Κατοικιδια

Συνελήφθη άνδρας που βασάνιζε το άλογο του - Η κατάσταση του ζώου

Είχε εκτεταμένη μόλυνση στο πόδι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραυματισμένο άλογο στο Ηράκλειο Κρήτης
Τραυματισμένο άλογο στο Ηράκλειο Κρήτης © zophoros.gr

Κρήτη: Συνελήφθη άνδρας που βασάνιζε το άλογο - Το ζώο βρέθηκε υπό άθλιες συνθήκες, με τραυματισμένο πόδι.

Σε άθλιες συνθήκες, υποσιτισμένο, δεμένο σε δέντρο και με μία μεγάλη μόλυνση που αιμορραγούσε εντοπίστηκε ένα άλογο ηλικίας περίπου 11 χρόνων στο Ηράκλειο της Κρήτης και άμεσα εξετάστηκε από κτηνίατρο.
 
Σύμφωνα με το flashnews.gr και την ανακοίνωση του συλλόγου «Ζωφόρος», ολόκληρη η οπλή από το πίσω πόδι του αλόγου έλειπε, με αποτέλεσμα το ζώο να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Ο τραυματισμός προήλθε από το «παστούρωμα» του ζώου. 
 
«Το άλογο αν και κακοποιημένο ήταν πολύ συνεργάσιμο με ένα βλέμμα πόνου και φόβου μαζί που ραγίζει την καρδιά. Μετά από εισαγγελική εντολή το ζώο αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη. Βρέθηκε αμέσως στο αυτόφωρο, μιας και η καταγγελία ήταν συγκεκριμένη. Με ειδικό τρέιλερ το άλογο μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε να το φροντίσουμε σωστά.
To πρόστιμο που βεβαιώθηκε στον ιδιοκτήτη είναι 30.300 ευρώ. Εδώ ξεκινάει ο αγώνας για να επουλωθούν οι πληγές του κορμιού, άλλα και της ψυχής του αλόγου».
 
Ο σύλλογος ζητά από όσους έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν και να στηρίξουν με τροφές βιταμίνες αντιβιώσεις γιατρό γάζες κλπ «Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και μόνοι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς την δική σας στήριξη. Ας του δώσουμε μια ελπίδα να γιατρευτεί εξωτερικά κι εσωτερικά. Ας του δείξουμε την άλλη πλευρά αυτή που δεν γνώρισε, την πλευρά της φροντίδας και της αγάπης. Αυτό που μας συγκλόνισε όμως είναι ότι όταν μπήκε στο τρέιλερ μας κοίταζε και έβγαζε ήχους σαν να κατάλαβε ότι τώρα όλα θα πάνε καλά. Με αγάπη. Αυτή την αγάπη που κάνει θαύματα. Τα ζώα είναι πλήρως συναισθανόμενα όντα. Για στήριξη εδώ https://www.zophoros.gr/donate/». 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ