Ελλαδα

Σαμοθράκη: Η εντυπωσιακή διάσωση ορειβάτη με ελικόπτερο

Δείτε καρέ καρέ πώς απομακρύνεται από δύσβατο σημείο του νησιού - Έπεσε από βράχο και τραυματίστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Διασώστες στη Σαμοθράκη απομακρύνουν με ελικόπτερο τραυματισμένο ορειβάτη που έπεσε από ύψος σε δύσβατο σημείο του νησιού.

Καρέ καρέ κατέγραψε η κάμερα την επιχείρηση διάσωσης ενός ορειβάτη στη Σαμοθράκη με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Βρετανός ορειβάτης στη Σαμοθράκη εγκλωβίστηκε σε δύσβατη χαράδρα στο φαράγγι Γυάλι της Σαμοθράκης. Ανασύρθηκε ζωντανός από τους διασώστες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, έκανε ορειβασία μαζί με ένα φίλο του όταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 20 Αυγούστου έπεσε σε βράχο από ύψος σχεδόν 10 μέτρων. Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης από 10 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτών.

«Ήταν θαύμα που ζούσε αυτός ο άνθρωπος μετά από τέτοια πτώση. Ζητήσαμε τη συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ και μετά από πορεία 10 ωρών, τον βρήκαμε στον 6ο καταρράκτη. Ήταν σε πλήρη εξάντληση και αφυδατωμένος» τόνισε στην ΕΡΤ ο διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, Παντελής Θεοφανίδης.

Όταν ο ορειβάτης έπεσε στο κενό, ο φίλος του, ένας Ελληνοδανός αναζήτησε κάποιον άλλο ορειβάτη στην περιοχή, καθώς δεν είχε σήμα στο κινητό του τηλέφωνο. Βρήκε έναν Έλληνα, ο οποίος έδωσε τις συντεταγμένες τους, μέσω του κινητού, στο 199 της Πυροσβεστικής. Το σημείο όπου είχε ορειβάτης ήταν δύσβατο και χρειάστηκε να επιστρατευτεί ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας για να γίνει ο απεγκλωβισμός του. Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020.

Ο Βρετανός ορειβάτης που εγκλωβίστηκε στη Σαμοθράκη και χρειάστηκε να απομακρυνθεί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ