- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρύτανης ΕΚΠΑ:Θωρακισμένος ο πλήρως εμβολιασμένος από την Όμικρον
«Αν κάποιος έχει τα παραμικρά συμπτώματα να αποφύγει την επαφή με άλλους»
Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα έχουν ηπιότερη νόσηση από την μετάλλαξη Όμικρον τόνισε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.
Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα ακόμα και με συνοσηρότητες θα έχουν ηπιότερη νόσηση από την μετάλλαξη Όμικρον τόνισε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.
«Τα δεδομένα ακόμα για την νόσο που προκαλεί η Όμικρον σε συγκεκριμένες ηλικίες δεν είναι πλήρη, αλλά η λογική λέει πως ο πλήρως εμβολιασμένος ακόμα και με συνοσηρότητες θα έχει ηπιότερη νόσηση. Από περιστατικά που μας αναφέρονται στα νοσοκομεία για άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα, φαίνεται ότι η νόσηση είναι ήπια», εξήγησε ο καθηγητής.στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
«Είναι σημαντικό να φανεί αν η Όμικρον μας προφυλάσει από την νόσηση με την μετάλλαξη Δέλτα, καθώς όπως είπε δούμε μια αποκλιμάκωση όπως στην Νότιο Αφρική», τόνισε.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να νοσήσει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, απάντησε ότι αυτό θα είναι το ευνοϊκό σενάριο, ωστόσο σημείωσε πως υπάρχουν κράτη σε Ασία-Αφρική με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού όπου ενέχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια νέα μετάλλαξη.
Ανέφερε δε ότι η νόσος φαίνεται να είναι πιο ήπια σε νεαρότερες ηλικίες και άτομα που έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο άτομα ανεμβολίαστα, μεγάλης ηλικίας με συννοσυρότητες αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο. «Το βλέπουμε καθημερινά καθώς το 90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι ή ανεπαρκώς εμβολιασμένοι», σημείωσε.
Για την αξιοπιστία των σελφ τεστ αλλά και των ράπιντ τεστ, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι δεν μας εξασφαλίζουν 100%, με αφορμη και τις δηλώσεις Φάουτσι για αυτό και όπως είπε συνιστά μεγαλύτερη προσοχή εν όψει των εορτών. «Αν κάποιος έχει τα παραμικρά συμπτώματα που συνάδουν με κοινό κρυολόγημα, να σκεφτεί την Όμικρον και να αποφύγει την επαφή με άλλους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση με τη Γεωργία Κλειδαριά, με αφορμή το βιβλίο της, «Η Επόμενη Μέρα. Μια προσωπική ιστορία επιβίωσης» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Η επιστήμη καταρρίπτει τον μύθο ετών
Ομοιότητες και διαφορές με το έμφραγμα
Ορατά τα αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
Τι αναφέρει μελέτη του King's College London
Ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Οι προτεραιότητες που έθεσε η εταιρεία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ στο Delphi Economic Forum XI
Πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες η αμυγδαλίτιδα
«Το σώμα σου δεν ντρέπεται. Εσύ γιατί να ντραπείς;»
Πρόσβαση στις θεραπείες για περισσότερους
Μια θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία
Για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Τι αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας
Kαθώς πολλοί καλούνται να δουλεύουν περισσότερες ώρες ή σε πιο απαιτητικά ωράρια
Eρευνητές αποκαλύπτουν τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των αδελφών
Πώς το στίγμα μπορεί να γίνει πιο βαρύ από τη νόσο
Η κοινή συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία και τα νέα δεδομένα για τα μικροπλαστικά
Το να απολαμβάνουμε το φαγητό έχει τεράστια οφέλη για τον μεταβολισμό μας
6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο στην Ελλάδα: Fighting cancer in disrupted times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.