Κατοικιδια

Ισπανία: Έπιασαν γιγαντιαίο ψάρι δύο τόνων (video)

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έπιασαν ψάρι δύο τόνων στα ανοιχτά της Θέουτα στην Ισπανία
To ψάρι δύο τόνων © Twitter/CBSNews

Aλιευτικό σκάφος έπιασε ψάρι δύο τόνων στα ανοιχτά της Θέουτα στην Ισπανία.

Γιγαντιαίο ψάρι 3,2 μέτρα μήκος και 2,9 μέτρα πλάτος ψάρεψαν τα δίχτυα αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της ΘέουταΤο ψάρι αρχικά απομονώθηκε σε έναν «υποβρύχιο θάλαμο» συνδεδεμένο με το σκάφος και στη συνέχεια, ένας γερανός το σήκωσε ψηλά.

Ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, Ενρίκε Οστάλε, που κλήθηκε στο σημείο για να αξιολογήσει το τεράστιο αυτό ψάρι, εκτίμησε ότι το βάρος του ψαριού πρέπει να ήταν γύρω στους 2 τόνους.

«Έμεινα άφωνος. Είχα διαβάσει για αυτά τα ψάρια αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα είχα την ευκαιρία να αγγίξω ένα» είπε ο επιστήμονας, συμπληρώνοντας πάντως ότι επρόκειτο για μία αγχωτική διαδικασία.

«Είναι σε ένα σκάφος στη μέση της θάλασσας, με έναν γερανό να μετακινεί ένα τεράστιο ζωντανό πλάσμα. Δεν έπρεπε να χάσουμε λεπτό και χρειαζόταν μεγάλη προσοχή για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα», συμπλήρωσε. 

Το ψάρι των δύο τόνων ήταν πιθανότατα ένα mola alexandrini, υποείδος του φεγγαρόψαρου της οικογένειας των μολιδών, που διαθέτει χαρακτηριστικό πτερύγιο στην πλάτη.

Το συγκεκριμένο είδος ψαριού θεωρείται ευάλωτο και δεν καταναλώνεται στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι το ψάρι απελευθερώθηκε και επέστρεψε στη θάλασσα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψάρι αυτού του είδους που έχει εντοπιστεί ποτέ στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ