Κατοικιδια

Το πρώτο γιγαντιαίο πάντα που γεννήθηκε στην Ολλανδία (βίντεο)

Έκανε την επίσημη «πρώτη» στο Ζωολογικό Πάρκο Ouwehands

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Φαν Σινγκ, το πρώτο γιγαντιαίο Πάντα που γεννήθηκε στην Ολλανδία
O Φαν Σινγκ, το πρώτο γιγαντιαίο Πάντα που γεννήθηκε στην Ολλανδία © Ouwehandszoo/Facebook

Δείτε τις εικόνες από τον Φαν Σινγκ, το πρώτο γιγαντιαίο πάντα που γεννήθηκε στην Ολλανδία - Το λάτρεψαν οι επισκέπτες στο Ζωολογικό Πάρκο Ouwehands.

Το πρώτο γιγαντιαίο πάντα που γεννήθηκε στην Ολλανδία, ηλικίας περίπου 7 μηνών, έκανε ντεμπούτο ενώπιον του κοινού, στο ζωολογικό πάρκο Ouwehands, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Τον Φαν Σινγκ μπόρεσαν για πρώτη φορά να θαυμάσουν οι επισκέπτες του πάρκου, το οποίο είχε κλείσει λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του.

«Νομίζω ότι θα τα πάει καλά. Η μαμά του είναι εκεί. Νιώθει ασφάλεια, επομένως είναι καλά» δήλωσε η Τζόσε Κοκ, η υπεύθυνη του ζωολογικού πάρκου, που βρίσκεται στο Ρένεν, στην κεντρική Ολλανδία.

«Άρχισε σταδιακά να βγαίνει, να περπατάει και τώρα βρίσκεται εδώ, σκαρφαλώνοντας, πέφτοντας» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κοκ, επισημαίνοντας πόσο υπερήφανη είναι για τη γέννηση του μικρού πάντα.

Ο Φαν Σινγκ γεννήθηκε την 1η Μαΐου, έπειτα από φυσική σύλληψη μεταξύ δύο γιγαντιαίων πάντα, τα οποία δάνεισε το 2017 η Κίνα στην Ολλανδία για μια διάρκεια 15 ετών.Το όνομά του είναι αποτέλεσμα του Φαν, μιας συντομογραφίας που αναφέρεται στον Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ στα κινεζικά και του Σινγκ, που μεταφράζεται «αστέρι».

Το μικρό πάντα θα μπορέσει να μείνει στην Ολλανδία για 4 χρόνια, προτού σταλεί στην Κίνα, στο πλαίσιο διεθνούς προγράμματος αναπαραγωγής. Θα είναι τότε «ο πρεσβευτής των γιγαντιαίων πάντα στην Κίαν, στη φύση, που έχουν ανάγκη προστασίας» εξήγησε η Κοκ.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ