Πολιτικη & Οικονομια

Φώφη Γεννηματά - ΚΙΝΑΛ: Αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία

«Προέχει η υγεία μου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Φώφη Γεννηματά δεν διεκδικεί πλέον την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Η Φώφη Γεννηματά δεν διεκδικεί πλέον την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η Φώφη Γεννηματά δεν διεκδικεί την προεδρία στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και παρουσίασε επιδείνωση.

Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά μπήκε εκτάκτως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε προσωρινή αναβολή της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Ήδη, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι απέσυρε την υποψηφιότητά του.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μη συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής» ανέφερε μεταξύ άλλων σε επίσημη ανακοίνωσή της στα social media.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται η Φώφη Γεννηματά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει εμφανίσει συμπτώματα ατελούς ειλεού.

Φώφη Γεννηματά - Η επίσημη ανακοίνωση ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Στους προσωπικούς της λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter, η Φώφη Γεννηματά ανήρτησε το κείμενο με την απόφασή της.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής».

Η Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με συμπτώματα ατελούς ειλεού
Η Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με συμπτώματα ατελούς ειλεού © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

» Ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης» τονίζεται στην ανακοίνωση με την οποία η Φώφη Γεννηματά γνωστοποίησε ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

 

Νίκος Ανδρουλάκης για Φώφη Γεννηματά: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση»

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με πρόβλημα υγείας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ένας από τους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε:

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτήν τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

Ανδρέας Λοβέρδος για Φώφη Γεννηματά: «Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε με στενούς συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ευχήθηκε στην κα Γεννηματά ταχεία ανάρρωση, επισημαίνοντας ότι παραμένει «κοντά της ως σύντροφος και καλός φίλος».

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η Φώφη Γεννηματά - Το ιατρικό ανακοινωθέν

Η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση για τη Φώφη Γεννηματά που συνεχίζει να νοσηλεύεται.

«Η κ. Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου» τονίζεται.

Φώφη Γεννηματά: Εκτάκτως στο νοσοκομείο - Δεν κατεβαίνει για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ΕΡΤ 12/10/2021

ΚΙΝΑΛ: Πότε είναι οι εσωκομματικές εκλογές - Οι ημερομηνίες και η πιθανότητα αναβολής

Ο πρώτος γύρος στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) για την ηγεσία είναι προγραμματισμένος στις 5 Δεκεμβρίου 2021. Σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 Δεκεμβρίου. Ο νικητής της κάλπης θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η είδηση ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, δημιουργεί νέα δεδομένα που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ