Health & Fitness

CEO Moderna: Πλησιάζουμε στα τελευταία στάδια της πανδημίας

Παράλληλα ετοιμάζεται ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Moderna: Πλησιάζουμε στα τελευταία στάδια της πανδημίας
Εμβολιασμός Moderna © EPA

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε ότι μπορεί να πλησιάζουμε στα τελικά στάδια της πανδημίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε ότι είναι «λογικό» να υποθέσουμε ότι μπορεί να πλησιάζουμε στα τελικά στάδια της πανδημίας.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα λογικό σενάριο», είπε στο CNBC όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί τώρα να βρίσκεται στα τελικά της στάδια.

«Κατά 80% καθώς εξελίσσεται ο ιός SarsCov-2 θα βλέπουμε όλο και λιγότερους μολυσματικές παραλλαγές», είπε την Τετάρτη. Είπε επίσης ότι υπάρχει ένα άλλο «σενάριο 20% όπου βλέπουμε μια επόμενη μετάλλαξη, η οποία είναι πιο λοιμώδης από το όμικρον».

«Νομίζω ότι ήμασταν τυχεροί που το στέλεχος όμικρον δεν ήταν πολύ επιθετικό, αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας του όμικρον», είπε.

Την ίδια ώρα, περίπου 3.000 Βρετανοί εθελοντές αναζητούνται να συμμετάσχουν σε μια νέα μελέτη για το αναμνηστικό εμβόλιο της Moderna κατά της μετάλλαξης Όμικρον.

Το εμβόλιο, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα στον κόσμο που αντιμετωπίζει την παραλλαγή, θα δοκιμαστεί σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη Βρετανία χάρη σε μια συνεργασία μεταξύ της Moderna και του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Υγείας (NIHR).

Οι μισοί εθελοντές θα κάνουν το νέο εμβόλιο για την παραλλαγή Όμικρον και οι άλλοι μισοί θα εμβολιαστούν με το κανονικό εμβόλιο της Moderna για τον Covid.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ