Κατοικιδια

Ο Βραζιλιάνος που μετατρέπει λάστιχα σε κρεβάτια ζώων

Έχουν δημιουργήσει 6.000 κρεβάτια μέσα σε δύο χρόνια

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
koytavilastiho.jpg
instagram.com/caominhas_pets2

Ο Amarildo Silva Filho και η Caominhas Pets μεταμορφώνουν χιλιάδες πεταμένα λάστιχα σε άνετα κρεβάτια ζώων

Πριν δύο χρόνια, ο Amarildo Silva Filho περπατούσε στη γειτονιά του στη Βραζιλία και συνάντησε μία στοίβα από πεταμένα λάστιχα. Τότε ήταν η στιγμή που αποφάσισε να βάλει σε δράση το πάθος του για την αναβαθμιστική ανακύκλωση, σε συνδυασμό με την αγάπη του για τα ζώα. 



Ο Amarildo ξεκίνησε να μεταμορφώνει λάστιχα, που είτε βρίσκει στον δρόμο είτε του δωρίζουν, σε κρεβάτια για ζώα. Συγκεκριμένα, τα κόβει, τα πλένει, τα βάφει και στη συνέχεια προσθέτει σε αυτά υφασμάτινα χερούλια και στρωματάκια που ο ίδιος έχει φτιάξει. 

Ο 23χρονος πλέον έχει κάνει αποστολή του να δημιουργήσει όσο πιο πολλά κρεβάτια ζώων γίνεται και να βγάλει όσα περισσότερα πεταμένα λάστιχα μπορεί από την αχρηστία. Δύο χρόνια μετά την αρχή της προσπάθειάς του, αυτό που ξεκίνησε ως ένα ατομικό project έχει μετατραπεί σήμερα σε μία ολόκληρη εταιρεία με το όνομα Caominhas Pets και έχει οδηγήσει στην δημιουργία 6.000 χειροποίητων κρεβατιών. Μάλιστα, δέχονται και πολλές παραγγελίες από ιδιοκτήτες κατοικίδιων από όλο τον κόσμο, που νοιάζονται για το περιβάλλον. 



Το μυστικό τόσο πίσω από την επιτυχία του εγχειρήματος του Amarildo, όσο και της κινητήριας δύναμης για να συνεχίσει είναι ότι «ο μόνος τρόπος να κάνεις καταπληκτική δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις», αναφέρει ο ίδιος στο My Modern Met, όσο απλό ή κλισέ κι αν ακούγεται. Πλέον, ο Amarildo έχει γίνει ακόμα πιο δημιουργικός με τα λάστιχα, αφού δημιουργεί με αυτά από γλάστρες μέχρι πολυθρόνες.  







ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ