Health & Fitness

Ειλεός: Τι είναι και τι επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τη Φώφη Γεννηματά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώφη Γεννηματά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Με ειλεό στον «Ευαγγελισμό» η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ
Φώφη Γεννηματά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Με ειλεό στον «Ευαγγελισμό» η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ © EUROKINISSI/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ

Ο ειλεός που παρουσιάστηκε στη Φώφη Γεννηματά, είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες επιπλοκές.

Με συμπτώματα ειλεού παραμένει στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η Φώφη Γεννηματά. Το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε και η επιδείνωση της υγείας της, είχαν ως αποτέλεσμα η Φώφη Γεννηματά να ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, «η κ. Φ. Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Ο ειλεός είναι μία σοβαρή ασθένεια η οποία επηρεάζει τα έντερα και τη σωστή λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η πέψη και η αποβολή των τροφών ή ακόμα και να σταματήσει η διαδικασία αυτή, με πολύ σοβαρές για τον ανθρώπινο οργανισμό συνέπειες. Ο γενικός χειρούργος Δ. Μουσιώλης αναφέρει ότι «ο ειλεός μπορεί να οδηγήσει σε εντερική απόφραξη... και χωρίς θεραπεία μπορεί να διατρήσει ή να σκίσει το έντερο».

«Αυτό προκαλεί τα περιεχόμενα του εντέρου -τα οποία έχουν υψηλά επίπεδα βακτηριδίων- να διαρρεύσουν σε περιοχές της κοιλότητας του σώματος. Αυτό μπορεί να είναι θανατηφόρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Φώφη Γεννηματά: Εκτάκτως στο νοσοκομείο - Δεν κατεβαίνει για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ΕΡΤ 12/10/2021

Ειλεός - Τι επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει

Όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος γιατρός, ένας ειλεός μπορεί να εξελιχθεί σε μια σοβαρή και δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Δύο από τις πιο σοβαρές επιπλοκές είναι:

  • Νέκρωση

Επίσης γνωστός ως πρόωρος κυτταρικός θάνατος ή νεκρός ιστός, η νέκρωση μπορεί να συμβεί όταν ένα εμπόδιο διακόπτει την παροχή αίματος στο έντερο. Ο νεκρός ιστός αποδυναμώνει τον εντερικό τοίχο, με αποτέλεσμα να σχίζεται το έντερο και να διαρρέει το περιεχόμενό του. Αυτό είναι γνωστό ως διάτρηση του εντέρου.

  • Περιτονίτιδα

Η διάτρηση του εντέρου που αναφέρθηκε προηγουμένως μπορεί να προκαλέσει περιτονίτιδα. Αυτή είναι μια σοβαρή φλεγμονή στην κοιλιακή κοιλότητα που προκαλείται από βακτήρια ή μύκητες. Το έντερο περιέχει πολλά βακτήρια. Υποτίθεται ότι παραμένουν στα έντερα, δεν περιφέρονται ελεύθερα στην κοιλότητα του σώματος. Η βακτηριακή περιτονίτιδα μπορεί να μετατραπεί σε σήψη, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοκ και διακοπή λειτουργίας οργάνων.

Η είδηση ότι η Φώφη Γεννηματά βρίσκεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ειλεό έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Ο πολιτικός κόσμος ευχήθηκε περαστικά στην κα Γεννηματά, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να δηλώνει σε συνεργάτες της ότι θα βγει νικήτρια και από αυτήν τη μάχη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ