- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοντοζαμάνης: Πρόσβαση για όλη την ΕΕ στο εμβόλιο την ίδια στιγμή
«Η καταγραφή των υγειονομικών για το εμβόλιο covid-19 συνεχίζεται»
Για πρόσβαση όλων των πολιτών της Ε.Ε. στο εμβόλιο την ίδια στιγμή, έκανε λόγο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Η καταγραφή των υγειονομικών για το εμβόλιο covid-19 συνεχίζεται. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν μεγάλη πρόθεση να εμβολιαστούν και μάλιστα αρκετά μεγαλύτερη από το ποσοστό των υγειονομικών που κάθε χρόνο εμβολιάζονται για την γρίπη, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Εξήγησε ότι η καταγραφή γίνεται για ένα και μόνο λόγο:
«Γνωρίζουμε όλοι ότι οι συνθήκες φύλαξης και διακίνησης και διάθεσης των εμβολίων είναι ιδιαίτερες. Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τον αριθμό των ατόμων που πρόκειται να εμβολιαστούν, έτι ώστε να προγραμματίσουμε σωστά τον εμβολιασμό των υγειονομικών», είπε. Αναφέρθηκε στο σχέδιο ενημέρωσης των υγειονομικών, ώστε με κάθε λεπτομέρεια να είναι ενήμεροι για τα οφέλη του συγκεκριμένου εμβολιασμού.
Ο κ. Κοντοζαμάνης μίλησε και για την διαδρομή μέχρι το εμβόλιο να φτάσει στη χώρα μας, καθώς συμμετείχε στην ομάδα εργασίας της Ευρώπης που ασχολήθηκε με την προμήθεια των εμβολίων. Έκανε λόγο για μια μεγάλη στιγμή για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. «Μήνες διαπραγματεύσεων με πάρα πολλές εταιρίες είχαν ως αποτέλεσμα, σε λίγες μέρες να ξεκινάει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ο εμβολιασμός κατά της covid-19».Ο υφυπουργός σχολίασε και τα διάφορα νούμερα που ακούγονται για τις ποσότητες των εμβολίων που θα προμηθευτεί η χώρα μας.
«Τα περισσότερα από αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γνωρίζαμε εξαρχής όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, ότι οι πρώτες ποσότητες που θα διατεθούν θα είναι πολύ μικρές σε σχέση με το σύνολο των ποσοτήτων. Οι ποσότητες αυτές διαμοιράζονται σε όλες τις χώρες με βάση έναν αλγόριθμο ο οποίος βασίζεται στον πληθυσμό της κάθε χώρας. Αυτό διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών της Ε.Ε. στο εμβόλιο, την ίδια στιγμή. Μέρος του κόστους των εμβολίων που θα έρθουν στην Ελλάδα χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.». Όπως είπε, εδώ και αρκετό καιρό προετοιμαζόμαστε για την στιγμή που θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, ότι ένα μέρος της ποσότητας εμβολίων που θα πάρει η Ελλάδα θα διατεθεί στη χώρα του, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση μεριμνά για τη δωρεά εμβολίων σε τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η Ελλάδα θα συνεισφέρει εφόσον έχει καλύψεις τις ανάγκες της».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας - 4 Μαρτίου
Περισσότερες από 3.000 χημικές ουσίες βρίσκονται σε προϊόντα καθημερινής χρήσης
Τι λέει η επιστήμη για τα λάθη στο μεγάλωμα των παιδιών μας - και πώς να τα αποφύγουμε
Η σημασία μιας εθνικής στρατηγικής για την εγκεφαλική υγεία
Η μεγαλύτερη παγκόσμια μελέτη συνδέει τη διατροφή, το κάπνισμα και την παχυσαρκία με το 28% της επιβάρυνσης της νόσου
Τι δείχνουν οι μελέτες για την άσκηση, τη διατροφή, τον ύπνο και τις ανθρώπινες σχέσεις
Επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι για πιο ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο
Για το 2026, έχουν προγραμματιστεί περίπου 135 διοργανώσεις σε 43 χώρες
Διαπιστώθηκε ότι ακριβότερες επιλογές δεν είναι απαραίτητα πιο θρεπτικές
Tι έδειξε πρόσφατη κλινική δοκιμή διάρκειας 68 εβδομάδων
Η στάση που αλλάζει τα δεδομένα στην καθημερινή ρουτίνα των αντρών στο W.C
Το μικρό καθημερινό μπλακ άουτ που όλοι παθαίνουμε, έχει όνομα... και εξήγηση
Η ορμόνη παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του ανδρικού οργανισμού
Μέτρα προστασίας και βασική φροντίδα σε ήπια συμπτώματα
Η πολύπλοκη επίδραση του καπνού στην υγεία των οστών
Βράβευση χορηγών για τη συμβολή τους στην επίτευξη των σκοπών και των δράσεων του σωματείου
Τρεις δερματολόγοι εξηγούν και συμβουλεύουν
Ακολουθώντας μια αφήγηση που υπόσχεται επιτυχία, ελευθερία, οικονομική άνεση, ερωτική πληρότητα ή κοινωνική αποδοχή
Δεν σβήνονται τα τραύματα. Αλλά μπορούν να μεταβολιστούν. Να πάψουν να καθορίζουν ασυνείδητα τις επιλογές μας.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.