Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων με 106.000 παγκοσμίως
Ανησυχία του ΠΟΥ για τις φτωχές χώρες
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 106.000 νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας
Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο, καθώς καταγράφηκαν 106.000 νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ εξέφρασε την ανησυχία του για τις φτωχές χώρες, καθώς οι πλούσιες βγαίνουν από το lockdown.
«Έχουμε να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο σε αυτή την πανδημία», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στην τακτική συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι σχεδόν τα 2/3 των νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν σε μόλις τέσσερις χώρες. «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την αύξηση των κρουσμάτων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», σημείωσε.
«Θα φτάσουμε σύντομα στο τραγικό ορόσημο των 5 εκατομμυρίων κρουσμάτων», ανέφερε από την πλευρά του ο Μάικλ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων του ΠΟΥ.
Ο ΠΟΥ δέχεται τα πυρά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί τον Οργανισμό για κακοδιαχείριση του ξεσπάσματος της πανδημίας και ότι ευνοεί την Κίνα. Αυτή την εβδομάδα ο Τραμπ απείλησε να αποσυρθεί από τον ΠΟΥ και να διακόψει μόνιμα τη χρηματοδότηση. Ο Τέντρος επιβεβαίωσε ότι έλαβε επιστολή από τον Τραμπ, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Η απάντηση είναι απλά ότι έχουμε λάβει την επιστολή και την εξετάζουμε», είπε.
Σε σχόλια που ενδέχεται να ενοχλήσουν περαιτέρω τον Τραμπ, ο Ράιαν είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης -φάρμακο για την ελονοσία- εκτός από τις παθήσεις που έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε την Δευτέρα ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη για να προστατευτεί από τον κορονοϊό.
Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού παράλληλα τόνισε δεσμευμένος στη λογοδοσία. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε μια επανεξέταση της αντίδρασης στην πανδημία, η οποία εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους. «Το είπα επανειλημμένως ότι ο ΠΟΥ ζητά λογοδοσία περισσότερο από οποιονδήποτε. Πρέπει να γίνει και όταν τελειώσει πρέπει να είναι ολοκληρωμένη», είπε για την επανεξέταση, ενώ αρνήθηκε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για την εκκίνησή της.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αίτια εμφάνισής τους και τα συμπτώματα
Μόλις το 4% του πληθυσμού καταναλώνει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα
Αντιμετώπιση της ρήξης πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου
Η δράση τους για την αντιμετώπιση δερματοπαθειών
Οι τελευταίες εξελίξεις και οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις
Κλάμα, πονοκέφαλος, ρινορραγία και άλλες αχαρτογράφητες αντιδράσεις μετά την ερωτική επαφή
Οι πρόσθετοι κίνδυνοι που δημιουργούνται από το κρύο, τον πάγο και τον βαρύ εξοπλισμό
Πότε σταματάς να «παίζεις» τη γυναίκα και αρχίζεις να τη νιώθεις;
Ο Γιώργος Κοντιζάς, γαστρεντερολόγος με ειδίκευση στη διατροφή, εξηγεί τι μπορεί να κάνει το σώμα όταν σταματήσουμε να το σαμποτάρουμε
Τι πραγματικά κάνει στα χείλη μας το gloss που μας δίνει την αίσθηση ότι μόλις τα ακούμπησε «κόκκινη πιπεριά»
Ασφαλής και αποτελεσματική επέμβαση που απαιτεί άριστη γνώση της ανατομίας του ματιού
Νέα έρευνα του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης
Πως το αναγνωρίζουμε, ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάποιον που πονά
Η παχυσαρκία, το αλκόολ, η άσκηση, το στρες και η διατροφή μας
Η συνολική θνησιμότητα συνεχίζει να μειώνεται έως και το 2023
Καινοτομία και πολιτικές ψυχικής υγείας στην πράξη
Ο αιματολογικός έλεγχος μετρά την ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου στη φλαγκελίνη
Η αγορά της «longevity» αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως σε σχεδόν 1,9 τρισεκατομμύρια έως το 2034
Η απώλεια βάρους είναι ίσως ο πιο επίμονος μύθος
Οι προσωπικές μας σκέψεις επιδεινώνουν το στρες, οι αυξημένες προσδοκίες δημιουργούν ενοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.