Κατοικιδια

Έξαλλοι οι φιλόζωοι με την αστυνομία - «Στιγματίζετε τις αλεπούδες» ως φονιάδες των γατών του Κρόιντον

Τρία χρόνια έψαχναν ποιος αποκεφάλιζε και ακρωτηρίαζε γάτες στο προάστιο του Λονδίνου και κατέληξαν στις αλεπούδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fox-1123443_1920.jpg

Οργή έχει προκαλέσει στις τάξεις των φιλόζωων του Λονδίνου η λύση του μυστηρίου με τον «φονιά γατών του Κρόιντον». Επί τρία χρόνια η Μητροπολιτική Αστυνομία αναζητούσε τον ένοχο ή τους ένοχους πίσω από τον αποκεφαλισμό και ακρωτηριασμό 400 ζώων, κυρίως γατιών, και τελικά κατέληξε ότι οι κατά συρροή δολοφόνοι ήταν οι αλεπούδες.

Κάποιοι κατηγορούν την αστυνομία ότι προσπάθησε να κλείσει την υπόθεση με άγαρμπο τρόπο για την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Άλλοι υπαινίσσονται ότι στόχος της είναι να αμαυρώσει τη φήμη των αλεπούδων. «Είναι ένας βολικός τρόπος για να κλείσει μια άκαρπη έρευνα τριών ετών» αλλά και να ικανοποιήσει τους οπαδούς του κυνηγιού των αλεπούδων», λένε οι φιλόζωοι.

Το ζευγάρι που πρώτο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον επονομαζόμενο «φονιά των γατών του Κρόιντον» δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ψάχνει τον ένοχο που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι άνθρωπος. Παράλληλα, οι φιλόζωοι έχουν ξεκινήσει εκστρατεία με γραπτό αίτημα και συγκέντρωση υπογραφών για να αναγκάσουν την αστυνομία να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης.

«Σταματήστε να παρουσιάζετε τις αλεπούδες ως μοχθηρά πλάσματα γιατί απλά δεν είναι. Σταματήστε το γιατί γελοιοποιήστε».

Η αστυνομία προχώρησε σε εξηγήσεις, οι οποίες δεν έχουν καταφέρει να κατευνάσουν την οργή των φιλόζωων. Η αστυνομία δήλωσε ότι ειδικοί πανεπιστημιακοί του τμήματος κτηνιατρικής παθολογίας συνέδραμαν στην έρευνά της και διενήργησαν τις νεκροψίες σε τρεις γάτες και δύο λαγούς. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ακρωτηριασμοί είχε προκληθεί από θηρευτές ή αρπακτικά.

Η αστυνομία διευκρίνισε επίσης ότι βρήκε γενετικό υλικό αλεπούς στα τραύματα πέντε νεκρών γατιών.

Με την αστυνομία συμφωνεί επίσης το περιοδικό του BBC για την Άγρια Ζωή. Γράφει χαρακτηριστικά: «Οι αλεπούδες συνήθως δαγκώνουν πρώτα το κεφάλι της λείας τους. Τα αποκεφαλισμένα κουφάρια ζώων είναι κάτι το τυπικό για τις αλεπούδες».

Η Μητροπολιτική αστυνομία έχει επίσης υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος με αλεπούδες να έχουν στο στόμα τους μέλη γατιών.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ