Κατοικιδια

Πέθανε ο γάτος «που τον έλεγαν Μπομπ» σε ηλικία 14 ετών

Ο αδέσποτος γατούλης που άλλαξε τη ζωή ενός τοξικομανούς μουσικού, έγινε βιβλίο και ταινία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο γατούλης Μπομπ
Ο Γάτος που τον έλεγαν Μπομπ στην πρεμιέρα της ταινίας του © EPA/WILL OLIVER

Ο γάτος «που τον έλεγαν Μπομπ», πέθανε σε ηλικία 14 ετών. Είχε αλλάξει τη ζωή ενός τοξικομανούς μουσικού και έγινε βιβλίο και ταινία

Ο αδέσποτος γατούλης που άλλαξε τη ζωή ενός τοξικομανούς πλανόδιου μουσικού, που τον έσωσε από τα ναρκωτικά και έγινε διάσημος πρωταγωνιστής βιβλίων και ταινίας, πέθανε σε ηλικία 14 ετών. Τον έλεγαν Μπομπ και η ιστορία του μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον τίτλο: «Ένας γάτος που τον έλεγαν Μπομπ».

Ο Τζέιμς Μπόουεν είναι ο μουσικός του δρόμου και πρώην χρήστης ναρκωτικών που οφείλει πολλά στην αδέσποτη γάτα με το κόκκινο τρίχωμα. Την περιέθαλψε, τη φρόντισε, της έδωσε το όνομα Μπομπ και τέλος την υιοθέτησε. Ο Μπομπ ακολουθούσε πάντα το αφεντικό του, ακόμη και στο λεωφορείο προς το Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου, όπου ο Τζέιμς έπαιζε μουσική. Η γάτα πήρε σιγά σιγά μέρος στο σόου, το οποίο έγινε τεράστια τουριστική ατραξιόν.

bob-cat-2.jpg
Ο Μπομπ άλλαξε τη ζωή του Τζέιμς © EPA/JOERG CARSTENSEN


Ο εκδοτικός οίκος Hodder & Stoughton που εξέδωσε βιβλίο με την ιστορία του Μπομπ και του Τζέιμς το 2012 επιβεβαίωσε τον θάνατο του ζώου με ένα συγκινητικό αντίο: «Ο Μπομπ και ο Τζέιμς απέκτησαν φίλους σε όλο τον κόσμο. Ο Μπομπ έζησε μια απίστευτη ζωή συναντώντας τους φαν του, υπογράφοντας τα βιβλία του και ταξιδεύοντας σε απίστευτα μέρη. Ήταν ένας υπέροχος γάτος και θα λείψει σε όλους μας».

Στην ταινία του Ρότζερ Σπότισγουντ τον ρόλο του Τζέιμς Μπόουεν ερμήνευσε ο Λουκ Τρέντγουεϊ. 

A Street Cat Named Bob Official Trailer #1 - Joanne Froggatt, Luke Treadaway Movie HD

Ο Μπόουεν γράφτηκε το 2007 σε ένα πρόγραμμα μεθαδόνης, το οποίο του εξασφάλισε και ένα μέρος για να μένει. Έτσι έκανε μια νέα αρχή στη ζωή του. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε όμως, όταν βρήκε τον γάτο, που έδωσε νόημα στη ζωή του, έγινε ο κολλητός του φίλος. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο Μπομπ του έδωσε ένα λόγο να ξυπνά το πρωί και να κόψει τα ναρκωτικά. «Είμαι τόσο ευγνώμων σ’ αυτό τον τύπο, που μου έδωσε όλες αυτές τις ευκαιρίες και που μου άλλαξε την άποψη τόσου κόσμου παντού. Ελπίζω να δουν την ταινία πολλοί θεατές. Ελπίζω να την απολαύσουν. Εμείς περάσαμε τέλεια στα γυρίσματα».

A Street Cat Named Bob DIED!  - short documentary

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ