Health & Fitness

Έξαρση γρίπης στα παιδιά - Αύξηση 41,5% των επισκέψεων σε παιδίατρο σε μια εβδομάδα

Πόσοι ενήλικες ασθενείς μπήκαν στη ΜΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολλαπλά κρούσματα γρίπης σε παιδιά την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ
Πολλαπλά κρούσματα γρίπης σε παιδιά την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ © Pixabay (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Γρίπη στα παιδιά - Σημαντική άνοδος στα κρούσματα - Αύξηση των επισκέψεων στον παιδίατρο κατά 41,5% σε μια εβδομάδα

Εντυπωσιακή -όσο και ανησυχητική- αύξηση, της τάξης του 41,5%, σημείωσαν οι επισκέψεις σε παιδίατρο για συμπτώματα που συνδέονται με τη γρίπη, κατά την εβδομάδα αναφοράς από τις 28 Νοεμβρίου εως τις 4 Δεκεμβρίου.

Το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την εξάπλωση της γρίπης στην Ελλάδα, το οποίο δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου στη δημοσιότητα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που διαπιστώνουν οι γονείς σε καθημερινή βάση.

Η γρίπη προσβάλει τα παιδιά με ολόκληρες τάξεις σε νηπιαγωγείο και δημοτικά να... αποδεκατίζονται, καθώς οι μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω συμπτωμάτων που συνδέονται με τη γρίπη (πυρετός, καταρροή, βήχας κ.λπ).

Γρίπη στην Ελλάδα - Πέντε ασθενείς στη ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή, η εβδομαδιαία θετικότητα στους εργαστηριακούς ελέγχους δειγμάτων για γρίπη έφτασε στο 37,7%, ενώ στους πέντε παραμένουν οι ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσηση από γρίπη, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν ή/και νοσηλεύονται σε κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και στον έναν ο θάνατος από επιπλοκές της εποχικής γρίπης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ