Visual Browsing

Όχι, ο κοροναϊός 2019-nCoV δεν είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα

Όχι, ο κοροναϊός 2019-nCoV δεν είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα
Η πατέντα στην οποία κάνουν αναφορά τα υπό εξέταση άρθρα αφορά ανάπτυξη εμβολίου για τον ιό IBV ο οποίο ανήκει σε υπο-οικογένεια της ευρείας κατηγορίας κοροναϊών
  • A-
  • A+
0
Τα Ellinika Hoaxes καταρρίπτουν τον ισχυρισμό ότι ο κοροναϊός 2019-nCoV έχει πατενταριστεί στο παρελθόν και είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα στο οποίο εμπλέκεται το ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Άρθρα που κυκλοφορούν υποστηρίζουν πως ο κοροναϊός 2019-nCoV είχε πατενταριστεί στο παρελθόν, άρα είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και σε αυτό εμπλέκεται το ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Ισχυρισμός
Ο κοροναϊός 2019-nCoV έχει πατενταριστεί στο παρελθόν και είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα στο οποίο εμπλέκεται το ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Συμπέρασμα
Η πατέντα στην οποία κάνουν αναφορά τα υπό εξέταση άρθρα αφορά ανάπτυξη εμβολίου για τον ιό IBV ο οποίο ανήκει σε υπο-οικογένεια της ευρείας κατηγορίας ιών που χαρακτηρίζονται ως «κοροναϊοί», δεν πρόκειται δηλαδή για τον ίδιο ιό 2019-CoV.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Σχετικα
Αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, ανοίγει η πλατφόρμα για 18-24 ετών
Αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, ανοίγει η πλατφόρμα για 18-24 ετών

Στο zougla.grthraki.com.grenloutrakio.grekriti.gr κτλ.

Τι ισχύει
Σύμφωνα με τα άρθρα, ο κοροναϊός (Wuhan virus) δεν είναι ούτε καινούριος και ούτε άγνωστος, διότι διαθέτει αγγλική πατέντα, με αριθμό EP3172319B1, και αναπτύχθηκε από την Erica Bickerton στο Pirbright Institute. Τα άρθρα κάνουν σύνδεση του Pirbright Institute με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο στον κόσμο της συνωμοσιολογίας, θεωρείται πως απεργάζεται -μεταξύ άλλων- τρόπους μείωσης του πληθυσμού.

Σχετικα
Εμβολιασμός: Ο ρόλος της τρίτης δόσης στους μεταμοσχευμένους
Εμβολιασμός: Ο ρόλος της τρίτης δόσης στους μεταμοσχευμένους

Οι κοροναϊοί είναι μια ευρεία γκάμα ιών αποτελούμενοι από διαφορετικά στελέχη όπως ο SARS, o MERS και πιο πρόσφατα ο νέος κοροναϊός 2019-nCoV, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Wuhan της Κίνας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αναφορικά με την αγγλική πατέντα που υποτίθεται πως διαθέτει ο κοροναϊός, δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από μια πατέντα που κατέθεσε το Pirbright Institute στις 23/7/2015 (δηλαδή πριν 4 1/2 χρόνια) και αφορά δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού των πουλερικών (Avian infectious bronchitis virus – IBV), χρησιμοποιώντας εξασθενημένο στέλεχος. Ουδεμία σχέση έχει λοιπόν η ευρεσιτεχνία του 2015, με τον 2019-nCoV που εμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πως έφτασε ο ισχυρισμός στη χώρα μας;

Αρχική πηγή του ισχυρισμού φαίνεται πως είναι άρθρο με ημερομηνία 23/1 του Ολλανδού συνωμοσιολόγου Martin Vrijland, αλλιώς γνωστού και ως «ο David Icke της Ολλανδίας», εξαιτίας των εξωφρενικών θεωριών που έχει κατά καιρούς παρουσιάσει (και παραδέχεται ο ίδιος), όπως ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι μέρος μιας συνωμοσίας για να νομιμοποιηθεί η σατανική παιδοφιλία.

Τα ελληνικά άρθρα επικαλούνται επίσης το Event 201 που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ασφαλείας της Υγείας του Johns Hopkins σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και αφορούσε την προσομοίωση μιας άσκησης για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας κοροναϊού, τον περασμένο Οκτώβριο, και αναφέρουν πως “Πρόκειται για μια απίστευτη «σύμπτωση», εάν πιστεύει κανείς στις συμπτώσεις", υποδηλώνοντας πως υπήρξε προσχεδιασμός του ξεσπάσματος του 2019-nCoV. Το Event 201 ήταν μια προσομοίωση (και όχι πρόβλεψη) ξεσπάσματος ενός υποθετικού επιθετικοί στελέχους κοροναϊού που ονομάστηκε CAPS, και υπολόγισε πως θα ήταν θεωρητικά δυνατό να προκύψει επιδημία (εφόσον δεν λαμβανόταν κανένα μέτρο) που σε διάστημα 18 μηνών, θα μπορούσε να σκοτώσει 65 εκατομμύρια ανθρώπους και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κρίση. Η ανωτέρω άσκηση δεν είναι η μοναδική δεδομένου πως και άλλες παρόμοιες έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν (δείτε εδώ και εδώ).

Event 201 Pandemic Exercise: Highlights Reel

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5