεία Φιλοζωίας του Δήμου Κηφισιάς μια μοναδική γιορτή στο Άλσος Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου) με πλούσιο πρόγραμμα και ταυτόχρονα μια τρυφερή αγκαλιά για τα ζώα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ενημερώσεις και συμβουλές για το πως αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα, χρήσιμες πληροφορίες με την βοήθεια εκπαιδευτή ενώ θα δοθούν συμβουλές από κτηνίατρο όσον αφορά στην φροντίδα των ζώων. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα υπάρξει μεταξύ άλλων και ενημέρωση για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα για δεσποζόμενα και αδέσποτα αλλά και απονομή Βραβείων Φιλοζωίας ενώ σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ τα αδεσποτάκια θα περιμένουν για υιοθεσία.

Ειδικότερα μιλώντας στην ATHENS VOICE για το πώς προέκυψε η ιδέα για αυτό το πρωτοποριακό, γεμάτο αγάπη, φεστιβάλ για τα ζωάκια που ασχολείται με ποικίλα και σημαντικά θέματα που τα αφορούν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Φιλοζωίας κ. Σταύρος Ζαπάντης επισήμανε: «η αρχική ιδέα ήταν ότι πρέπει να βραβεύσουμε, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ, τους εθελοντές που βοηθούν για τα αδέσποτα του Δήμου μας. Στην συνέχεια σκεφτήκαμε ότι αφού θα κάνουμε την βράβευση, γιατί δεν κάνουμε και μια ενημέρωση για τα ζώα. Από εκεί πήρε το δρόμο του και προστέθηκαν αρκετές δράσεις ώστε να προκύψει το Φεστιβάλ και Βραβεία Φιλοζωίας».

Ο Σταύρος Ζαπάντης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ζωοφιλίας
Ο Σταύρος Ζαπάντης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ζωοφιλίας

Όσον αφορά στους άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η γιορτή και τι θα περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές ο κ. Ζαπάντης σημείωσε: «πρώτα από όλα θα έχουμε ενημέρωση για τα ζώα από εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια. Ενημέρωση για το πως αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα, πως τα πλησιάζουμε και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Στην συνέχεια θα έχουμε χρήσιμες συμβουλές από κτηνίατρο για την περιποίηση, ευζωϊα, εξετάσεις, τροφή, φάρμακα κ.α. Θα ενημερωθούμε για τον καινούργιο νόμο για τα ζώα. Επίσης η Alma Libre – Hellenic Animal Rescue θα μας μιλήσει για περισυλλογές και διασώσεις. Θα έχουμε ένα παιχνίδι συνεργασίας, γνώσεων και παντομίμας για  μικρούς και  μεγάλους, έκθεση φωτογραφίας μαθητών ‘’ Το αγαπημένο μου ζωάκι ‘’ ενώ σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ τα αδεσποτάκια μας θα σας περιμένουν για υιοθεσία. Επίσης έχουμε δημιουργήσει και εκτυπώσει έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για τα κατοικίδια ζώα όπου θα διανεμηθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους».

Μια πρωτότυπη δράση, που την ίδια ώρα τιμά έμπρακτα τους ανθρώπους που προσφέρουν τον χρόνο και την αγκαλιά τους για την ευζωία των ζώων και όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος ήδη οι Κηφισιώτες που είναι εξαιρετικά φιλόζωοι, έχουν υποδεχθεί με ενθουσιασμό το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας της Πόλης τους. Την “Γιορτή των ζώων”!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ