Health & Fitness

Μετάλλαξη Όμικρον: Η πρώτη φωτογραφία από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο

Την έλαβαν από κύτταρο του νεφρού ενός πιθήκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όμικρον: Η πρώτη φωτογραφία από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο
Μετάλλαξη Όμικρον: Η πρώτη φωτογραφία από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο © Twitter

Την πρώτη φωτογραφία που απεικονίζει την παραλλαγή Όμικρον κάτω από το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, δημοσιοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη φωτογραφία που απεικονίζει την παραλλαγή Όμικρον κάτω από το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, δημοσιοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες κατάφεραν να λάβουν μια ηλεκτρονική μικρογραφία από κύτταρο του νεφρού ενός πιθήκου που είχε μολυνθεί από την Όμικρον και παρουσίασαν πώς μοιάζει.

Να θυμίσουμε πως η παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, στα τέλη Νοεμβρίου. Η Όμικρον περιλαμβάνει περισσότερες μεταλλάξεις απο κάθε άλλο στέλεχος, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να μεταδίδεται πιο εύκολα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι λέει  ο ΠΟΥ για την προστασία των εμβολίων

Κανένας λόγος αμφιβολίας πως τα εμβόλια του κορωνοϊού παρέχουν επαρκή προστασία κατά της Μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Έχουμε πολύ αποτελεσματικά εμβόλια που έχουν αποδείξει την επάρκειά τους απέναντι σε όλες τις παραλλαγές μέχρι τώρα, όσον αφορά τη σοβαρότητα της ασθένειας και την ανάγκη νοσηλείας» είπε ο Δρ Ράιαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο με την Όμικρον», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι είμαστε ακόμη στην αρχή των μελετών για αυτήν την παραλλαγή που εντοπίστηκε στις 24 Νοεμβρίου και έχει καταγραφεί μέχρι τώρα σε περίπου 40 χώρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ