Health & Fitness

Κορωνοϊός: Η FDA ενέκρινε το πρώτο «οικιακό» τεστ για πολίτες

Δίνει αποτέλεσμα μετά από μισή ώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεστ κορωνοϊού
Τεστ κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε το πρώτο διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού, το οποίο μπορεί να κάνει κανείς μόνος του στο σπίτι.

Το πρώτο διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού, το οποίο μπορεί να κάνει κανείς μόνος του στο σπίτι και να έχει αποτέλεσμα μετά από μισή ώρα ενέκρινε η FDA.

Το γρήγορο τεστ μιας χρήσης, δημιούργημα της εταιρείας Lucira Health, δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε άνω των 14 ετών, ο οποίος υποψιάζεται ότι μπορεί ότι έχει Covid-19, να πάρει δείγμα από τη μύτη του και μετά να «τσεκάρει» αν έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, δείχνοντας θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Έως τώρα είχαν εγκριθεί από τη FDA διαγνωστικά τεστ που επέτρεπαν σε κάποιον να συλλέξει δείγμα μόνος του, αλλά μετά έπρεπε να το στείλει για ανάλυση σε κάποιο εργαστήριο. Το νέο τεστ είναι το πρώτο που δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, αλλά δίνει κατ' οίκον αποτελέσματα. Το τεστ «Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία, ενώ για χρήση σε παιδιά κάτω των 14 ετών η χρήση του τεστ πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Κορωνοϊός: 95% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Moderna

Αποτελεσματικό κατά 95% είναι το εμβόλιο του κορωνοϊού που κατασκευάζει η αμερικάνικη εταιρεία Moderna όπως γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωσή της.

Τα αποτελέσματα της φάσης 3 δοκιμών του εμβολίου έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Δευτέρας. Το εμβόλιο χορηγήθηκε μεταξύ 30.000 ασθενών, με τους μισούς να λαμβάνουν το κανονικό και τους υπόλοιπους ασθενείς κάποιο placebo με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του 94,5%.

Στις 95 περιπτώσεις ασθενών που μολύνθηκαν με κορωνοϊό, οι 90 αφορούσαν άτομα που έλαβαν placebo και, μάλιστα, οι 11 ήταν σοβαρά.

«Είναι εξαιρετικά καλά νέα. Αν δει κανείς τα δεδομένα, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους», είπε ο Άντονι Φάουτσι, του οποίου το ινστιτούτο συμμετείχε στην κατασκευή του εμβολίου της Moderna.

Τα νέα αυτά έρχονται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Pfizer, της οποίας το εμβόλιο αποδείχθηκε κατά 90% αποτελεσματικό. Να σημειωθεί πως το εμβόλιο της Moderna δεν θα είναι διαθέσιμο πριν την αρχή του έτους ενώ ανακοινώθηκε πως θα είναι σε θέση να χορηγήσει 20 εκατομμύρια δόσεις στις ΗΠΑ στο τέλος του 2020.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ