Health & Fitness

Στρατηγική συνεργασία Boehringer Ingelheim και ZEISS

Συμμαχία για τον έγκαιρο εντοπισμό οφθαλμικών παθήσεων και την πρόληψη της απώλειας όρασης

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στρατηγική συνεργασία Boehringer Ingelheim και ZEISS

Οι Boehringer Ingelheim και ZEISS συνεργάζονται με στόχο την έγκαιρη διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων και την πρόληψη απώλειας όρασης

Η φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία ZEISS Medical Technology για την ανάπτυξη αναλυτικών μοντέλων που θα επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων και την πρόληψη απώλειας όρασης για άτομα με σοβαρές οφθαλμικές παθήσεις. Η συνεργασία συγκεντρώνει την ηγετική τους εμπειρία στην οφθαλμολογική τεχνολογία, στην ανάλυση δεδομένων, στους αλγορίθμους και στην ανάπτυξη θεραπειών για τον εντοπισμό πρώιμων και θεραπευτικών ασθενειών του αμφιβληστροειδούς πριν συμβεί η μη αναστρέψιμη απώλεια όρασης. H παραπάνω είδηση ανακοινώθηκε στα πλαίσια της ημερίδας Transforming Science Day που διοργανώθηκε από την Boehringer Ingelheim GmbH στο Ινστιτούτο Francis Crick στο Λονδίνο.

Απώλεια όρασης

Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν σήμερα να χάσουν την όρασή τους λόγω ασθενειών που οδηγούν σε απώλεια της λειτουργίας του αμφιβληστροειδούς. Ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από απώλεια όρασης αναμένεται να αυξηθεί διεθνώς λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, και της διεύρυνσης των ελλείψεων στην υγεία. Οι ασθένειες του αμφιβληστροειδούς που δεν έχουν διαγνωστεί καθώς και εκείνες που δεν θεραπεύονται, μπορούν να έχουν βαθιά επίδραση στη ζωή των ανθρώπων, οδηγώντας ενδεχομένως σε απομόνωση, απώλεια ανεξαρτησίας, κατάθλιψη και μειωμένη ποιότητα ζωής. Δυστυχώς, η διάγνωση συμβαίνει συχνά πολύ αργά για να αποτρέψει τους πάσχοντες από την απώλεια όρασης, και για πολλές καταστάσεις, δεν υπάρχει καμία θεραπεία διαθέσιμη.

Η συνεργασία της Boehringer Ingelheim με την ZEISS θα επιτρέψει την ανάπτυξη θεραπειών ακριβείας που θα παρέχουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, για τον κάθε ασθενή, στην κατάλληλη στιγμή

Στρατηγική Συμμαχία

Η συνεργασία με την ZEISS θα επιτρέψει στην Boehringer Ingelheim την ανάπτυξη θεραπειών ακριβείας που θα παρέχουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, για τον κατάλληλο ασθενή, την κατάλληλη στιγμή. Με τον τρόπο αυτό θα αποτρέπεται η απώλεια όρασης, παρεμβαίνοντας πριν προκύψει μη αναστρέψιμη βλάβη. Η συνεργασία θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό δεικτών πρώιμων σταδίων ασθενειών του αμφιβληστροειδούς, αξιοποιώντας τις συσκευές που συνδέονται με το cloud της ZEISS Medical Technology και την ανάλυση εκτεταμένων συνόλων απεικονιστικών δεδομένων με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό θα παρέχει μια βάση για κλινικές μελέτες για την ανάπτυξη θεραπειών με μεγαλύτερη εξατομίκευση και ακρίβεια για τα πρώιμα στάδια της χρόνιας αμφιβληστροειδικής νόσου καθώς και για την έγκαιρη ανίχνευση και πρόβλεψη ικανοτήτων για τη διατήρηση της όρασης μέσω νέων θεραπευτικών οδών.

Στρατηγική συνεργασία Boehringer Ingelheim και ZEISS

Η Boehringer έχει σχεδιάσει φάρμακα που επικεντρώνονται σε τρεις τομείς προτεραιότητας για την αντιμετώπιση παθήσεων του αμφιβληστροειδούς: διατήρηση της αγγειακής λειτουργίας, στόχευση στη φλεγμονή και νευροπροστασία

Η Boehringer Ingelheim είναι πρωτοπόρος στην κατανόηση της βιολογίας της ασθένειας στοχεύοντας σε μια αλλαγή παραδείγματος στην υγεία του αμφιβληστροειδούς μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης και παρέμβασης για την επίτευξη σημαντικών βελτιώσεων για τους ασθενείς. Κατά την τελευταία δεκαετία, η Boehringer Ingelheim έχει σχεδιάσει ένα σύνολο ποικίλλων υποψήφιων μελλοντικών φαρμάκων (pipeline), το οποίο επικεντρώνεται σε τρεις τομείς προτεραιότητας για την αντιμετώπιση των παθήσεων του αμφιβληστροειδούς: τη διατήρηση της αγγειακής λειτουργίας, τη στόχευση στη φλεγμονή και τη νευροπροστασία.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας, ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς δήλωσε: «Η Boehringer Ingelheim αγκαλιάζει την καινοτομία, και δημιουργεί νέες συμμαχίες έξω από τα καθιερωμένα, με στόχο την ισχυροποίηση των θεραπευτικών συμμαχιών που θα κάνουν την πραγματική διαφορά στις ανεκπλήρωτες ανάγκες υγείας των ασθενών. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής για την εισαγωγή των καινοτόμων θεραπειών για τον Έλληνα ασθενή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ