- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πάμε σαν άλλοτε με «μαύρες τρύπες» στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας
Την εκμετάλλευση του συστήματος Υγείας από επιτήδειους παραδέχθηκε ο Ξανθός
Πίσω ολοταχώς βαδίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, σχετικά με την δυνατότητα πρόσβασης των αλλοδαπών σε αυτό!
Πίσω ολοταχώς!
Πίσω ολοταχώς βαδίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, σχετικά με την δυνατότητα πρόσβασης των αλλοδαπών σε αυτό!
Ήταν το 2000 όταν μια νομοθετική ρύθμισηέβαζε σοβαρά εμπόδια στη δυνατότητα των αλλοδαπών, ακόμη και εκείνων οι οποίοι διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας, να προσέρχονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας.
Μάλιστα, η σχετική υπουργική απόφαση υποχρέωνε, τότε, τους γιατρούς του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας να καλούν την αστυνομία, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες διεπίστωναν αλλοδαπούς χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας να ζητούν τις υπηρεσίες του δημοσίου συστήματος Υγείας.
Που φθάσαμε σήμερα; Στο ίδιο ακριβώς σημείο.
Στην απρόσμενη για όλους μας παραδοχή ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι άλλες υγειονομικές αρχές της χώρας μας διαθέτουν την εικόνα, η οποία βεβαιώνει βασίμως και με στοιχεία ότι υπάρχουν σήμερα αλλοδαποί οι οποίοι κάνουν κατάχρηση των υπηρεσιών του δημοσίου συστήματος Υγείας τυης χώρας μας, προχώρησε σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Υγείας του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) Μιχάλη Κεφαλογιάννη.
Παραδέχεται, λοιπόν, ο Ανδρέας Ξανθός σχετικά: «Έχουμε την εικόνα ότι υπάρχει μια μερίδα αλλοδαπών (συνήθως γειτονικών χωρών ) που ενώ δεν διαμένουν πλέον στη χώρα μας, διαθέτουν ΑΜΚΑ από το παρελθόν και «εκμεταλλεύονται» τον νόμο (σ.σ.: για την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής και της νοσηλευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων), χωρίς να το δικαιούνται».
Θα περίμενε κανείς ο Ανδρέας Ξανθός να μην περιορισθεί στη διαπίστωση του προβλήματος, αλλά στην διατύπωση και την καθιέρωση της άμεσης λύσης του, αλλά, ως φαίνεται, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πιάστηκε εξ απήνης και δεν διαθέτει σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης, ενώ λίαν αμφίβολο είναι εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνωρίζει επίσης την έκταση του συγκεκριμένου προβλήματος…
Έχει απόλυτο δίκιο, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθύμισε σήμερα στον Ανδρέα Ξανθό ότι ο ίδιος του είχε επισημάνει στη Βουλή τον κίνδυνο ο νόμος για τους ανασφάλιστους, έτσι όπως ήταν διατυπωμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έδινε ενδεχομένως τη δυνατότητα σε διάφορες κατηγορίες μη δικαιούχων να τον εκμεταλλευθούν και να τον καταστρατηγήσουν μαζικά.
Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, ασφαλώς, αλλά το θέμα είναι να μην πετάξουμε και το μωρό μαζί με τα νερά: Οφείλει το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, αλλά με όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες θα πετούν έξω εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούν να καταστρατηγήσουν τον εν λόγω νόμο και να καταχραστούν τις πολύτιμες υπηρεσίες του πολύπαθου δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.