- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Ιουλία Τσέτη στο Private Sector Forum του ΟΗΕ
Κομβικής σημασίας ο ρόλος των επιχειρήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Στο Private Sector Forum του ΟΗΕ η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη
Ενόψει της επίτευξης της Ατζέντας του 2030 για τους Στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης - SDGs είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο ο ιδιωτικός τομέας να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τον ρόλο του και να υπάρξει διάλογος μεταξύ των CEOs των επιχειρήσεων και των παγκόσμιων κυβερνήσεων.
Το μήνυμα αυτό κυριάρχησε στη διάρκεια ιδιωτικής συνάντησης – Private Sector Forum- στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 στη Νέα Υόρκη. Παρούσα στη σημαντική αυτή εκδήλωση ήταν η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΒ και Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του roundtable, ο ρόλος των επιχειρήσεων τα επόμενα χρόνια είναι κομβικής σημασίας, για την επιτυχία και υλοποίηση των SDGs- Sustainable Development Goals (SDGs). Στα μισά του δρόμου μέχρι το 2030, μόνο το 15% των στόχων SDGs είναι σε καλό δρόμο, η πρόοδος στο 48% είναι αδύναμη και ανεπαρκής και το 37% των SDGs, έχουν σταματήσει ή ακόμη και έχουν αντιστραφεί.
Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, κλήθηκαν να μοιραστούν τις προοπτικές τους με τις κυβερνήσεις σχετικά με τον τρόπο διάσωσης και επιτάχυνσης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, να προβληματιστούν για μια παγκόσμια επιχειρηματική απογραφή που επικεντρώνεται στην κατανόηση της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στους Στόχους, ενώ ανακοίνωσαν τις δεσμεύσεις τους, γύρω από την υλοποίηση των SDGs.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στην ιδιωτική εκδήλωση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών António Manuel de Oliveira Guterres, ο οποίος υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των κυβερνήσεων παγκοσμίως,, αναφορικά με την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενόψει της Ατζέντας του 2030.
Από την πλευρά της, η κυρία Τσέτη, η οποία είναι εκλεγμένη Πρόεδρος του Ελληνικού δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνει: «Το UN Global Compact Network Greece έχει ως όραμα να οικοδομήσει μια κοινότητα υπεύθυνων και βιώσιμων ελληνικών επιχειρήσεων που όχι μόνο προοδεύουν και ενδυναμώνουν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν για την υλοποίηση των SDGs με ουσιαστικό τρόπο. Οι προκλήσεις των καιρών, διαρκείς και πολυδιάστατες, μας καλούν να ενστερνιστούμε τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από τους οποίους θα πετύχουμε ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, μείωση ανισοτήτων και ευημερία. Ο ιδιωτικός τομέας είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους βασικούς stakeholders σε αυτό το εγχείρημα. Οι SDGs προϋποθέτουν τη συνεργασία όλων των πλευρών και μας δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε. Συμφωνώντας ότι θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο, όχι μόνο σήμερα αλλά και για τις μελλοντικές γενιές, είναι απαραίτητο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, η ακαδημαϊκή κοινότητα και η κοινωνία των πολιτών να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ακολουθώντας κοινή πορεία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλάμα, πονοκέφαλος, ρινορραγία και άλλες αχαρτογράφητες αντιδράσεις μετά την ερωτική επαφή
Οι πρόσθετοι κίνδυνοι που δημιουργούνται από το κρύο, τον πάγο και τον βαρύ εξοπλισμό
Πότε σταματάς να «παίζεις» τη γυναίκα και αρχίζεις να τη νιώθεις;
Ο Γιώργος Κοντιζάς, γαστρεντερολόγος με ειδίκευση στη διατροφή, εξηγεί τι μπορεί να κάνει το σώμα όταν σταματήσουμε να το σαμποτάρουμε
Τι πραγματικά κάνει στα χείλη μας το gloss που μας δίνει την αίσθηση ότι μόλις τα ακούμπησε «κόκκινη πιπεριά»
Ασφαλής και αποτελεσματική επέμβαση που απαιτεί άριστη γνώση της ανατομίας του ματιού
Νέα έρευνα του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης
Πως το αναγνωρίζουμε, ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάποιον που πονά
Η παχυσαρκία, το αλκόολ, η άσκηση, το στρες και η διατροφή μας
Η συνολική θνησιμότητα συνεχίζει να μειώνεται έως και το 2023
Καινοτομία και πολιτικές ψυχικής υγείας στην πράξη
Ο αιματολογικός έλεγχος μετρά την ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου στη φλαγκελίνη
Η αγορά της «longevity» αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως σε σχεδόν 1,9 τρισεκατομμύρια έως το 2034
Η απώλεια βάρους είναι ίσως ο πιο επίμονος μύθος
Οι προσωπικές μας σκέψεις επιδεινώνουν το στρες, οι αυξημένες προσδοκίες δημιουργούν ενοχές
Πώς εκθέτουν το σώμα σας σε ενδοκρινικούς διαταράκτες
Ειδικοί επισημαίνουν ότι μέσα σε μία εβδομάδα μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη στην όραση
Τρόποι μείωσης των συμπτωμάτων
Κλινικές δοκιμές αναφέρουν απώλεια 15-20% του αρχικού σωματικού βάρους
Μη σκαλώνεις που μεγαλώνεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.