Βρήκαν οι Ισραηλινοί το φάρμακο για τον καρκίνο;
«Πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε μια πλήρη θεραπεία»
Ομάδα ισραηλινών επιστημόνων υποστηρίζει ότι είναι πολύ κοντά στην πρώτη πλήρη θεραπεία για τον καρκίνο και ότι άμεσα, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα μπορέσει να δώσει ελπίδα στους καρκινοπαθείς.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post η θεραπεία, που ονομάζεται MuTaTo (multi-target toxin), χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πεπτιδίων που καταπολεμούν τον καρκίνο και μια τοξίνη που σκοτώνει στοχευμένα καρκινικά κύτταρα σαν ένα αντιβιοτικού καρκίνου.
«Πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε μια πλήρη θεραπεία για τον καρκίνο», δήλωσε ο Νταν Αριντόρ, ο επικεφαλής της εταιρείας Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. που αναπτύχθηκε το 2000 στο θερμοκήπιο ITEK το Weizmann Science Park. «Η θεραπεία του καρκίνου θα είναι αποτελεσματική από την πρώτη κιόλας μέρα χορήγησής της, θα διαρκεί μερικές εβδομάδες και δεν θα έχει καθόλου ή ελάχιστες παρενέργειες ενώ θα κοστίζει πολύ λιγότερο» δήλωσε ο ισραηλινός επιστήμονας. «Η λύση μας θα είναι και εξατομικευμένη και γενική», πρόσθεσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο εκτιμά ότι υπάρχουν 18,1 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου παγκοσμίως κάθε χρόνο. Επιπλέον, κάθε έκτος θάνατος στον κόσμο οφείλεται στον καρκίνο, καθιστώντας τη συγκεκριμένη αρρώστια τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου.
«Κάναμε ότι έκαναν και όλοι οι άλλοι, προσπαθώντας να ανακαλύψουμε μεμονωμένα νέα πεπτίδια για συγκεκριμένους καρκίνους αλλά μετά αποφασίσαμε ότι θέλαμε να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος δρ. Ίλαν Μοράντ για τη συνεργασία του με τον δρ. Χανάν Ιτζάκι.
Στην εφαρμογή της, η θεραπεία θα είναι εξατομικευμένη για κάθε ασθενή. Ανάλογα με τον τύπο καρκίνου και το στάδιο που βρίσκεται θα του χορηγείται και ο αντίστοιχος συνδυασμός φαρμάκων.
Η θεραπεία συγκρίνεται ως προς τη βασική της ιδέα και τον πολλαπλό τρόπο λειτουργίας της, με τον τριπλό συνδυασμό φαρμάκων που λαμβάνουν οι φορείς του HIV για να αποτρέψουν την εκδήλωση AIDS.
Ο συνδυασμός φαρμάκων που χορηγείται πλέον στους ασθενείς με HIV ανακόπτει τον ιό σε διάφορες φάσεις της αναπαραγωγής του, και εμποδίζει την δημιουργία ενζύμων που, υπό άλλες συνθήκες, θα την ενεργοποιούσαν.
«Παλιά δίναμε στους ασθενείς με HIV διάφορα φάρμακα, αλλά μόνο ένα τη φορά. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ιός μεταλλασσόταν και το AIDS άρχιζε ξανά την επίθεσή του. Μόνο όταν οι ασθενείς άρχισαν να λαμβάνουν ένα κοκτέιλ, ήταν εφικτό να νικηθεί η ασθένεια», καταλήγει ο δρ. Αριντόρ.
εξηγεί ο Aridor.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.