Κατοικιδια

Ιπτάμενες αγελάδες στην Ελβετία: Γιατί μεταφέρονται με ελικόπτερο

Το παραδοσιακό ταξίδι της επιστροφής από τα λιβάδια των βουνών στις πεδιάδες και ο «σύντομος» δρόμος για να σωθούν τα τραυματισμένα ζώα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Πετώντας» φεύγουν οι τραυματισμένες αγελάδες στην Ελβετία - Τις μεταφέρουν με ελικόπτερο
«Πετώντας» φεύγουν οι τραυματισμένες αγελάδες στην Ελβετία - Τις μεταφέρουν με ελικόπτερο © EPA/URS FLUEELER

Στην Ελβετία οι κτηνοτρόφοι χρησιμοποιούν ελικόπτερα για να μεταφέρουν αγελάδες από τα βουνά στις πεδιάδες - Δείτε τις εικόνες.

Εδώ και αρκετά χρόνια τέτοια περίοδο, οι «ιπτάμενες» αγελάδες στην Ελβετία έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο.

Οι κτηνοτρόφοι στην Ελβετία κατεβάζουν από τα βουνά τις αγελάδες τους, οδηγώντας τις στις πεδιάδες. Η επιστροφή, όμως, μόνο εύκολη δεν είναι.

Τελικός προορισμός μπορεί να είναι τα βοσκοτόπια σε χαμηλό υψόμετρο, ωστόσο υπάρχουν αγελάδες που τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της μετακίνησης και είναι αδύνατο να επιστρέψουν περπατώντας. Το να θανατωθεί η αγελάδα αποτελεί την τελευταία επιλογή για τους κτηνοτρόφους στην Ελβετία, οι οποίοι -εδώ και χρόνια- έχουν βάλει σε εφαρμογή τα μεγάλα μέσα. Ή για την ακρίβεια τα... ιπτάμενα μέσα.

Ειδικότερα, στην Ελβετία επιστρατεύουν ελικόπτερα για να μεταφέρουν αγελάδες που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης. Με αυτόν τον τρόπο τις κατεβάζουν γρήγορα και με ασφάλεια από το βουνό στις πεδιάδες, προσφέροντάς τους στη συνέχεια την κατάλληλη φροντίδα.

«Ιπτάμενες» αγελάδες στην Ελβετία: Ολόκληρη επιχείρηση στήνεται για να μεταφερθεί με ελικόπτερο το τραυματισμένο ζώο
«Ιπτάμενες» αγελάδες στην Ελβετία: Ολόκληρη επιχείρηση στήνεται για να μεταφερθεί με ελικόπτερο το τραυματισμένο ζώο © EPA/URS FLUEELER

«Η πτήση προς το νέο λιβάδι είναι μια μάλλον αρνητική εμπειρία για τις αγελάδες, αλλά ευτυχώς το όλο εγχείρημα τελειώνει πολύ γρήγορα. Η δική μου αγελάδα τραυματίστηκε. Κούτσαινε εδώ και έναν μήνα. Δεν μπορούσα να κάνω το υπερηχογράφημα στο βουνό και για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή της κατά την πορεία των βοοειδών προς τα χαμηλότερα λιβάδια, τη μεταφέραμε με ελικόπτερο. Τώρα είναι μια χαρά και πάλι» εξηγεί ο αγρότης Άμπρος Άρνολντ. 

Στην Ελβετία κατεβάζουν... πετώντας με ελικόπτερο τις τραυματισμένες αγελάδες από τα βουνά στις πεδιάδες
Στην Ελβετία κατεβάζουν... πετώντας με ελικόπτερο τις τραυματισμένες αγελάδες από τα βουνά στις πεδιάδες © EPA/URS FLUEELER

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τουλάχιστον 1.000 αγελάδες έχουν πάει... πετώντας σε πεδιάδες στην Ελβετία το 2020, καθώς μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από τα βουνά.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες με τις «ιπτάμενες» αγελάδες στην Ελβετία

Cow flown by helicopter in Switzerland during Bodenfahrt cattle march

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ