Health & Fitness

Counterpain®: Διώχνει τον πόνο!

Ανακουφιστείτε από τους μυϊκούς πόνους στην καθημερινότητά σας

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 697
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bauch.jpg

Η έντονη δραστηριότητα, η καθημερινή προσπάθεια και το «τρέξιμο» για να προλάβουμε τα πάντα, μπορεί να έχει και επιπτώσεις στο σώμα μας, όπως είναι οι μυϊκοί πόνοι.

Ο μυϊκός πόνος είναι μια συχνή κατάσταση η οποία επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας. Σύμφωνα με μελέτες, το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων θα βιώσει κάποια στιγμή της ζωής κάποιου βαθμού μυϊκό πόνο. Η έντονη άσκηση, η λάθος στάση του σώματος, η κακή φυσική κατάσταση, η χειρωνακτική εργασία, μια απότομη κίνηση, αρκούν για να αυξήσουν τη μυϊκή ένταση και τελικά να προκαλέσουν πόνο. 

Πιάσιμο στον αυχένα, δυσκαμψία στη μέση, κράμπες στα πόδια, πόνος στην κίνηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο πόνος τείνει να αφορά σε συγκεκριμένους μυς και ξεκινά κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη δραστηριότητα. Συνήθως, είναι προφανής και η δραστηριότητα που προκαλεί τον πόνο. Ταλαιπωρούνται συχνά από  μυϊκούς πόνους όσοι αθλούνται, άνθρωποι που καταπονούνται από σωματική εργασία (αγρότες, εργάτες, πωλητές που είναι συχνά όρθιοι ή στον δρόμο κ.λπ.), από σωματική κόπωση (γονείς που έχουν μικρά παιδιά και τα παίρνουν συχνά αγκαλιά, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας κ.ά.), εργαζόμενοι που έχουν κακή στάση σώματος (π.χ., στο γραφείο, δουλεύοντας για ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους), αλλά και όσοι από άγχος  σφίγγουν τους μύες τους.

Συμβουλές ανακούφισης από τον πόνο
● Διακόψτε τη δραστηριότητα. Αποφύγετε να κάνετε κάποιες δραστηριότητες όσο διαρκεί ο μυϊκός πόνος. Η συνέχισή τους μπορεί να επιφέρει καταπόνηση.
● Χρησιμοποιήστε μια αναλγητική κρέμα με θερμαντική δράση, όπως η θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain®, η οποία θα ελαττώσει την ενόχληση και θα σας χαλαρώσει, μέσω της υπεραιμίας που προκαλεί.
● Κάντε μασάζ στην καταπονημένη περιοχή. Κάντε αργές, απαλές διατάσεις για να ανακουφιστείτε από τον πόνο.
● Πιείτε άφθονο νερό. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 75% νερό, με τους μυς να «κρατούν» το 80% αυτού του ποσοστού. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι για να μειώσετε τις πιθανότητες να νιώσετε μυϊκό πόνο, χρειάζεται να είστε σωστά ενυδατωμένοι.
● Χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια. Αιθέρια έλαια όπως ο ευκάλυπτος, το φασκόμηλο και  το δεντρολίβανο έχουν θερμαντικές ιδιότητες και ανακουφίζουν από τους μυϊκούς πόνους.

Απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό σας σε περίπτωση που νιώσετε κάτι από τα παρακάτω:
● Έχετε έντονη δυσκαμψία
● Ο πόνος είναι ισχυρός και παραμένει για αρκετές ημέρες
● Υπάρχει αδυναμία κίνησης στο μέρος που νιώθετε το πόνο
● Έχετε δύσπνοια

Ο γιατρός ή o φαρμακοποιός σας είναι τα άτομα που πρέπει να απευθυνθείτε σε κάθε περίπτωση. Θα σας καθοδηγήσουν και θα σας συμβουλέψουν κατάλληλα.

Counterpain®

Counterpain®

Είναι η Νo 1 θερμαντική αναλγητική κρέμα, η οποία χάρη στη μοναδική σύνθεσή της και τα δραστικά συστατικά της, προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο, όπως πόνους της πλάτης, πιάσιμο της μέσης και της πλάτης, πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, στραβολαίμιασμα, πονοκεφάλους που οφείλονται σε υπερένταση των μυών του αυχένα, πόνους στους μυς από υπερβολική κούραση ή άσκηση. Χάρη στον μοναδικό συνδυασμό 3 δραστικών συστατικών (Σαλικυλικό Μεθύλιο, Ευγενόλη και Μινθόλη) η Counterpain® προσφέρει αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση που ανακουφίζει και καταπραΰνει άμεσα για να συνεχίσετε το σπορ σας χωρίς περιορισμό. Με την Counterpain® νιώθεις τη δράση μέσω της θερμότητας και της χαρακτηριστικής μυρωδιάς (του σαλικυλικού μεθυλίου), διώχνοντας τον πόνο.  

Η Counterpain αντενδείκνυται σε άτομα με υπερευαισθησία στα σαλικυλικά. Να μην έρχεται σε επαφή με τους βλεννογόνους ή με δέρμα ερεθισμένο ή με αμυχές. Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης - Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ