Health & Fitness

Η J&J σταματά την παραγωγή εμβολίου κατά της Covid 19

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Johnson & Johnson © EPA/ETIENNE LAURENT
Johnson & Johnson © EPA/ETIENNE LAURENT

Η Johnson & Johnson στα τέλη του 2021 έκλεισε αθόρυβα το μοναδικό εργοστάσιο, στο Λέιντεν της Ολλανδίας που παράγει παρτίδες του εμβολίου της για τον COVID-19.

Η Johnson & Johnson έκλεισε χωρίς τυμπανοκρουσίες στα τέλη του περασμένου έτους το μοναδικό εργοστάσιο της που παράγει χρησιμοποιήσιμες παρτίδες του εμβολίου της για την COVID-19, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν την απόφαση.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές εάν η παύση θα έχει αντίκτυπο στις προμήθειες εμβολίων, χάρη στα αποθέματα.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, η εγκατάσταση, στην ολλανδική πόλη, αντ′ αυτού παρασκευάζει ένα πειραματικό αλλά δυνητικά πιο κερδοφόρο εμβόλιο για την προστασία από έναν άλλον ιό. 

Η φαρμακοβιομηχανία τον περασμένο μήνα προέβλεψε κέρδη έως και 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις του εμβολίου της για την COVID-19 το 2022, ένα άλμα της τάξεως του 46%, έχοντας κακή απόδοση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία ανέφερε πωλήσεις 2,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εμβόλιο κατά της COVID το 2021, χάνοντας τον στόχο των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε θέσει, σε ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από μπερδέματα στην κατασκευή, ανησυχίες για την ασφάλεια και άνιση ζήτηση για ένα εμβόλιο που κάποτε διαφημιζόταν ως πολλά υποσχόμενο εργαλείο για τον εμβολιασμό πληθυσμών σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.

Καθώς το εργοστάσιο στο Λάιντεν είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας, ενδέχεται να μειωθεί η προσφορά του εμβολίου της J&J κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, ανέφερε το δημοσίευμα των NYT.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ