Health & Fitness

Ο «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους μετά τις γιορτές

Γνωρίστε τη διατροφική μέθοδο αδυνατίσματος Diet Tube

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους μετά τις γιορτές

Η μέθοδος αδυνατίσματος Diet Tube που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα

Μετά τα πλούσια γεύματα των εορτών οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να χάσουμε τα κιλά που πήραμε εγκαίρως πριν φτάσει η ώρα της παραλίας. Έτσι συνήθως απευθύνονται σε ειδικούς, προκειμένου να ξαναμπούν σε μια σειρά. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στην Ελλάδα η διατροφική μέθοδος αδυνατίσματος Diet Tube και όσοι την έχουν ακολουθήσει, απλά «ορκίζονται» σε αυτήν.

Αφορά σε ένα πρόγραμμα διατροφής, το οποίο είναι χαμηλοθερμιδικό, με τη λήψη περίπου 800 θερμίδων την ημέρα, με αντικατάσταση ενός ή δύο γευμάτων από σκόνη πρωτεΐνης γάλακτος. Είναι δοκιμασμένη στην Ιταλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πατέντα του διάσημου Ιταλού πλαστικού χειρουργού Marco Gasparotti. Στη χώρα μας την εφαρμόζει αποκλειστικά ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

Diet Tube – Οι πιο συχνές ερωτήσεις

Όσοι επιθυμούν να χάσουν βάρος, συχνά θέλουν να μάθουν τις επιστημονικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Ακολουθούν οι πιο συχνές ερωτήσεις.

Είναι αλήθεια ότι το Diet Tube είναι αποτελεσματικό κατά της κυτταρίτιδας και του επίμονου τοπικού λίπους;

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της πρωτεϊνικής διατροφής Diet Tube, για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και του επίμονου τοπικού λίπους, που δεν ανταποκρίνεται σε γυμναστική και άλλες δίαιτες μη κετογονικές. «Η κετογονική διατροφή με το πρόγραμμα Diet Tube είναι μία πρωτεϊνική διατροφή με υψηλή ποσότητα αμινοξέων, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τοπικό λίπος και κυτταρίτιδα και είναι η λύση στο τοπικό λίπος, που οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές», εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης. «Οι εναποθέσεις λίπους τοπικά στο σώμα είναι ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα για τις γυναίκες, κυρίως λόγο των διακυμάνσεων των οιστρογόνων κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης και όχι μόνο. Σε γενικές γραμμές μια γυναίκα βλέπει συχνές αλλαγές στο σώμα και στη σιλουέτα της ως προς τις εναποθέσεις λίπους», τονίζει ο γιατρός. Το Diet Tube, που είναι μία δίαιτα βασισμένη ουσιαστικά στη χορήγηση πρωτεϊνών, είναι κατάλληλο και για γυναίκες, αλλά φυσικά και για άνδρες.

Τι, ακριβώς, είναι το Diet Tube;

Πρόκειται για ένα διατροφικό πρωτόκολλο τριών εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ενδιαφερόμενος προσλαμβάνει από το στόμα το πρωτεϊνικό συμπλήρωμα Diet Tube, στο πλαίσιο ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής απώλειας βάρους. Είναι ιδανική μέθοδος για γρήγορη και για εύκολη απώλεια βάρους. Ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης λέει σχετικά: «Πρόκειται για μια ιατρική θεραπευτική αγωγή, που προβλέπει απώλεια 6-8% του σωματικού βάρους σε καθαρό λίπος, χωρίς να μειωθεί η μυϊκή μάζα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της κέτωσης, μίας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για την παραγωγή της ενέργειας, που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες σε καθημερινή βάση. Έτσι το βάρος, που χάνεται, συνίσταται σε περιττό λίπος, χωρίς καμία επίπτωση στη μυϊκή μάζα».

Πώς γίνεται;

Αφορά στη λήψη φακέλων Diet Tube με μείγμα πρωτεϊνών (γάλακτος) υψηλής βιολογικής αξίας, που έχουν επιπλέον εμπλουτιστεί στα αμινοξέα l-ισολευκίνη, ορνιθίνη, l-τρυπτοφάνη, ταυρίνη και l-κιτρουλίνη. Παράγονται στην Ιταλία, σύμφωνα με τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και έχουν εγκριθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Η διάρκειά της είναι από 10 ημέρες έως δύο εβδομάδες, συν μία εβδομάδα συντήρηση. «Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων δίνουμε έμφαση στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, μέσω των συμπληρωμάτων και της διατροφής, ενώ κατά την τρίτη γίνεται σταδιακά η επανένταξη των υδατανθράκων στη δίαιτα. Η μέθοδος είναι ιδανική για όποιον θέλει να χάσει γρήγορα και εύκολα βάρος», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός. Το διατροφικό πρωτόκολλο των τριών εβδομάδων μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται, έπειτα από τη συμβουλή του γιατρού.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου

• Μεγάλη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, με ασφάλεια.

• Αποτελεσματικό για την μείωση λίπους που οφείλεται σε ορμονολογικές μεταβολές.

• Αποτελεσματικό για την κυτταρίτιδα.

• Διάρκεια αποτελέσματος.

• Η θεραπευτική αγωγή Diet Tube είναι κετογενική και χάνεται αποκλειστικά λίπος, χωρίς να επηρεάζεται η μυϊκή μάζα.

• Μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη.

• Το συμπλήρωμα Diet Tube μηδενίζει το αίσθημα της πείνας.

Σημειώνεται ότι ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, εκτός από το ιατρείο του στην Αθήνα, άνοιξε νέο ιατρείο και στην Καλαμάτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ