Health & Fitness

«Mommy Makeover»: Επανόρθωση μετά από εγκυμοσύνη

Ο πλαστικός χειρουργός, Παναγιώτης Μάνταλος, μας αναλύει τις αλλαγές που έρχονται στο σώμα της γυναίκας αλλά και τις διορθωτικές επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 896
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Mommy Makeover»: Επανόρθωση μετά από εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στο σώμα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας και οι διορθωτικές επεμβάσεις

Κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό τα γυναικεία όργανα που επηρεάζονται περισσότερο είναι το στήθος και η κοιλιά. Το στήθος, αναλόγως την κληρονομικότητα κάθε γυναίκας, μπορεί να υποστρέψει, να ατροφήσει (να αδειάσει), να κρεμάσει ή και σπανίως να αυξηθεί σε όγκο. Η θηλή, πάλι, μπορεί να μεγαλώσει σε μέγεθος και να βαθύνει σε χρώμα.

Η κοιλιά θα χαλαρώσει και θα κρεμάσει, θα γεμίσει ραγάδες, θα πάθει διάταση των ορθών κοιλιακών μυών, θα έχει την ουλή της καισαρικής και θα συσσωρεύσει λίπος αποθηκευτικό, το οποίο δύσκολα μπορεί να φύγει μετά την εγκυμοσύνη.

Οι αλλαγές αυτές που επέρχονται στο σώμα της γυναίκας, παρότι είναι απόρροια της καλοδεχούμενης μητρότητας, την αγχώνουν διότι χάνει την αρμονία στο σώμα της.

Η λύση σε όλα αυτά τα ανατομικά θέματα είναι η πλαστική χειρουργική.

«Mommy Makeover»: Επανόρθωση μετά από εγκυμοσύνη
«Mommy Makeover»: Επανόρθωση μετά από εγκυμοσύνη

Με ένα συνδυασμό χειρoυργικών επεμβάσεων που γίνονται σε ένα χειρουργείο, μπορούμε όχι μόνο να επαναφέρουμε το σώμα της γυναίκας στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση, αλλά και να πετύχουμε το βέλτιστο καλλίγραμμο σώμα για εκείνη.

Συνδυαστικά μπορεί να γίνουν συγχρόνως οι εξής παρεμβάσεις: Ανόρθωση μαστών (Μαστοπηξία) που μπορεί να συνδυαστεί με αύξηση με ενθέματα ή λιπομεταφορά, ή και με μείωση του όγκου αν έχουμε μεγαλομαστία. Τυχόν ύπαρξη ανισομαστίας διορθώνεται. Η τεχνική που χρησιμοποιούμε είναι πλέον η μικρή κάθετη τομή (Lollipop) για την ανόρθωση και μειωτική.

Συγχρόνως θα γίνει και κοιλιοπλαστική (Tummytuck), με τομή χαμηλά ώστε να αφαιρεθεί η παλιά τομή της καισαρικής, και συγχρόνως θα γίνει περίδεση (σύσφιξη) των ορθών κοιλιακών μυών και λέπτυνση της μέσης καθώς και λιποαναρρόφηση  ώστε να επιτευχθεί αφαίρεση των λιποαποθηκών (όπου υπάρχουν) και γράμμωση των κοιλιακών μυών.

Έτσι, η μανούλα αποκτά το βέλτιστο καλλίγραμμο και νεανικό σώμα και συγχρόνως αυξάνει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησής της ως γυναίκα.

Παναγιώτης Μάνταλος

Παναγιώτης Μάνταλος, MD, PhD Πλαστικός χειρουργός, Διευθυντής Metropolitan General. Λ. Μεσογείων 2-4, Πύργος Αθηνών, 2106464564, fb: Mantalos Plastic Surgery insta: mantalos_plastic_surgery

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ