- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ: Να προετοιμαστούμε καλύτερα για την επόμενη πανδημία
«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία»
Περισσότερα από 27,19 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό παγκοσμίως Να προετοιμαστούμε καλύτερα για την επόμενη πανδημία λέει ο ΠΟΥ
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία, καθώς κάλεσε τις χώρες να επενδύσουν στη δημόσια υγεία.
Περισσότερα από 27,19 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό παγκοσμίως και 888.326 έχουν χάσει τη ζωή του από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, από τότε που ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.
«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία», δήλωσε ο Τέντρος σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη. «Η Ιστoρία μας διδάσκει ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες είναι μέρος της ζωής. Αλλά όταν έρθει η επόμενη πανδημία, ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος, περισσότερο έτοιμος από ό,τι ήταν αυτή τη φορά».
Συνομιλίες με την Ινδία για την ένταξή της στον μηχανισμό «COVAX»
Παράλληλα στη Γενεύη υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε σήμερα ότι ο διεθνής οργανισμός είναι σε συνομιλίες με την Ινδία σε σχέση με την ένταξή της στον μηχανισμό «COVAX», ο οποίος διευκολύνει την αγορά, τη διανομή και την πρόσβαση σε εμβολιασμό με ισότιμο τρόπο για όλους τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Η Ινδία είναι σίγουρα επιλέξιμη, όπως όλες οι χώρες του κόσμου, να αποτελέσει μέρος του μηχανισμού COVAX και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη σχετικά με αυτό», δήλωσε ο Μπρους Έιλγουορντ σε ενημέρωση του Τύπου. «Θα καλωσορίσουμε την ινδική συμμετοχή... Η Ινδία διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία (στα εμβόλια)».
Ο ΠΟΥ και η συμμαχία για το εμβόλιο GAVI ηγούνται του μηχανισμού COVAX. Ωστόσο ορισμένες χώρες που έχουν εξασφαλίσει τις προμήθειές τους μέσω διμερών συμφωνιών, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, έχουν δηλώσει ότι θα δεν μετέχουν στον μηχανισμό COVAX.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τις κλινικές γονιμότητας μέχρι τις αποτυχημένες προσπάθειες, η εμπειρία ενός άνδρα μέσα στην εξωσωματική
Το watersport που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι ακόμα στην πόλη
Μιλήσαμε με τη δημιουργό και διοργανώτρια του project για το wellness trend που φέρνει το pilates στον ιππικό όμιλο Σείριος στο Κορωπί
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που προτείνουν ειδικοί
Ένα μικρό βήμα που πολλές γυναίκες αγνοούν
Εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και στις γυναίκες, καθώς και σε παιδιά ή βρέφη
Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι παχιά και εύθρυπτα ή μαλακά και εύκαμπτα
«Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή σου»!
Διακρίθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed
Επόμενος σταθμός η Λήμνος
Βοηθά η άσκηση με αντιστάσεις στον περιορισμό της εξέλιξής της;
Το εύρημα που εντυπωσίασε τους επιστήμονες
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα
Ένα επεισόδιο για τους φόβους που μας προστατεύουν, για εκείνους (τις φοβίες) που μας φυλακίζουν και για τη στιγμή που αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε όχι «πώς θα σταματήσω να φοβάμαι», αλλά «τι είναι αυτό που φοβάται μέσα μου;».
Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού εξηγεί τι τελικά ισχύει με το συγκεκριμένο ψάρι
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων στρέφεται πλέον και στις γυναίκες που δεν θηλάζουν
Πώς οι επιπτώσεις της ακραίας ζέστης δεν περιορίζονται στην ατομική δυσφορία, αλλά επεκτείνονται στην εργασία, τη μάθηση και στην ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας.
Τα πρώτα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης
Επιπλέον, μπορούν να καταγράψουν τη βλάβη που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών
Και αν ναι,...θέλουμε πραγματικά να σβήσουμε όσα μας πόνεσαν;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.