Visual Browsing
Αποκλειστικό: Μπήκαμε στα άδυτα του ΕΚΑΠΤΥ

Αποκλειστικό: Μπήκαμε στα άδυτα του ΕΚΑΠΤΥ

Ο πρώην πρόεδρος Χάρης Παπαδάκης καταγγέλλει παρανομίες και σκάνδαλα με ονοματεπώνυμο
EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Χάρης Παπαδάκης είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος, ο οποίος μόλις εξεδιώχθη από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας της Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ), με υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Ο Χάρης Παπαδάκης αντέδρασε με κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του ιδίου του Ανδρέα Ξανθού και της προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Κατερίνας Αντωνίου, τους οποίους ο Χάρης Παπαδάκης κατηγορεί για επιχείρηση συγκάλυψης εκνόμων ενεργειών στο ΕΚΑΠΤΥ, για το χρονικό διάστημα 2006 - 2015.

Το κείμενο το οποίο ακολουθεί αποτελεί μία αποκλειστικότητα της A.V. Σε αυτό ο Χάρης Παπαδάκης περιγράφει ανάγλυφα σωρεία παρανομιών, εκνόμων ενεργειών και ποινικώς κολάσιμων πράξεων στο ΕΚΑΠΤΥ. Για όλα όσα καταγράφονται στο κείμενο υπάρχουν τα αντίστοιχα έγγραφα τεκμήρια και οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται ότι θα έχουν και πολύ και γόνιμη εργασία σχετικά με την υπόθεση του ΕΚΑΠΤΥ.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Σχετικα
ΗΠΑ - Πρόσκοποι: 850 εκ αποζημίωση για σεξουαλική κακοποίηση
ΗΠΑ - Πρόσκοποι: 850 εκ αποζημίωση για σεξουαλική κακοποίηση

Από τον Χάρη Παπαδάκη

Πράξη πρώτη - Εικόνα δημόσιου διοικητικού ζόφου

Απρίλης 2016

Σχετικα
CDC-ΗΠΑ: Μάσκα για τους εμβολιασμένους στους εσωτερικούς χώρους
CDC-ΗΠΑ: Μάσκα για τους εμβολιασμένους στους εσωτερικούς χώρους

Τον Απρίλιο 2016 διορίζομαι στο ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ως ανεπαρκής επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργείου Υγείας, κατασκευαστής του μηχανισμού για την κεντρικοποίηση των προμηθειών στην Δημόσια Υγεία, πρόεδρος της επιτροπής παρατηρητηρίου τιμών της ΕΠΥ και μέλος της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ.

Παραλαμβάνω έξι ενεργούς υπαλλήλους, εκ των οποίων οι τρείς πλαστογραφούσαν συστηματικά την υπογραφή του πρώην, και επί 12-ετίας Διευθύνοντος Συμβούλου. Μία τηλεφωνήτρια ΑΜΕΑ έναν υπάλληλο που δεν έκανε τίποτα, έναν νυχτοφύλακα που δεν ερχότανε στην δουλειά του, και έναν εξωτερικό λογιστή. Παραλαμβάνω χρέη ύψους 700.000 € προερχόμενα από καταχρήσεις πόρων του ΥΠΕΞ, επισφαλείς απαιτήσεις 530.000 €, δηλαδή χαμένα λεφτά, ζημία από συσσώρευση αρνητικών αποτελεσμάτων 10-ετίας ύψους 620.000 € και ταμείο 125.000 €. Παραλαμβάνω Πιστοποιητικά CE για ελεύθερη διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην ΕΕ, άλλα πλαστογραφημένα, και άλλα τα οποία ουδέποτε έπρεπε να εκδοθούν, αφού έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Παραλαμβάνω γνωμοδοτήσεις προς τον ΕΟΠΥΥ και την ΕΠΥ για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, βάσει των υποχρεώσεων του ΕΚΑΠΤΥ από τον Ν.3580/2007, πλαστογραφημένα, και κυρίως με ανύπαρκτο υποστηρικτικό υλικό ως προς την ιδιοσυστασία της γνωμοδότησης και χαλκευμένες ως προς την επιστημονική τους ορθότητα. Παραλαμβάνω άκυρα και παραποιημένα Πρακτικά Γενικών Συνελεύσεων, με αποκορύφωμα το Πρακτικό Νο 40 της ΓΣ 2015, όπου η πρόεδρος του ΕΟΦ και το ΔΣ του, αφ’ ενός επιχειρεί την αποσιώπηση κατάχρησης πόρων του ΥΠΕΞ, και αφ’ ετέρου παρακινεί το ΕΚΑΠΤΥ να εκδώσει πιστοποιητικά προς Τούρκικες, μολονότι γνωρίζει ότι αυτό θα καταλήξει σε ανομία και καταστροφή. Παραλαμβάνω εργαστήρια, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων €, αναπτυγμένα σε κτήριο 1.000 m2 , που έχουν να λειτουργήσουν περισσότερο από 10 χρόνια, ανίκανα, λόγω έλλειψης προσωπικού και πολιτικής βούλησης, να συμβάλουν ελεγκτικά στις προμήθειες της Δημόσιας Υγείας.

Δηλαδή, παραλαμβάνω ένα ημιθανές επιχειρησιακό μόρφωμα, σε στυλ Ανώνυμης Εταιρείας, που έχει πολλάκις αναλώσει το μετοχικό της κεφάλαιο, που ουδείς δημόσιος θεσμός είτε εποπτεύουσα αρχή ενδιαφέρθηκε για την πορεία και την συμπεριφορά του, μια επικίνδυνη μηχανή έκδοσης πλαστών και ακατάλληλων πιστοποιητικών διακίνησης ιατροτεχνολογικών στην ΕΕ, που μοναδικό μέλημα της είναι η εξακολούθηση της λειτουργίας της, τόσο, όσο για να κουκουλώσει παρανομίες του παρελθόντος. Ένα κανονικό δημόσιο πλυντήριο!

Πράξη δεύτερη - H ενημέρωση, μια συμφωνία και μια παραπλάνηση

Μάης 2016

Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα ενημερώνεται η πολιτική ηγεσία του ΥΥ, από εμένα τον ανεπαρκή με 35 χρόνια εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, για όλα τα παραπάνω και ειδικότερα ότι το ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ ήταν και είναι, ένα πλυντήριο προσχηματικών επιδοτούμενων προγραμμάτων, ανύπαρκτο ως οντότητα Ανωνύμου Εταιρείας, επικίνδυνο για την υγεία των Ευρωπαίων πολιτών. Ενημερώνεται επίσης ότι για όλα τα παραπάνω την κύρια ευθύνη ως ηθικός αυτουργός φέρει ο ΕΟΦ και η πρόεδρος του, καθόσον φυσικός αυτουργός είναι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και κατά το μερίδιο που τους αναλογεί τα μέλη των ΔΣ του ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ.

Ενημερώνεται επίσης η πολιτική ηγεσία του ΥΥ, περί του σπουδαίου ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει το ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ στην περίπτωση της εξυγίανσης και ανάπτυξης των εργασιών του, αφού ως ανεπαρκής παρουσιάζω και τρία διαφορετικά σχέδια ανάταξης.

Θέτω στους συντρόφους μου υπουργούς τρία ζητήματα.

Να μου ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους αναφορικά με το μέλλον του ΕΚΑΠΤΥ, αφού η δική μου βούληση είναι να παραιτηθώ στην περίπτωση που ο πολιτικός στόχος είναι η αποσιώπηση των παρανομιών μέσω της παρακμής του οργανισμού και συνακόλουθα της πτώχευσής του.

Εάν η πολιτική απόφαση δεν είναι η αποσιώπηση και το κλείσιμο τότε απαιτείται η ικανοποίηση δύο ζητημάτων που επιβάλλονται από την ΕΕ

Η αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου για να ξεπληρώσει τα οφειλόμενα από τις καταχρήσεις αφενός και αφετέρου για να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία όπως απαιτεί ο εκτελεστικός κανονισμός της ΕΕ

Η κατ’ εξαίρεση από τους νόμους που διέπουν τις ΔΕΚΟ άμεση πρόσληψη του κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού προκειμένου να βρίσκεται στο απαιτητό επίπεδο που επιβάλλει ο ίδιος εκτελεστικός κανονισμός της ΕΕ

Οι σύντροφοι μου υπουργοί υπόσχονται ότι όλα τα παραπάνω θα ικανοποιηθούν και να προχωρήσω στην ανάπτυξη και εξυγίανση του οργανισμού. Επαρκώς καλόπιστος στη συντροφική καθαρότητα καταγγέλλω άμεσα στον ΣΕΥΥΠ όλα τα παραπάνω εκτός από τα παραποιημένα Πιστοποιητικά, προκειμένου να δοθεί χρόνος έκδοσης του γραφολογικού πορίσματος που εν τω μεταξύ είχα αναθέσει, ξεκινώντας βεβαίως από την κάθαρση.

Πράξη τρίτη - Εκφοβισμός για αποσιώπηση

Ιούνιος - Αύγουστος 2016

Τον Ιούλιο του 2016 σε σύσκεψη που γίνεται στο ΕΚΑΠΤΥ, όπου μετέχει η πρόεδρος του ΕΟΦ και άλλοι πολλοί εκ μέρους των υπουργών, το μέλος του ΔΣ του ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ Ανδριακόπουλος και παλιό στέλεχος του ΕΚΑΠΤΥ, προκειμένου να καταδείξει το βάθος της σήψης που είχε επικρατήσει επί 12 χρόνια, ανακοίνωσε ενώπιον όλων, ότι στο παρελθόν απεκρύβη κομπίνα πολλών εκατομμυρίων από τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον ΕΟΦ. Η απάντηση της προέδρου του ΕΟΦ ενώπιον όλων ήταν ‘περασμένα ξεχασμένα’ αν θέλετε να τα πάμε καλά. Η ίδια απαιτεί από εμένα να μην ξαναθιχτούν τέτοια θέματα και ότι το ΕΚΑΠΤΥ θα χρηματοδοτεί τις ανάγκες του με προσχηματικές επιδοτήσεις, αν θέλω να παραμείνω στην θέση μου. Προφητική αναγγελία. Ζητώ ακρόαση από τον σύντροφο μου υπουργό Υγείας, αναφέρω τα όσα ξεστόμισε η πρόεδρος του ΕΟΦ ζητώντας την βοήθεια του. Αντ’ αυτής ο Υπουργός του δηλώνει ότι τη συγκεκριμένη να την θεωρώ αναντικατάστατη!

Πράξη τέταρτη το κτήνος* δείχνει τα δόντια του – H βία

Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2016

Τον Σεπτέμβριο του 2016 αρνούμαι, ως αυθεντικός ανεπαρκής λογιστής και φοροτέχνης α’ τάξης, να υπογράψω τον Ισολογισμό και να εγκρίνω τις οικονομικές καταστάσεις του 2015, ώστε να συγκλιθεί η τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ. Η πρόεδρος του ΕΟΦ μου ζητάει να της αποσταλεί εμπιστευτικά η εισήγησή μου προς την ΓΣ. Με καλεί στο τηλέφωνο την επομένη και μου λέει:

• ότι αν αυτά που γράφω στην εισήγησή μου κοινοποιηθούν αυτή η ίδια θα ξεφτιλιστεί και αυτό δεν θα επιστρέψει να γίνει.

• ότι το ΕΚΑΠΤΥ μπορεί να σωθεί και να λειτουργήσει μόνον fake όπως γινότανε μέχρι πριν από εμένα

• ότι αν μαθευτούν αυτά που γράφω θα γίνει χαμός με όσα θα αποκαλυφθούν αναφορικά με αντίστοιχες μεθοδεύσεις που έχουν γίνει στον ΙΦΕΤ και αλλού

• ότι θα φροντίσει να ειδοποιήσει τον υπουργό Υγείας ότι θα αρρωστήσει προσχηματικά ώστε να αναβληθεί η προγραμματισθείσα Γενική Συνέλευση προκειμένου να μας καλέσει αυτός σε σύσκεψη και να μας συνετίσει

Πράγματι, ο υπουργός αποφασίζει σύσκεψη, στην οποία από την πλευρά του ΕΚΑΠΤΥ, εκτός εμένα ο Δικηγόρος και οι Νομικοί του Σύμβουλοι του φορέα. Στη σύσκεψη επισυμβαίνουν σκηνές απερίγραπτες για δημόσιους λειτουργούς τέτοιου επιπέδου. Ακούγονται απίθανες προτάσεις περί προσχηματικών διαδικασιών και χρηματοδοτήσεων. Ακούγονται προτάσεις για έκνομες προσλήψεις προσωπικού. Αύξηση κεφαλαίου και προσλήψεις, δηλαδή οι δύο εκ των ων ουκ άνευ ικανοποιήσεις απαιτήσεων για την διάσωση του ΕΚΑΠΤΥ, κατά την πρόεδρο του ΕΟΦ δεν μπορούν να γίνουν, η οποία τελικώς δηλώνει παραίτηση και αποχωρεί. Ο Υπουργός καταφέρεται εναντίον όλων ημών για την κατάληξη της σύσκεψης. Η πρόεδρος του ΕΟΦ την επομένη, φίλα κείμενη πλέον σε κάθε τι fake, ανακαλεί την παραίτηση της. Ακολουθούν δύο Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες καταγράφονται εκ μέρους του ΕΟΦ συμπεριφορές αναμόχλευσης του κοινωνικού βυθού. Κανένας φόβος μπροστά στην ανομία. Παραποιούνται όλα τα Πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων. Καταγγέλλω τα πάντα επισήμως, τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στον πρόεδρο των Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Ο υπουργός κάνει πως δεν ακούει. Δεν φοβούνται τίποτα. Και το ΕΚΑΠΤΥ οδηγείται σταθερά στον αφανισμό για να αποσιωπηθούν οι έκνομες ενέργειες τόσο του ΕΟΦ και της προέδρου του, όσο και των προηγούμενων διοικήσεων του. Εγώ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, φέρω την ευθύνη ανάληψης των ανομημάτων τους.

Που θα πάει, θα με φοβίσουν.

Πράξη πέμπτη - Η αντιβία

Δεκέμβριος 2016

Αναστέλλω την ισχύ του συνόλου σχεδόν των Πιστοποιητικών των Τούρκικων προϊόντων προκειμένου να προστατέψω την υγεία των πολιτών αφ’ ενός και να κρατήσω σε ισχύ το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αφ’ ετέρου, δηλαδή της καθαρότητας. Αρνούμαι επίσης να υπογράψω την ολοκλήρωση δύο επιδοτούμενων προσχηματικών προγραμμάτων που οι προηγούμενοι τα άφησαν γι’ εμένα, μολονότι πιέζομαι από το ΥΥ το οποίο συμμετέχει στον σχεδιασμό της προσχηματικότητας.

Πράξη έκτη  - Tο ξεδόντιασμα

Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2017

Το ΕΚΑΠΤΥ μένει με μία μόνον επιθεωρήτρια CE, αφού δύο από τους τέσσερες έχουν παραιτηθεί από τον Ιούνιο του 2016 όταν αντιλήφθηκαν ότι η συμμετοχή τους σε παραποιήσεις πιστοποιητικών έγιναν αντιληπτές, και μία Dr. Χημικός πέθανε τον Ιανουάριο του 2017.

Κατά την ίδια περίοδο το ΥΠΕΞ αρχίζει να ζητά τα λεφτά του πίσω. Στον Λίβανο, έργα που είχαν αναληφθεί δεν αποπληρώθηκαν, και απαιτούνται πόροι για την αποπληρωμή. Ταξιδεύω στον Λίβανο, με την αμέριστη βοήθεια της νυν ηγεσίας της ΥΔΑΣ, και από επιτόπια έρευνα καταδεικνύεται ανομία και συνενοχή τριών θεσμών στην αποσιώπηση, κατά την περίοδο 2007-2015. Του ΥΥ, του ΕΟΦ και της ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ. Πόροι που είχαν διατεθεί από το ΥΠΕΞ για άλλο έργο στην Αλβανία, αναλώθηκαν χωρίς να υλοποιηθεί το έργο.

Τα αιτήματα, για αύξηση κεφαλαίου και πρόσληψη προσωπικού, γίνονται πλέον επιτακτικότερα από κάθε άλλη φορά.

Ο ΕΟΦ συνεχίζει να αντιστέκεται προσδοκώντας, είτε τον χαμό του ΕΚΑΠΤΥ και μαζί με αυτόν και τον αφανισμό του ανεπαρκούς και ενοχλητικού προέδρου του που τόλμησε να απαιτήσει διαφάνεια, είτε την αποδοχή της ανομίας. Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού κλείνω συμφωνίες για νέες συνεργασίες του ΕΚΑΠΤΥ με πέντε χώρες. Η ζήτηση για τις υπηρεσίες του ΕΚΑΠΤΥ είναι πολύ μεγάλη και αναγκάζει τους Υπουργούς να αποδεχτούν, στα λόγια, την ανάγκη διάσωσής του.

Καλώ νέα Γενική Συνέλευση στην οποία επιβάλω δική μου συμβολαιογράφο για την καταγραφή των Πρακτικών. Το Υπουργείο Οικονομικών, ως μειοψηφών μέτοχος, ψηφίζει όλες τις προτάσεις που εισηγήθηκα, μεταξύ αυτών και την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά το αιτούμενο ποσό, ενώ η πρόεδρος του ΕΟΦ, αμήχανη και πελιδνή αναγκάζεται πλέον να υπογράψει το πρώτο αληθινό Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του ΕΚΑΠΤΥ.

Ο Υπουργός κωφεύει επί έξι μήνες στο επίσημο αίτημα του ΕΚΑΠΤΥ για πρόσληψη προσωπικού.

Τελικά ο ΕΟΦ κάνει επιτόπια επιθεώρηση στο ΕΚΑΠΤΥ μετά από αίτημα των Τούρκων και αποφασίζει να το καταδώσει στις Ευρωπαϊκές Αρχές, ως μη ικανό να συνεχίσει ως Κοινοποιημένος Οργανισμός λόγω έλλειψης προσωπικού και οικονομικής ανεξαρτησίας.

Κι έτσι έβγαλε ντελάλη σε όλον τον κόσμο με την ανάρτηση της κίτρινης σημαίας στο NANDO.

Την 29 Σεπτεμβρίου 2017, εκτελώντας το καθήκον μου για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου και συνακόλουθα του καταθέτω μήνυση κατά του Υπουργού Υγείας, της προέδρου του ΕΟΦ και του ΔΣ του, για ποινικές ευθύνες που επισύρουν οι πράξεις τους.

Και τότε ο υπουργός Υγείας έκανε αυτό που παραδοσιακά το σύστημα ήξερε να κάνει καλά.

Την 3 Οκτωβρίου 2017 απέπεμψε τον συνεργάτη του ως ανεπαρκή, για να μάθει του λοιπού της ζωής του, πως το Υπερεγώ κάθε εξουσίας είναι ίδιο, από την Βερενίκη μέχρι τον Σκορπιό. Πως μετά την προσπάθεια της λαφυραγώγησης των συνειδήσεων είναι δυνατή και η λαφυραγώγηση της φυσικής υπόστασης.

Το ρεζιλίκι αυτής της κατάφορα άδικης, παράνομης και εκδικητικής αποπομπής, είναι και το ξεδόντιασμά του κτήνους.

Τώρα όλοι το ξέρουν. Φανερώθηκε.

Έχει όνομα, διεύθυνση και πρόσωπο.

Υ.Γ. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου ατράνταχτες γραπτές αποδείξεις και μαρτυρίες, και όχι μόνο.

* Όπου Κτήνος δεν είναι κάποιο από τα αναφερόμενα πρόσωπα. Είναι απλώς η ανθρωπόμορφη μετάλλαξη της γενετικής ανωμαλίας από το σμίξιμο του Γραφειοκράτη με τη Διαπλοκή   

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5