Health & Fitness

Sputnik V: Σε επτά νοσοκομεία της Μόσχας η δοκιμή του εμβολίου

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Εμβόλιο
Κορωνοϊός - Εμβόλιο © EPA

Οι κλινικές δοκιμές μετά την καταχώρηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον κορωνοϊό θα πραγματοποιηθούν σε επτά νοσοκομεία της Μόσχας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου για τον κορωνοϊού, το Sputnik V, θα πραγματοποιηθούν σε επτά νοσοκομεία της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι τo ρωσικό ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια έλαβε άδεια για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών μετά την καταχώρηση του εμβολίου του κορωνοϊού όπως δήλωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Στις δοκιμές θα λάβουν μέρος 40.000 εθελοντές άνω των 18 ετών. Η συμμετοχή κάθε εθελοντή θα διαρκέσει έξι μήνες από την ημέρα που θα λάβει το εμβόλιο.

Να θυμίσουμε πως η Ρωσία παρουσίασε το εμβόλιο «Sputnik V» κατά του κορωνοϊού στις αρχές του μήνα. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Γκαμαλέγια με έδρα τη Μόσχα και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό Υπουργείο Υγείας ισχυρίστηκε ότι το «Sputnik V» είχε υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι είναι ικανό να δημιουργήσει ανοσία έναντι του ιού.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ