Covid-19: Tέλος στην επίσημη καταγραφή νοσηλειών πέντε χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας
Πλέον ο κορωνοϊός θεωρείται μια λοίμωξη του αναπνευστικού όπως πολλές άλλες
Χθες ήταν η τελευταία ημέρα καταγραφής των δεδομένων που αφορούν στη νόσο Covid-19
Τέλος μετά από πέντε χρόνια και έξι μήνες μπήκε στην επίσημη καταγραφή εισαγωγών στα νοσοκομεία και νοσηλειών λόγω του Covid-19.
Καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια, από την αρχή της πανδημίας, καταγράφονταν αναλυτικά τα δεδομένα που αφορούν στη νόσο Covid-19 και πιο συγκεκριμένα οι καθημερινές εισαγωγές νέων ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών σε απλές κλίνες, οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας, τα καθημερινά εξιτήρια καθώς και οι θάνατοι.
Σύμφωνα με το ygeiamou.gr, χθες ήταν η τελευταία ημέρα καταγραφής των συγκεκριμένων δεδομένων από το ΕΚΑΒ, γεγονός που δείχνει ότι πλέον ο κορωνοϊός θεωρείται μια λοίμωξη του αναπνευστικού όπως πολλές άλλες που δε χρειάζεται κάποια ειδική μεταχείριση από πλευράς επιτήρησης.
Εδώ και πέντε χρόνια, τα αναλυτικά δεδομένα χρησίμευαν στην ελληνική επιστημονική κοινότητα καθώς και το Υπουργείο Υγείας να γνωρίζει την πορεία των εξάρσεων κορωνοϊού και να μπορεί να προβλέψει το peak και το τέλος ενός επιδημικού κύματος. Οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες, δηλαδή νοσηλείες και θάνατοι έδειχναν πάντα το δρόμο για τη διαμόρφωση σχετικών πολιτικών. Τα πρώτα χρόνια της πανδημίας όριζαν την πορεία των περιοριστικών μέτρων, από το 2022 και μετά κατηύθυναν τις συστάσεις προς τον ελληνικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με τα τελευταία καταγεγραμμένα στοιχεία, χθες έως και τις 8 το βράδυ οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας ανήλθαν σε 36. Έως και χθες την ίδια ώρα, σε απλές κλίνες νοσηλεύονταν 141 ασθενείς με Covid-19, καθώς και 5 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σε Μονάδες Λοιμώξεων ήταν 23 ασθενείς και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης έντεκα ασθενείς. Διασωληνωμένοι έως χθες ήταν πέντε ασθενείς. Ο συνολικός αριθμός θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στα ελληνικά νοσοκομεία έως και χθες ανήλθε σε 42.779.
Σημειώνεται ότι ήδη εδώ και αρκετό καιρό ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει σταματήσει την ειδική για τον κορωνοϊό καταγραφή κρουσμάτων. Η επίπτωση μολύνσεων από την Covid-19 συμπεριλαμβάνεται στην εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων που εκδίδει ο ΕΟΔΥ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αίτια εμφάνισής τους και τα συμπτώματα
Μόλις το 4% του πληθυσμού καταναλώνει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα
Αντιμετώπιση της ρήξης πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου
Η δράση τους για την αντιμετώπιση δερματοπαθειών
Οι τελευταίες εξελίξεις και οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις
Κλάμα, πονοκέφαλος, ρινορραγία και άλλες αχαρτογράφητες αντιδράσεις μετά την ερωτική επαφή
Οι πρόσθετοι κίνδυνοι που δημιουργούνται από το κρύο, τον πάγο και τον βαρύ εξοπλισμό
Πότε σταματάς να «παίζεις» τη γυναίκα και αρχίζεις να τη νιώθεις;
Ο Γιώργος Κοντιζάς, γαστρεντερολόγος με ειδίκευση στη διατροφή, εξηγεί τι μπορεί να κάνει το σώμα όταν σταματήσουμε να το σαμποτάρουμε
Τι πραγματικά κάνει στα χείλη μας το gloss που μας δίνει την αίσθηση ότι μόλις τα ακούμπησε «κόκκινη πιπεριά»
Ασφαλής και αποτελεσματική επέμβαση που απαιτεί άριστη γνώση της ανατομίας του ματιού
Νέα έρευνα του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης
Πως το αναγνωρίζουμε, ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάποιον που πονά
Η παχυσαρκία, το αλκόολ, η άσκηση, το στρες και η διατροφή μας
Η συνολική θνησιμότητα συνεχίζει να μειώνεται έως και το 2023
Καινοτομία και πολιτικές ψυχικής υγείας στην πράξη
Ο αιματολογικός έλεγχος μετρά την ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου στη φλαγκελίνη
Η αγορά της «longevity» αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως σε σχεδόν 1,9 τρισεκατομμύρια έως το 2034
Η απώλεια βάρους είναι ίσως ο πιο επίμονος μύθος
Οι προσωπικές μας σκέψεις επιδεινώνουν το στρες, οι αυξημένες προσδοκίες δημιουργούν ενοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.