1821 Digital Gallery
Καλοκαιρινές βουτιές με τέλειες αναλογίες
ΤΕΥΧΟΣ 576

Καλοκαιρινές βουτιές με τέλειες αναλογίες

Το μαγιό αποτελεί αμείλικτο κριτή για την εμφάνιση κάθε γυναίκας στη θάλασσα και η βελτίωση των ατελειών του σώματός μας γίνεται επιτακτική ανάγκη πριν την «έξοδο» στις παραλίες. Προετοιμάζοντας λοιπόν τις καλοκαιρινές διακοπές απευθυνθήκαμε στους εδικούς οι οποίοι μας προτείνουν λύσεις-θεραπείες επεμβατικές ή μη, ώστε σε σύντομο χρόνο να αποκτήσουμε ένα καλλίγραμμο σώμα.

Πιο αδύνατη μέχρι τις διακοπές

Τρόπους για γρήγορα αποτελέσματα, που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε την ιδανική σιλουέτα, μας προτείνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης (www.agaitanis.gr).

Πρωτεϊνική Δίαιτα Diettube για άμεση απώλεια βάρους

Σχετικα
Φυσικό scrub χεριών με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου
Φυσικό scrub χεριών με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου

Η πρωτεϊνική δίαιτα με το συμπλήρωμα διατροφής Diet Tube έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια φανατικούς οπαδούς χάρη στην αποτελεσματικότητά της. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να χάσουν σημαντικό ποσοστό του σωματικού τους βάρους σε λίπος, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα διατροφικό πρωτόκολλο τριών εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ενδιαφερόμενος προσλαμβάνει από το στόμα το πρωτεϊνικό συμπλήρωμα Diet Tube, στα πλαίσια ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής απώλειας βάρους. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων δίνεται έμφαση στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω των συμπληρωμάτων και της διατροφής, ενώ κατά την τρίτη γίνεται σταδιακά η επανένταξη των υδατανθράκων στη δίαιτα. Η σύσταση του προγράμματος διατροφής είναι εξατομικευμένη και στηρίζεται σε λεπτομερείς κλινικές σωματομετρήσεις. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο υπόσχεται την απώλεια περίπου 6-8% του σωματικού βάρους σε λίπος, μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα.

Για τη χαλάρωση του δέρματος: Ραδιοσυχνότητες (Accent)

Η εφαρμογή Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη αλλά και μείωση εκατοστών από το σώμα. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τις ραδιοσυχνότητες για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και δραστικά. Η θεραπεία αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, ενώ παράλληλα προσφέρει σύσφιξη και απώλεια πόντων στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στους γλουτούς, στα γόνατα και γενικότερα στις περιοχές που εμφανίζεται λίπος και κυτταρίτιδα. Συνήθως χρειάζονται 6-8 συνεδρίες περίπου ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος.

Σχετικα
Ασφαλή τα εμβόλια mRNA σε εγκύους, ανακοίνωσε ο ΕΜΑ
Ασφαλή τα εμβόλια mRNA σε εγκύους, ανακοίνωσε ο ΕΜΑ

Κυτταρίτιδα ώρα μηδέν με τη χρήση ενέσεων με πολυβιταμινούχα σκευάσματα

Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, με ενέσεις που περιέχουν πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία εγχέονται στο δέρμα μέσω μιας μικροσκοπικής βελόνας.

Η εφαρμογή πραγματοποιείται στις περιοχές όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα με την έγχυση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, με μικρές και λεπτές βελόνες, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα στο δέρμα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ορατά.

Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και συνήθως πραγματοποιούνται 4-6 συνεδρίες σε διάστημα μίας έως δύο εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη από τη δεύτερη συνεδρία και η κυκλοφορία αποκαθίσταται ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα κύτταρα που συμπιέζονται και παρουσιάζουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Οι πολύτιμες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα συσφίγγουν το δέρμα, βελτιώνουν την κυκλοφορία και βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τα λιποκύτταρα και τις τοξίνες.

Θεραπείες ομορφιάς για εμφάνιση με μαγιό

Η προηγμένη τεχνολογία στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού μπορεί να χαρίσει καμπύλες στα σημεία που η φύση δεν προίκισε, ή να αφαιρέσει τοπικό λίπος από σημεία που δεν χρειάζεται, ώστε να βελτιωθεί η εμφάνιση του σώματός μας. Οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές, τονίζει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη-Δανιήλ, Πλαστικός Χειρουργός (www.seferi-plastics.gr). Η πιο δημοφιλής είναι η λιπογλυπτική για γυναίκες αλλά και για άνδρες και η τεχνολογία επιτρέπει γρήγορη ανάρρωση και όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Μη επεμβατικές θεραπείες

Δημοφιλείς θεραπείες είναι οι μη επεμβατικές που γίνονται στο ιατρείο, με άμεσα αποτελέσματα. Η αφαίρεση ή ελαχιστοποίηση τοπικών λιποαποθηκών με συγκεκριμένα μηχανήματα με ελεγχόμενο ψύχος (coolsculpting) που καταστρέφουν τον λιπώδη ιστό και απαλλάσσουν από το επίμονο λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά, στους γλουτούς και τους μηρούς και «αντιστέκεται» στη διατροφή και την άσκηση.

Μία άλλη μέθοδος που εφαρμόζεται στο ιατρείο είναι η καρβοξυθεραπεία (carboxytherapy), μια ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται σε ημίωρες συνεδρίες που επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα, η οποία μειώνει την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες και εφαρμόζεται με εξελιγμένα μηχανήματα, όπως το Thermage και το Fraxel. Επίσης, οι ραδιοσυχνότητες (accent, ultratherapy) λειαίνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα, διορθώνοντας και βελτιώνοντας την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση. Άλλη θεραπεία για τη βελτίωση της εικόνας του σώματος είναι τα μηχανήματα LPG Lipomassage, με τα οποία επιτυγχάνεται μείωση της κυτταρίτιδας και μη επεμβατική λιπογλυπτική. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας εφαρμόζεται στο σώμα κορμάκι LPG bodywear, το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων της κεφαλής που χρησιμοποιείται στη θεραπεία. Αυτή η μη επεμβατική κεφαλή επιτρέπει την αποβολή τοξινών.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία ( PRP)

Μία άλλη επιλογή είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) κατά την οποία χρησιμοποιούνται οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια, οι οποίοι εγχέονται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών. Αρχικά γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ασθενή, στη συνέχεια φυγοκεντρείται και απομονώνεται το πλάσμα το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες.

Νήματα

Στόχος πάντα είναι η διέγερση των ινοβλαστών για παραγωγή νέου κολλαγόνου και άλλων απαραίτητων παραγόντων αναγέννησης και ενυδάτωσης του δέρματος. Για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια να βελτιώσουμε τη χαλάρωση του δέρματος και να έχουμε καλύτερη εικόνα του σώματος, ακόμη και σε «δύσκολα» σημεία όπως οι βραχίονες, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα, η κοιλιά και οι γλουτοί, επιστρατεύονται τα νήματα.

Είναι νέα, ασφαλής, μη επεμβατική θεραπεία σύσφιξης και ανόρθωσης σώματος, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από τριάντα χρόνια και απορροφούνται από τον οργανισμό χωρίς να προκαλούν αντιδράσεις, επιφέροντας την ποθητή κολλαγογένεση. Με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας δημιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων στο δέρμα και επιτυγχάνουμε υποστήριξη και ανόρθωση των ιστών.

Η μέθοδος είναι ανώδυνη και οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους, αποφεύγοντας την έντονη άσκηση τα πρώτα 24ωρα. Τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή αμέσως αλλά τελειοποιούνται σταδιακά.

Για την κυτταρίτιδα & την επιδερμική χαλάρωση: Λεμφικό μασάζ (Endermologie)

Αυτού του είδους το μασάζ επιταχύνει τη λεμφική ροή και βοηθάει το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες και τα άχρηστα υλικά κάνοντάς το παράλληλα πιο σφριγηλό. Με τη βοήθεια ειδικών κυλίνδρων πραγματοποιείται λεμφικό μασάζ στις περιοχές που εμφανίζεται κυτταρίτιδα αλλά και τοπικό πάχος. Συνήθως χρειάζονται συνολικά περίπου 15-20 συνεδρίες ανάλογα με την περίπτωση. Το Endermologie βελτιώνει την τροφοδότηση των κυττάρων και των οργάνων με θρεπτικά συστατικά και αυξάνει τα επίπεδα του κυτταρικού μεταβολισμού. Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος, να μειώσει τα βαθουλώματα, να διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία και να βελτιώσει τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του λεμφικού συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λείο, να εξαφανίζεται το οίδημα στην περιοχή και η κατακράτηση υγρών. 

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5