- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Τζον Κιπκορί Κόμεν
Συνεχίζεται η κενυάτικη κυριαρχία στη διοργάνωση
Ο 42χρονος Κενυάτης δρομέας Τζον Κιπκορί Κόμεν αναδείχθηκε νικητής στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Ο αθλητής πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε χρόνο 2 ώρες, 16 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Να σημειωθεί πως ο 42χρονος πέρασε στην πρώτη θέση μόλις 500 μέτρα πριν από τον τερματισμό.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο, επίσης Κενυάτης, Φελισιέν Μουχιτίρα με χρόνο 2:16.43. Τρίτος ο Έλληνας, Κώστας Γκελαούζος με 2:19.02, που είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση Έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή. Ταυτόχρονα ο Γκελαούζος κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, με δεύτερο τον Παναγιώτη Καραΐσκο.
Έτσι συνεχίστηκε η κενυατική κυριαρχία των τελευταίων χρόνων στη διοργάνωση που έχει αρχίσει από το 2001 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της 37ης διοργάνωσης ξεκίνησε από χθες, Σάββατο, με τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και συνεχίστηκε. Οι συμμετοχές στους αγώνες της διοργάνωσης ξεπέρασαν τις 60.000 - από τις 55.000 πέρυσι (105 χώρες).
Η 27χρονη Ελευθερία Πετρουλάκη από την Σητεία της Κρήτης τερμάτισε πρώτη στον διεθνή Μαραθώνιο των γυναικών με χρόνο 2 ώρες, 45 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Μόλις εισήλθε στο Καλλιμάρμαρο, η αθλήτρια αποθεώθηκε.
Η Πετρουλάκη αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στην 2η θέση τερμάτισε η Αικατερίνη Ασημακοπούλου και στην 3η η Παναγιώτα Τραγάκη. Στο Μαραθώνιο γυναικών ο ΣΕΓΑΣ δεν είχε προσκαλέσει «ελίτ» αθλήτριες από το εξωτερικό.
Ο Μάριος Αναγνώστου και η Αναστασία Μαρινάκου πρώτευσαν στα 5 χλμ στους άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, ένα αγώνισμα που διεξήχθη υπό βροχή.
Ο Μάριος Αναγνώστου πήρε για πρώτη φορά τη νίκη στα 5 χλμ, αφού τερμάτισε σε 14:51, χάνοντας για λίγο το ρεκόρ αγώνων που κατέχει ο Ανδρέας Δημητράκης με 14:49 από το 2018. Δεύτερος κατετάγη ο δεύτερος ο Μάρκος Γκούρλιας με 14:54 και τρίτος ο Γιώργος Τάσσης με 15:20, ο οποίος το Σάββατο αναδείχθηκε νικητής στα 10 χλμ.
Στις γυναίκες, η Αναστασία Μαρινάκου μετά τη νίκη της το 2015 ανέβηκε και πάλι στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα των 5 χλμ, αφού τερμάτισε πρώτη με 17:06. Ακολούθησαν η Ζωή Ανδρικοπούλου με 17:12 και η Ευγενία Παπαδήμα με 17:55.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
3ο Διεθνές Summer School στην Κέρκυρα
Δεν είναι μόνο η ιδανική διατροφή του βρέφους, είναι ένας φυσικός μηχανισμός προστασίας
Έρευνες έχουν εντοπίσει μικροπλαστικά, ίχνη μετάλλων και υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων σε προϊόντα χειλιών
Η έρευνα στη διατροφή εξελίσσεται ταχύτερα από σχεδόν κάθε άλλο κλάδο υγείας
Το 80% των πνιγμών στην Ελλάδα αφορά ηλικιωμένους - Εκστρατεία ενημέρωσης από το Safe Water Sports
Το «δώρο» της ηλιακής ακτινοβολίας δεν έχει μονάχα ευεργετικές επιπτώσεις
Ο εξοπλισμός προορίζεται για τα δύο λιμάνια του νησιού (στο νέο λιμάνι στον Τούρλο αλλά και στο παλιό λιμάνι) όπου διακινούνται ετησίως πάνω από 2,1 εκατομμύρια επιβάτες ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας.
Κάντε καθημερινά τις ασκήσεις πυελικού εδάφους, όπου και να βρίσκεστε
Δεν είναι όλοι οι πολύποδες της χοληδόχου κύστης ίδιοι
Οι λανθασμένες εκτιμήσεις και η παραπληροφόρηση
Τι θα γίνει με τους νέους δικαιούχους που περιμένουν να μπουν στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Ποιες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο
Μέτρα προφύλαξης για τις ευάλωτες ομάδες - Αναλυτικές οδηγίες για ασφαλή παραμονή και μετακίνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.