Κατοικιδια

Λιοντάρι σε κλουβί κατασπάραξε τον «δεσμοφύλακά» του

Ο 33χρονος κρατούσε παράνομα δύο άγρια ζώα στην αυλή του σπιτιού στην Τσεχία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιοντάρι
Λιοντάρι / © Facebook

Λιοντάρι κατασπάραξε τον «ιδιοκτήτη» του μέσα στο ίδιο του το σπίτι σε πόλη της ανατολικής Δημοκρατίας της Τσεχίας. Το θύμα κρατούσε το άγριο ζώο σε κλουβί μέσα στο σπίτι. Η αστυνομία αναγκάστηκε να πυροβολήσει και να σκοτώσει το λιοντάρι.

Εκτός από το ηλικίας εννέα ετών λιοντάρι ο Μίκαελ Πράσεκ είχε στην αυλή του σπιτιού του και μία λέαινα από το 2016. Η παρουσία των άγριων ζώων αποτελούσε μόνιμη πηγή ανησυχίας για τους γείτονες του 33χρονου άνδρα. Την σορό του Τσέχου βρήκε ο πατέρας του μέσα στο κλουβί του λιονταριού και μάλιστα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το κλουβί ήταν κλειδωμένο από μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία σκότωσε και τη λέαινα. Αστυνομικός δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι η εξουδετέρωση των ζωών ήταν «απαραίτητη» για να μπορέσουν να συλλέξουν τη σορό του θύματος.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το αρσενικό λιοντάρι επιτέθηκε στον Μίκαλ Πράσεκ, όταν εκείνος μπήκε στο κλουβί στην αυλή του σπιτιού του.

«Ένας 33χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του αφού το λιοντάρι του τού επιτέθηκε» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Λένκα Τζαβόρκοβα. «Η αστυνομία χρειάστηκε να πυροβολήσει δύο λιοντάρια, ώστε να καταφέρει να προσεγγίσει τον άνδρα που ήταν μαζί με τα ζώα», πρόσθεσε.

Ο Πράσεκ είχε προσκαλέσει τους γείτονές του στον κήπο του για να δουν από κοντά τα άγρια ζώα, τα οποία κρατούσε παράνομα, αφού δεν είχε λάβει ποτέ την άδεια των αρχών, όπως αναφέρουν τσεχικά μέσα ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα πέρυσι το καλοκαίρι είχε απασχολήσει ξανά τα ΜΜΕ καθώς η λέαινά του «συγκρούστηκε» μετωπικά με ποδηλάτη. Τότε το θύμα είχε βγάλει για βόλτα το άγριο ζώο με λουρί και έχασε τον έλεγχο της λέαινας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ