- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στα ροζ το δημαρχείο Αθήνας και το δημοτικό θέατρο Πειραιά για τον μήνα του καρκίνου του μαστού
Ροζ και το κτίριο Διοίκησης του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη
«Η ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντικές ώστε να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος του μαστού», δήλωσε η Διοίκηση του «Παπανικολάου»
Στα ροζ «ντύθηκε» το δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας και η πλατεία Κοτζιά, σε μια κοινή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τον καρκίνο του μαστού.
Ο δήμαρχος συνεχάρη την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία «για τον σπουδαίο αγώνα που κάνει» και υποστήριξε ότι το μήνυμα είναι ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία και πως «η πρόληψη του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές».
Λίγα λεπτά μετά τις 20:00, με το σύνθημα που έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, το μέγαρο του δήμου Αθηναίων φωταγωγήθηκε με ροζ χρώμα, υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σημείωσε ότι στην εκδήλωση βρέθηκε «πάρα πολύς κόσμος για να στηρίξει το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού και προλαμβάνεται με έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπισή του είναι πάρα πολύ καλή. Γι’ αυτό πρέπει να πάψουμε να τον φοβόμαστε. Ο καρκίνος του μαστού είναι σεβαστός, αλλά δεν είναι πια επάρατος».
Θεσσαλονίκη: Ροζ και το κτίριο Διοίκησης του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»
Στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού που τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου συμμετέχει φέτος και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».
«Η πρόληψη σώζει ζωές. Η ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντικές ώστε να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος του μαστού» δήλωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Στο πλαίσιο των δράσεων της ημέρας φωταγωγήθηκε το κτίριο Διοίκησης με ροζ χρώμα ως σύμβολο ελπίδας και αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έδωσαν και δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» λειτουργεί Ιατρείο Μαστού στο πλαίσιο λειτουργίας της Δ΄Χειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ με Υπεύθυνο τον Σταμάτη Αγγελόπουλο, Καθηγητή Χειρουργικής του ΑΠΘ και Διευθυντή της Κλινικής. Το ιατρείο λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα και εξυπηρετεί περίπου 100 γυναίκες το χρόνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ισμήνη Δροσοφορίδου, ιδρύτρια της ΜΚΟ, μιλάει για τη «Φτώχεια Περιόδου»
...και όχι δεν αφορά την ανακύκλωση
Σύγχρονη αισθητική ιατρική και καθημερινές συνήθειες
Ειδικός κυτταρικής υγείας προειδοποιεί για τους κινδύνους που συνδέονται με φυτοφάρμακα και σάκχαρα
Έρευνα καταγράφει μείωση φαιάς ουσίας κατά την κύηση, που συνδέεται με ισχυρότερο δεσμό μητέρας-βρέφους
Ενημέρωση, εκπαίδευση και ψηφιακά εργαλεία για τη βελτίωση της προσήλωσης στη θεραπευτική αγωγή
Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία από τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ
Οι επιπτώσεις στη σωματική αλλά και στην ψυχική υγεία
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας - 4 Μαρτίου
Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει η γεύση και η υφή, αλλά και το ότι αναπτύσσονται μικρόβια
Ζοφερή πρόβλεψη διεθνούς έκθεσης - Ένα στα τρία παιδιά κινδυνεύει με χρόνια νοσήματα λόγω αυξημένου Δείκτη Μάζας Σώματος
Μία από αυτές έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο
Πώς οι γυναίκες μπορούν να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τις εσωτερικές τους αμφιβολίες;
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ αποκαλύπτει ότι η συχνή χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονικό ιδεασμό
Η αγωνία πριν από κάθε επέμβαση, η απώλεια που δεν συνηθίζεται και η ευθύνη απέναντι στη ζωή
Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας - 4 Μαρτίου
Περισσότερες από 3.000 χημικές ουσίες βρίσκονται σε προϊόντα καθημερινής χρήσης
Τι λέει η επιστήμη για τα λάθη στο μεγάλωμα των παιδιών μας - και πώς να τα αποφύγουμε
Η σημασία μιας εθνικής στρατηγικής για την εγκεφαλική υγεία
Η μεγαλύτερη παγκόσμια μελέτη συνδέει τη διατροφή, το κάπνισμα και την παχυσαρκία με το 28% της επιβάρυνσης της νόσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.