Κατοικιδια

Σπάνιος γορίλας Γκράουερ γεννήθηκε στο Κονγκό

Στο εθνικό πάρκο Kahuzi – Biega

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γορίλας
Γορίλας © UNSPLASH

Το εθνικό πάρκο Kahuzi – Biega ανακοίνωσε τη γέννηση ενός γορίλα του Γκράουερ, την πρώτη για το 2022 στο φυσικό καταφύγιο τους στο Κονγκό.

Ένας νέος γορίλας του σπάνιου είδους Γκράουερ ήρθε στη ζωή στο εθνικό πάρκο Kahuzi – Biega στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι γορίλες Γκράουερ βρίσκονται στην κόκκινη λίστα της Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN) ως είδος σε διακινδύνευση.

Το νεογέννητο ζώο αποτελεί μέλος μιας οικογένειας γορίλων με αρχηγό το μεγάλο αρσενικό, Ναμπιρέμπο, και έφτασε για να αυξήσει των αριθμό του τοπικού πληθυσμού που αριθμεί 3.815 γορίλες, σύμφωνα με την παγκόσμια οργάνωση προστασίας άγριας ζωής Wildlife Conservation Society (WSC).

«Το Εθνικό Πάρκο Kahuzi-Biega ανακοινώνει τη γέννηση ενός μωρού πεδινού γορίλα (eastern lowland gorilla) στην οικογένεια του Ναμπιρέμπο. Αυτή είναι η πρώτη γέννηση γορίλα που καταγράφεται σε αυτό το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από τις αρχές του 2022» αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του το πόρταλ Desk Nature.

Να προσθέσουμε πως ο αριθμός των γορίλων στο Εθνικό Πάρκο Kahuzi-Biega αποτελεί το 60% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού αυτών των άγριων ζώων που υπολογίζεται στα περίπου 6.800 άτομα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ