Κορωνοϊός - Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
Health & Fitness

Κορωνοϊός: 4 άνθρωποι από ευπαθείς ομάδες μιλούν στην Athens Voice

Πώς είναι η ζωή με μια χρόνια ασθένεια εν μέσω πανδημίας

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπάρχουν συμπολίτες μας που είναι συνηθισμένοι να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να φοράνε μάσκα και γάντια όταν χρειάζεται, να μην πλησιάζουν κανέναν με συμπτώματα λοίμωξης, να αυτοπεριορίζονται για να μη θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Που έχουν παλέψει σε συνθήκες οριακές για την υγεία τους και τη ζωή τους και συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά. Τώρα αντιμετωπίζουν κι έναν επιπλέον πολύ σοβαρό κίνδυνο: εμείς αν κολλήσουμε τον κορωνοϊό ίσως νοσήσουμε ελαφριά, για εκείνους μπορεί να αποβεί μοιραίο. Τέσσερις άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μοιράζονται μαζί μας τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους, τον φόβο τους αν θα αρρωστήσουν, αλλά και μας δίνουν κουράγιο, μας εμψυχώνουν, μας λένε θα περάσει... Υπενθυμίζοντάς μας ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι πρωτίστως μέτρα προστασίας και ότι ατομική ευθύνη σημαίνει να θυσιάζεις την ελευθερία σου ώστε να προστατέψεις (και) αυτούς που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, τηρώντας τους περιορισμούς, παραμένοντας σπίτι.

Δειτε περισσοτερα

dieythyntes_mouseiwn.jpg
5 διευθυντές μουσείων επιλέγουν ένα έργο τέχνης για το καλοκαίρι

Οι Δημήτρης Παντερμαλής, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Αικατερίνη Δελλαπόρτα, Γιώργης Μαγγίνης και Μαρία Κουτσομάλλη μας συστήνουν το αγαπημένο τους έργο από τις συλλογές του μουσείου τους

Σώτη Τριανταφύλλου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ Podcast Κοσμοπόλεις με τη Σώτη Τριανταφύλλου

Στα 10 επεισόδια της σειράς ταξιδιωτικών Podcast «Κοσμοπόλεις» η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου θα μας μεταφέρει στα πιο εμβληματικά σημεία του πλανήτη, περιγράφοντας πόλεις, τοποθεσίες, συμπεριφορές, αστικές κουλτούρες και σύγχρονα ρεύματα της εποχής μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ