Μετάλλαξη Όμικρον: 75% λιγότερο πιθανό να προκαλέσει βαριά νόσηση
Συγκριτικά με τη Δέλτα
Η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού είναι 75% λιγότερο πιθανό να προκαλέσει βαριά νόσηση ή θάνατο από την COVID-19 απ’ ό,τι η Δέλτα σύμφωνα με μελέτη.
Όσοι μολύνονται από την μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού έχουν 75% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν βαριά μορφή της νόσου COVID-19 και να υποκύψουν σε σύγκριση με εκείνους που μολύνονται από τη Δέλτα, σύμφωνα με έρευνα βασισμένη στα πραγματικά περιστατικά – όχι κλινική μελέτη –, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιοποίησαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας.
Η μελέτη αυτή της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) βασίζεται στα δεδομένα για την πορεία 67.200 ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 και πέρα. Κατέδειξε ότι οι δείκτες της Όμικρον ως προς την εκδήλωση βαριάς μορφής της νόσου και ως προς τη θνητότητα είναι 0,38% και 0,18% αντίστοιχα, έναντι 1,4% και 0,7% στις περιπτώσεις μόλυνσης από τη Δέλτα.
Η KCDA κάνει λόγο για βαριά νόσηση στις περιπτώσεις ασθενών που χρειάζονται εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
Περί το 56% των 1.073 ανθρώπων που υπέκυψαν τις τελευταίες πέντε εβδομάδες ήταν είτε ανεμβολίαστοι, ή είχαν λάβει μόνο πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, κατά τη μελέτη αυτή. Το 94% των θανόντων ήταν ηλικίας 60 ετών και άνω.
Πάνω από το 86% του πληθυσμού της Νότιας Κορέας (52 εκατ.) είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ σχεδόν το 60% έχει λάβει αναμνηστική δόση.
Η KCDA ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα επιβεβαιώθηκαν 99.573 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 58 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έφθασε τους 7.508 νεκρούς επί συνόλου 2.157.734 μολύνσεων, κατά την KCDA. Ο δείκτης θνητότητας υποχώρησε στο 0,35%.
Ο αριθμός των κρουσμάτων παρέμεινε οριακά κάτω από το επίπεδο των 100.000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μολονότι αυξήθηκε σε σχέση με την προηγουμένη, όταν επιβεβαιώθηκαν 95.361.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση παρέμεινε στους 480 (αμετάβλητος σε 24 ώρες).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.